מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

נוהל הקצאת קרקע לצורכי ציבור

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

העותרים טוענים כי הערייה אינה מקיימת את נוהל הקצאת מקרקעין לצרכי ציבור (סעיף 45 לסיכומי העותרים).
...
הצדדים הציגו נתונים סותרים ונוסחאות סותרות אשר לפיהם הגיע כל צד למסקנה אחרת באשר לגודל המבנה הסביר לדעתם.
סוף דבר: לא מצאתי בהחלטות המשיבה כול פגם המצדיק התערבות בית המשפט לעניינים מנהליים.
העתירה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בעת קבלת ההחלטה לא עמדו לנגד עיני ועדת ההקצאות פרוגרמה, ספר נכסים, סקר תושבים ורשימת תבחינים למבני ציבור לטענת העותרים אישור להקצאת מקרקעין צריך להתבצע על בסיס המצאותם של ארבעה "מיסמכי מפתח": סקר תושבים רלבאנטי ועדכני לזיהוי צרכים בהתאמה למגוון האוכלוסייה והגילאים; רשימת תבחינים לצרכי ציבור; פרוגרמה למבני ציבור ושטחי ציבור; ספר נכסים וספר הקצאות.
לכך מספר טעמים: ראשית, סעיף 5ד לנוהל קובע כי "לא תאושר בקשה שאינה עולה בקנה אחד עם הפרוגרמה. אולם רשאית ועדת ההקצאות להמליץ, מנימוקים שיפורטו על ידה, על שינוי הפרוגרמה. שונתה הפרוגרמה, ניתן יהיה לשוב ולדון בבקשה שהוגשה, ללא צורך בהגשתה שנית". כפי שהסבירה הערייה, בשנת 2018 הוכנה פרוגרמה לצרכי ציבור [נ/47 לתגובת הערייה].
...
לנוכח הטעמים דלעיל דין העתירה להידחות לגופה וממילא מתייתרת טענת השיהוי שהעלו המשיבים כנגד העותרים.
סוף דבר: העתירה נדחית.
לנוכח תוצאת פסק הדין, אך גם בהתחשב בהיקף ההליכים ובהיותה של המחלוקת ציבורית בעיקרה, אני מחייב את העותרים בשכ"ט באי כוח המשיבות על הצד הנמוך – בסך 2,500 ₪ לזכות המשיבים 3-1 וסך 2,500 ₪ לזכות המשיבה 4.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה הקצאת הקרקע לעמותה נעשתה על פי "נוהל הקצאת קרקעות ומבנים ללא תמורה או בתמורה סמלית". נוהל זה נועד להסדיר הקצאת קרקע או מבנה בפטור ממכרז ללא תמורה (או בתמורה סמלית) מאת רשויות מקומיות לגופים הפועלים בתוך תחום הרשות בנושאי חינוך, תרבות, דת, בריאות, רווחה, ספורט וכיוצא באלה, כדי לסייע לפעולותיהם לטובת הציבור.
תפקיד הערייה בהליך ההקצאה הוא לבחון ולאזן בין השיקולים הרלוואנטיים, ולמצוא את השמוש המיטבי לצרכי ציבור באותה קרקע.
...
אינני מקבל טענות אלה, ולו מן הטעם שלא כך הוצגו הדברים, כפי שהראיתי, הן בישיבת ועדת ההקצאות והן במועצת העיר, והצגת הדברים כך מהווה סילוף של מה שאירע בזמן אמת.
אינני מקבל את טענת העירייה כי הסיבה היחידה להגשת העתירה היא רצונם של העותרים שלא יוקם בית כנסת בסמוך לביתם.
ד. אני מקבל את העתירה ומורה על ביטול ההקצאה, כפי שנעשתה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

הינה כי כן, הפירסום העקרי מושא כתב התביעה הוא פירסום שנעשה ע"י הנתבע תוך כדי הדיון בהליך הקצאת הקרקע וההתנגדויות בו, וכבעל דין בהליך זה. האם ועדת ההקצאות היא גוף שפוטי או מעין שפוטי? סמכותה של רשות מקומית להקצות קרקעות בתחומה לצרכי ציבור מוסדרת בסעיף 188 לפקודת העיריות [נוסח חדש], הקובע, בין השאר, כי ערייה רשאית להשכיר או להרשות שימוש במקרקעין, ובילבד שהרשאה כאמור לתקופה העולה על 5 שנים תיעשה בהחלטת המועצה ברוב חבריה ובאשור שר הפנים או מי שהוא הסמיך לכך.
הנוהל קובע את חובת הרשות המקומית לפרסם הודעה בדבר האפשרות להקצאת קרקע, וכן את רשימת הבקשות שהוגשו (לאחר סינון ראשוני), כדי לאפשר לציבור להגיש התנגדויות במועד שנקצב (סעיף 7 לנוהל).
...
מטעם זה, אף אין בידי לקבל את טענת הנתבע, כי יש להכיר בחסינות על התבטאויות בדיון בפני ועדת ההקצאות גם בהיותן חלק מן החובה למיצוי הליכים בפני הגוף המנהלי, המהווה תנאי הכרחי שיש למלאו בטרם הפנייה אל בית המשפט, ולפיכך יש לראותן כחלק מן ההליך השיפוטי.
סיכום הנה כי כן, אני סבורה כי אין מקום למסקנה שהפרסומים מושא כתב התביעה חוסים תחת הגנת סעיף 13(5) לחוק ומשכך הם חסינים מפני תביעה.
סוף דבר – הבקשה לסילוק התביעה על הסף נדחית.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

ואולם גם בהעדרו של נוהל כזה, ומכוחם של כללי המינהל התקין, עמד בית המשפט על אמות המידה העיקריות להפעלת סמכות זו. בין היתר נקבע, כי הקצאת מקרקעין לצרכי ציבור, בדומה לחלוקת תמיכות מכספי מדינה למוסדות ציבור, צריכה להעשות על-פי כללים וקריטריונים הוגנים, שוויוניים, עינייניים, ברורים וגלויים (שם, בעמ' 228-227).
...
דיון והכרעה לאחר עיון בכלל החומר שהונח לפנינו ושמיעת טיעוני באי-כוח הצדדים, באתי לכדי מסקנה כי דין הערעור להתקבל במובן זה שההחלטה המאשרת את ההקצאה השנייה תבוטל, והדיון בעניין הקצאה זו יוחזר לוועדת ההקצאות לשם קיום הליך פרסום תקין ודיון מחדש בבקשות ובהתנגדויות שיוגשו בעקבותיו, ככל שיוגשו – הכול כפי שיבואר להלן.
משסטתה ועדת ההקצאות מנוהל ההקצאות, ולא קיימה הליך פרסום תקין המהווה בסיס להמלצתה על הקצאת הקרקע, המסקנה המתקבלת היא שיש להורות על ביטול החלטתה, כמו גם על ביטול החלטת מועצת העיר המאשרת את ההקצאה השנייה, ועל השבת הדיון בהקצאה זו לוועדת ההקצאות לשם ביצוע הליך פרסום תקין כנדרש.
סוף דבר: אציע לחבריי כי נורה על ביטול פסק דינו של בית המשפט לעניינים מנהליים, וכן על ביטולה של החלטת ההקצאה השנייה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו