מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

נוהל הטיפול בבקשות מקלט מדיני בישראל

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 9.10.18 הגישה המערערת בקשה למקלט מדיני בישראל ביחידת הטיפול למבקשי מקלט (בקשת המקלט צורפה כנספח 4 לתגובת הרשות).
עוד ציין המערער כי המערערת הגישה בקשת מקלט, על אף שבעת שהוגשה הם כבר חיו כזוג, כיון (עמ' 2 לריאיון המערער): "לא היה לי כסף והייתי עדיין נשוי. אין לי שפה ואני לא יודע איך כל הנהלים הולכים. בגלל זה לקחתי את העורך דין. לא ידענו מה לעשות בגלל זה בהתחלה ביקשה בקשה למקלט, היא גם יכלה לעבוד ויכולנו לאסוף כסף עבור עורך דין". זאת, כאשר המערערת בריאיון המקלט ציינה כי הגיעה לארץ ביוני 2018, בני הזוג פנו לעורך דין שהבהיר להם כי עליה להביא מסמכים, ואז חזרה לרוסיה לעשות כן. היינו, הקשר עם עורך הדין נוצר, לכאורה קודם להגעתה לישראל באוגוסט.
...
הרשות טוענת עוד כי דין הערעור להידחות על הסף מחמת חוסר ניקיון כפיים, חוסר תום לב ואי גילוי תשתית עובדתית מלאה.
בנסיבות אלו אין מקום להתערב בפסק דינו של בית הדין לעררים ועל כן אני דוחה את הערעור.
סוף דבר הערעור נדחה.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 05.01.20 הגישה המערערת בקשה למקלט מדיני בישראל (להלן: הבקשה למקלט).
כשנה לאחר מכן, ביום 21.02.21, פנו המערערים יחד והגישו בלישכת הרשות בקשה להסדרת מעמד מכח חייהם המשותפים, לפי נוהל הטיפול במתן מעמד לבני זוג של ישראלים, לרבות בני זוג מאותו מין, מספר 5.2.0009 (להלן: הבקשה מכח חיים משותפים).
...
אין לאפשר לקושי הנוכחי של המערערים להתמודד עם תוצאות מעשיהם לגבור על התנהלותה הבלתי חוקית של המערערת, וכמו כן לא ניתן לדון בבקשה שמעולם לא הוגשה.
יתרה מכך, אף בערעור לא מצאתי הצדקה, קודמת או חדשה, להיעתר לבקשת המערערים להמשיך בהליך אשר טרם נולד.
סוף דבר לאור כל האמור הערעור נדחה, פסק דינו של בית הדין לעררים נותר על כנו.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הבקשה נדחתה על הסף בסדר דין מהיר, מחמת העידר עילה בהתאם לסעיף 5.1 לנוהל הטיפול במבקשי מקלט מדיני בישראל (להלן בהתאמה: ההחלטה והנוהל).
...
פסק הדין של בית הדין לעררים סיכם נכונה את המצב המשפטי הרלוונטי (פסקאות 5-6 לפסק הדין), התעמק בעובדות ובטענות המערער וקבע בסעיף 7 כי הוא לא הוכיח חשש ממשי לרדיפתו כנדרש: "עיון בפרוטוקול הראיון מעלה כי חשש העורר לשוב לארצו מבוסס אך ורק על חוסר רצונו להתייצב לחקירה במשטרה שעניינה פלילי. העורר אינו יודע מה סיבת הזימון ומניח שיש קשר לפעילותו במאורעות מיידן. לדבריו, הסיע מפגינים מהאופוזיציה להפגנות במיידן ועתה חושש מתגובת הרשויות. העורר לא יצק תוכן ממשי לטענה זו, לא הסביר מדוע רק כעבור שנתיים מהארועים הוחלט לזמנו לחקירה, כשבתקופה זו, המשיך בחייו כרגיל ללא קושי. כמו כן, מהראיון עולה כי העורר אף ביקר בשנתיים שקדמו להגעתו לישראל, במדינות שונות וחזר לאוקראינה לעיר מגוריו, באופן שלא מתיישב עם הטענה כי נשקפת סכנה לחייו. עוד ציין כי בני משפחתו עודם מתגוררים באותו מקום ללא חשש לחייהם. בנוסף, העורר אישר כי עזב לישראל באמצעות דרכון תקף ללא שעורר עניין אצל הרשויות באופן המקשה על קבלת הטענה כי הוא מבוקש על ידי הרשויות. עובדה זו מחזקת את המסקנה כי אין חשש ממשי לרדיפתו בידי הרשויות או מי מטעמן או כי לא ניתן לקבל הגנה מהן במידת הצורך". בית הדין לעררים קבע כי שוכנע שהתקיים לגבי המערער בירור עובדתי הולם, ובהתאם לאמת המידה הרלוונטית לצורך הכרה במבקש מקלט כפליט, אשר כאמור לעיל לא הוכיח כנדרש, ולפיכך דחה את הערר (סעיף 8 לפסק הדין).
בעניין שלפניי שוכנעתי כי התקיים הליך מנהלי תקין, הן על-ידי הרשות, הן על-ידי בית הדין לעררים: בקשתו של המערער נשקלה, בוצע עמו ראיון מקיף בשפה המובנת לו, והוא עומת עם הסתירות שעלו מגרסאותיו השונות.
סוף דבר לאור האמור לעיל, אני מורה על דחיית הערעור על כל חלקיו.

בהליך בר"מ (בר"מ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

הבקשה נבחנה בהתאם להליך המקוצר המעוגן בסעיף 6 לנוהל הטיפול במבקשי מקלט מדיני בישראל (נוהל מספר 5.2.0012), וביום 28.6.2020 הוחלט לדחות את הבקשה בהתאם להמלצת היחידה למבקשי מקלט, לפיה המבקש לא ביסס את טענתו כי נשקפת לו סכנה בארצו.
...
לאחר שנתתי דעתי לטענות המבקש ולתגובת המדינה, אני סבורה כי דין בקשת רשות הערעור להידחות בהתאם לתקנה 148א לתקנות סדר הדין האזרחי החלה בעניין זה מכוח תקנה 34 לתקנות סדרי הדין בבתי משפט לעניינים מינהליים.
סוף דבר: הבקשה נדחית.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

וזו לשון פסק הדין: העוררים הם אזרחי רוסיה אשר בקשותיהם למקלט מדיני בישראל נדחו במסלול המהיר הקבוע בסעיף 5.1 לנוהל הטיפול במבקש מקלט מס' 5.2.0012, בהסתמך על חוות דעת שנערכה על ידי משרד החוץ בשנת 2019 (להלן – "חוות הדעת").
...
בנסיבות אלה, נעתר בית הדין (כב' הדיין דותן ברגמן) לבקשת המשיב לאפשר לו להגיש הודעה מעדכנת בתוך 90 יום ולאחריה יוחלט בנוגע להמשך ההליכים בעררים.
מאז ומעת לעת, נעתר בית הדין לבקשות המשיב להארכת המועדים.
ככלל, צודק במרבית המקרים המשיב, שכאשר אין בפי מבקש המקלט גרסה שעשויה להוות בסיס לבקשתו, דין הבקשה לדחייה ללא כל קשר לכל שאלה אחרת, ולרבות השאלות הנוגעות למצב במדינתו.
סוף דבר, יוחזר הנושא לבית הדין לעררים, שישקול בשאלה האם לא נכון להחיל את המדיניות המשתקפת מפסק הדין הנ"ל גם על המערער, לעכב את עניינו עד לפרסום חוות הדעת, ולאחר מכן לשוב ולשקול בערעורו בשנית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו