מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

נהיגה בקלות ראש גזר דין תעבורה

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2016 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

<#3#> פסק דין העירעור בתיק זה נסב תחילה בעקרו על הכרעת דינו של בית המשפט השלום לתעבורה בחיפה (כב' השופטת רונה פרסון) (להלן: בית משפט קמא), בתת"ע 2866-04-12 מיום 3.3.16, בגדרה הורשע המערער בבצוע עבירה של נהיגה בקלות ראש וברשלנות, עבירה לפי סעיף 62(2) ו- 38 לפקודת התעבורה [נוסח חדש] תשכ"א-1961 (להלן: פקודת התעבורה), בעבירה של גרימת נזק לאדם ולרכוש, עבירה לפי תקנה 21(ב)(2) לתקנות התעבורה, תשכ"א -1961 (להלן: תקנות התעבורה) וסעיף 68 לפקודת התעבורה ובעבירה של סטייה מנתיב נסיעה, עבירה לפי תקנה 40 לתקנות התעבורה וסעיף 68 לפקודת התעבורה (להלן: הכרעת הדין).
בגזר הדין מיום 10.3.16 השית בית משפט קמא על המערער קנס בסך 2000 ₪, פסילה מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה תקופה של 100 ימים בפועל, פסילה מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה ל- 3 חודשים על תנאי למשך 3 שנים (להלן: גזר הדין).
...
בא כוח המשיבה: לאחר ששמעתי מפי חברי את נסיבותיו האישיות, החריגות והמיוחדות של המערער, ונוכח חלוף פרק זמן ניכר מאז ביצוע העבירה, כמו גם בהינתן עברו התעבורתי הלא מכביד של המערער, ולאור המלצת בית המשפט, אני משאיר לשיקול דעת את האפשרות להתערב במידת מה בעונש הפסילה בפועל שהוטל על המערער ומזכיר כי עסקינן בעונש פסילה מינימאלי של 90 יום, אשר סטייה ממנו מחייבת נימוקים מיוחדים שיירשמו.
אני סבור שניתן להוסיף את מחדלי החקירה בתיק וחברי מסכים כי היה מחדל חקירה בתיק, בכך שלא נתפס הצמיג של רכבו של המערער, בהתאם להנחיות קצין הבוחנים הראשי של משטרת ישראל, שצורפו להודעת הערעור.
בסופו של דבר גזר בית משפט קמא על המערער את העונשים, כאמור לעיל.
סיכומו של דבר, הנני מורה על דחיית הערעור על הכרעת הדין, בהסכמת המערער, ומקבלת את ערעורו של המערער על גזר הדין ומורה בד בבד על ביטול עונש הפסילה בפועל שהושת על המערער בגזר הדין.

בהליך ערעור פלילי תעבורה (עפ"ת) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

כתב האישום ייחס למבקש עבירות של נהיגה בקלות ראש, סטייה מנתיב בנסיבות מחמירות וחבלה של ממש.
טענות המבקש; לטענת המבקש, גזר הדין ניתן ביום 3.7.19; ביום 3.10.19 שהיה יום חמישי בשבוע והמועד האחרון להגשת ערעור, ניסה בא כוחו להגיש את הודעת העירעור באמצעות מערכת "נט המשפט". אולם נודע לבא כוחו במועד זה, כי אין אפשרות להגיש הודעת ערעור בתיקי תעבורה באמצעות "נט המשפט", וכי יש להגישה במזכירות בית המשפט.
...
לאחר עיון בבקשה, בתגובה ובתשובה, מוחלט, כי דין הבקשה להידחות, מהנימוקים שיפורט להלן: סעיף 201 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], תשמ"ב – 1982 (להלן: "החסד"פ") קובע כך: "בית המשפט רשאי, לבקשת מערער, להרשות הגשת ערעור או בקשה לרשות ערעור לאחר שעברו התקופות האמורות בסעיפים 199 ו-200". שורה של הלכות שבה וקבעה כי, בשונה מהליך אזרחי, אין צורך ב"טעמים מיוחדים" על מנת להיעתר לבקשה להארכת מועד בפלילים.
ממכלול הנימוקים כאמור לעיל, מוחלט כי דין הבקשה להידחות.

בהליך רשות ערעור פלילי (רע"פ) שהוגש בשנת 2012 בעליון נפסק כדקלמן:

