דוח המאפיינים שבוצע למשיב תומך ראייתית בטענה כי היה שיכור או לפחות תחת השפעת אלכוהול עת נהג רכב במהלך הארוע:
המשיב הודה בפני השוטרים כי שתה אלכוהול מסוג בירה ב"אחוזת ****" לטענתו כשעתיים לפני הנהיגה, ובמקרה זה טען כי שתה "בירה וחצי".
למשיב היה ריח של אלכוהול מפיו, היתנהגותו הוגדרה כ"עליזה", אף שצלח מבחן עמידה, הוא כשל במבחן הליכה על קו ונאלץ להסתייע בהרמת ידיים לייצוב, הוא כשל במבחן הבאת אצבע לאף, ובהתאם לסעיף 8 של טופס המאפיינים, הוא סרב לבצוע בדיקת נשיפה אף שמשמעות הסרוב הוסברה לו.
בשלב מאוחר יותר, חזר בו המשיב מסרובו, אך עת נשף לכאורה למכשיר, לא ביצע הלכה למעשה נשיפה פנימה כנדרש (פלטי המכשיר שנתפסו כראיות תומכים במסקנה זו) ובכך לכאורה הכשיל את הבדיקה ולמעשה המשיך בסירובו לבצעה.
אני קובע כי חומר הראיות שבפני מבסס קיומן של ראיות לכאורה טובות כנגד המשיב ביחס לכל העבירות שיוחסו לו בכתב האישום:
ראשית, דוח המאפיינים הכולל אי הצלחה של המשיב במדדים,לצד הודאת המשיב עצמו בחקירתו כי שתה בסמוך לנהיגה (כשעה וחצי לפניה) 3 כוסות בירה, מבססים מצב של שיכרות לכאורית ולכל הפחות נהיגה תחת השפעת אלכוהול.
...
רף המסוכנות בנסיבות לעיל אינו נמוך, ולכן כפי שהגדיר וקבע גם כבוד השופט אינפלד בפרשת אלאסד, נדרשים תנאים מגבילים מוקפדים כדי לוודא שמשיב זה לא מסכן את שלום הציבור, לא שותה שוב אלכוהול, ובוודאי לא נוהג שוב עד שתתברר שאלת אחריותו בתיק העיקרי הצמוד לפרשה זו.
אני סבור כי לצורך איון מסוכנותו הנוכחית של המשיב נדרש לפחות מעצר בית לילי מורחב שכן נהיגת המשיב הייתה בשעה 02:06 לפנות בקר ולכן נדרשת הרחקתו של המשיב מיכולת נהיגה עד להחלטה אחרת.
אני קובע כי המשיב יהיה משוחרר בתנאים שלהלן:
מעצר בית לילי בביתו שברחוב בנימין מזר 91 באר-שבע בכל יום מימות השבוע בין השעות 20:00 ועד 07:00 בבקר שלמחרת.
אדגיש לסיום החלטתי, כי החלטתי להימנע מערב מפקח נוסף וכן מהפקדה בסכום גבוה (כפי שהגדיר כבוד השופט אינפלד בפרשת אלאסד וכב' השופט ליבדרו בפרשת טסמה לעיל), שכן רף המסוכנות בפרשה זו נמוך בעיני משתי הפרשות לעיל, זאת בהינתן גם שהרשעתו הקודמת של משיב זה היא בעבירת נהיגה תחת השפעת אלכוהול, ובהינתן שלא גרם לתאונה בפרשה זו.
ניתנה היום, א' ניסן תשפ"ג, 23 מרץ 2023, בנוכחות הצדדים.