רקע והליכים נגד המבקש הוגש כתב אישום המייחס לו ביצוע עבירה של נהיגה בשיכרות, לפי סעיף 62(3) לפקודת התעבורה [נוסח חדש], התשכ"א-1961 (להלן: פקודת התעבורה), בקשר עם סעיפים 39א ו- 38(1) לפקודת התעבורה, ובקשר עם תקנה 26(2) לתקנות התעבורה, תשכ"א-1961 (להלן: תקנות התעבורה); ובצוע עבירה של נהיגה בקלות ראש וגרם חבלה של ממש, לפי סעיף 62(2) לפקודת התעבורה, בקשר עם סעיף 38(3) לפקודת התעבורה.
בגזר דינו, עמד בית המשפט לתעבורה על חומרת העבירות שביצע המבקש ועל עברו התעבורתי (5 הרשעות קודמות).
...
דיון והכרעה לאחר עיון בבקשה, הגעתי למסקנה כי נסיבותיו של המקרה אינן מצדיקות מתן רשות לערעור נוסף, משאינן מעוררות כל סוגיה בעלת חשיבות משפטית או ציבורית החורגת מעניינם הפרטני של הצדדים (ראו, לעניין זה, רע"פ 2262/12 וספי יאסין נ' מדינת ישראל (לא פורסם, 16.7.2012); רע"פ 5326/12 תארר סיאם נ' מדינת ישראל (לא פורסם, 7.8.2012)).
אשר לטענותיו של המבקש לעניין העונש שהושת עליו, סבור אני כי עונש זה אינו מצדיק התערבות, משאין בו כל סטייה ממדיניות הענישה המקובלת, וזאת בהתחשב בחומרת העבירות אותן ביצע המבקש; עברו התעבורתי, אשר נצבר בתקופת זמן קצרה; הצורך בהרתעתם של עברייני תנועה, המהווים סיכון של ממש לציבור; וכן לאור העובדה כי במקרה דנן הסיכון הפוטנציאלי אכן התממש, כאשר המבקש גרם לתאונה ולחבלה של ממש.
לאור האמור, הנני דוחה את הבקשה למתן רשות ערעור.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בבאר שבע ת"פ 9336-05-22 מדינת ישראל נ' אל הוזייל(עציר) בפני כבוד השופטת שוש שטרית המאשימה מדינת ישראל – תביעות נגב ע"י ב"כ עו"ד לבנת רחמים בנני הנאשם נמר אל הוזייל (עציר) – הובא ע"י שב"ס ע"י ב"כ עו"ד אבו עבייד גזר דין
במסגרת הסדר טיעון אליו הגיעו הצדדים, ועל יסוד הודאתו בעובדות כתב האישום שתוקן, הורשע הנאשם באיומים, עבירה לפי סעיף 192 לחוק העונשין, התשל"ז – 1977 (להלן: החוק), הפרעה לשוטר במילוי תפקידו, עבירה לפי סעיף 275 ונהיגה בקלות ראש, עבירה לפי סעיף 62(2) לפקודת התעבורה [נוסח חדש] תשכ"ט – 1969.
בכל הנוגע למתחמי ענישה בעבירה של נהיגה בקלות ראש, בגזר הדין שניתן בתת"ע 3265-04-12 מדינת ישראל נ' פלטוב ארטיום (ניתן ב-04.02.2015), אליו הפנה ב"כ הנאשם, מציין כב' השופט אלון אופיר את הדברים הבאים: מיתחם הענישה ביחס לעבירה אותה ביצע הנאשם רחב מאד ומתחיל ברכיב של פסילה מותנית תוך שחלקו העליון מגיע אף למאסר מותנה עם פסילה בפועל לתקופה של שנה.
...
במקרה הנ"ל מצא בית המשפט כי הנאשם ביצע במהלך נהיגתו ל "עקיפות מסוכנות, גרם לרכבים אחרים לסגת ממסלול נסיעתם הרגיל וכמעט שגרם לתאונה". אשר על כן, קבע כי אין מדובר בסטייה קלה מרף זהירות הנדרש מנהג סביר ולא ניתן להסתפק ברף התחתון של מתחם הענישה, מקרה בו שיקולי ההרתעה והגמול מחייבים ענישה מוחשית.
סיכום האמור, לאחר שנתתי דעתי לנסיבות ביצוע העבירות, אני קובעת את מתחם העונש ההולם את מעשי הנאשם כך שינוע בין מספר חודשי מאסר ועד 18 חודשי מאסר בפועל.
עם זאת אביא בחשבון כי לא מדובר "בשור מועד". סוף דבר מכלל הדברים האמורים, ולאחר שהבאתי בחשבון את כלל השיקולים הצריכים לשקילת עונשו של הנאשם, אני גוזרת עליו את העונשים הבאים: 6 חודשי מאסר בפועל החל מיום מעצרו.

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2023 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

בית המשפט לתעבורה מחוז מרכז ת"ד 6802-04-18 מדינת ישראל נ' מוטיעי תיק חצוני: 151147/2017 בפני כבוד השופטת שירי שפר המבקש פרהאד מוטיעי המשיבה מדינת ישראל החלטה
המבקש הורשע בהיעדרו, בעבירות מיום 05.04.2017 של נהיגה כשברמזור אור אדום , היתנהגות הגורמת נזק ונהיגה בקלות ראש.
המשיבה היתנגדה לבקשה וציינה כי בקשה זו מוגשת בשיהוי רב שכן מדובר בגזר דין אשר ניתן לפני כ-4 שנים, כי הוגש אישור מסירה כדין וכן כי כפירתו הכללית של המבקש אינה מבססת עילת עוות דין.
...
ראו בעניין זה ע"פ (באר שבע) 4252/07 נאוה משיח נ' מדינת ישראל (5.11.07): "לא אחת נאמר על ידי בתי המשפט כי ערכאות השיפוט אינן יכולות לאמץ מתכונת הנותנת גושפנקא עקיפה לחוסר האכפתיות של הציבור [ראה דברי כב' הש' שמגר בבר"ע 418/85 פרץ רוקשטיין נ. מ"י פד"י ל"ט(3) 279]. על הציבור לדעת כי פתיחת בית המשפט עומדת בפניו כזכות מהותית, אולם זכות זו כפופה לפרוצדורה וזמנים בהם חייב הציבור לעמוד. עמידה בלוחות זמנים יש בה כדי לקדם את הסדר הציבורי, יעילות עבודתו של בית המשפט לרבות עשיית הצדק כלפי כלל הציבור. אי עמידה בזמנים, ולאחריה ביטול של פסקי דין של מתדיינים שלא התייצבו במועד אליו הוזמנו, תביא לסחבת ועומסים מיותרים בניהול התיקים, באופן המכביד לא רק על בתי המשפט כי אם גם על כלל הציבור הממתין ליומו בבית המשפט". הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו