מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

נהיגה בלי משקפיים או עדשות מגע בניגוד לתקנות התעבורה

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

הנאשם הואשם בעבירה של אי אחיזת הגה בשתי ידיים, בנגוד לתקנה 28(א) לתקנות התעבורה, התשכ"א- 1961 (להלן: "התקנות").
עוד הוסיף כי בזמן הנגיעה מבטו היה מופנה ישר ועל עיניו משקפי שמש.
בתת"ע 13334-03-18 מדינת ישראל נגד יוסף שוורץ (12.12.18) קבעה כב' השופטת זוכוביצקי -אורי, כי נגיעה רגעית במכשיר טלפון נייד המותקן במיתקן קבוע, ע"י מורה לנהיגה אינה אסורה: "יחד עם זאת אני סבורה כי פרשנות לפיה כל נגיעה רגעית בטלפון כאשר הוא מונח על מתקן העגינה היא רחבה מידי גם כיון שאינה אסורה על פי לשון החוק וגם בהשוואה לתקנה 28 לתקנות התעבורה." פסק הדין המרחיב ביותר בסוגיה הספציפית, הנו ז"י (תעבורה) 67/19 התביעה הצבאית נ' רס"ן זוהר סלע (31.10.19), אשר מנתח את הסוגיה באותו האופן ומגיע מסקנה כי נגיעה קצרה בטלפון, לשם נתוק או מענה לשיחה הנה מותרת (ר' פסקה 26 להכרעת הדין), אך גם שם הניתוח הוא צדדי להכרעה הנדרשת, שכן הסוגיה העיקרית היא שימוש ביישומון הניווט WAZE.
...
מסקנתי האמורה מתחזקת, גם מדבריה של כב' השופטת שטרסברג כהן בעניין אהובה לוי, אותם ציטטתי לעיל, אך מפאת חשיבותם אשוב ואחזור עליהם: "ניסיון החיים מלמד שלא ניתן להשיג בטיחות אבסולוטית. התקנות נותנות ביטוי לכך. טול לדוגמה את החובה לנהוג כששתי הידיים על ההגה. חובה זו קבועה בתקנה 28 ולכאורה זוהי חובה מוחלטת, אולם באותה תקנה עצמה מצא מתקין התקנות להרשות פעולות מסוימות המחייבות ניתוק יד מן ההגה ולו לזמן קצר, להבטחת פעולתו התקינה של הרכב או לקיום כללי התנועה. גם השימוש ברדיו איננו אסור במכונית. כדי להפעילו, לכבותו, או להחליף בו תחנות, אין מנוס מלהסיר יד אחת מן ההגה. מדוגמאות אלה ואחרות עולה, כי המחוקק הכיר בחוסר יכולת ואולי גם בהיעדר צורך להטיל איסורים מוחלטים והקל במקום שהדבר אפשרי וראוי.
אם הייתה מתקבלת גרסת המאשימה שהנאשם נגע נגיעות חוזרות ונשנות במכשיר הטלפון, ומאידך גרסתו העובדתית של הנאשם הייתה נדחית, הרי שלא היה נותר הסבר סביר לשימוש בטלפון, שיש בו כדי להצדיק הסרת היד מן ההגה ודי היה בכך על מנת להרשיעו.
סוף דבר נוכח כל האמור לעיל, מצאתי לקבל את גרסתו העובדתית של הנאשם מחמת הספק ובהתאם לזכותו מהעבירה המיוחסת לו. המזכירות תעביר עותק מהכרעת הדין לצדדים.

בהליך בקשה לפסילה עד תום ההליכים (בפ"ת) שהוגש בשנת 2020 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

נגד המשיב הוגשו שני כתבי אישום המייחסים לו עבירות של נהיגה בקלות ראש, גרם חבלה של ממש, היתנהגות הגורמת נזק, ואי מתן אפשרות להולך רגל במעבר חצייה להשלים חצייה בביטחה עבירות לפי הסעיפים 62(2), 38(2) ו-38(3) לפקודת התעבורה (נ"ח) 1961, (להלן:ה"פקודה") ביחד עם תקנה 21 ב(2), 67(א) לתקנות התעבורה, תשכ"א -1961.
המשיב מאשר בחקירתו במישטרה כי הבחין בחבורת ילדים עומדת על המדרכה מימין "פיתאום ירד ילד ונגע במראה ימנית שלי" (ש' 12-13 להודעת נהג תחת אזהרה) .
לו הייתה עושה כן, יכולה הייתה ללמוד כי בנגוד לטענה כי הולכת הרגל הייתה מורדמת מונשמת הרי מהתעוד הרפואי הקיים בתיק מיום 1/11/19 ומיום 13/11/19 עולה תמונה אחרת.
בתעוד הרפואי מיום 1/11/19 צוין "בת 73, צלולה ועצמאית, סובלת הגיעה למיון לאחר שנדרסה על ידי רכב, עם פגיעת ראש, חזה ורגל שמאלי בהגעה ובהמשך די יציבה המודינמית, בהכרה, משתפת פעולה היטב, לא הזדקקה להנשמה בשום שלב (ההדגשה אינה במקור – ר.ב.פ.)" בתעוד הרפואי מיום 13/11/19 צוין כי המעורבת ".. במהלך האישפוז הובחן תסחיף ראתי שבגללו אושפזה במחלקה פנימית לצורך איזון וטפול אנטיקואגולנטי ..מישתחררת במצב כללי טוב עם ההמלצות: ... – פיזיוטראפיה נשימתית, מכייחים... – חמצן במשקפיים 2-3 ליטר לדקה לפי צורך... – זקוקה לשקום – מעברים באמבולנס.. – המשך טפול בנוגדי קרישה עד לניידות מלאה..." מעבר לתעודות הרפואיות המצויות בתיק אין כל תעוד המלמד כי הולכת הרגל הייתה מונשמת ומורדמת כתוצאה מהתאונה.
...
אני מקבלת את טענת המאשימה כי מעורבות המשיב בשתי תאונות דרכים בהם נפגעו הולכי רגל, בפרק זמן קצר של 30 ימים, כאשר תוצאות התאונה השנייה קשות –מעידה על מסוכנות.
לאחר ששקלתי את מכלול הטענות והשיקולים בתיק שבפניי, נתתי דעתי למצב החירום הקיים כיום במדינה, העובדה כי המשיב הוגדר כעובד חיוני, עברו התעבורתי של המשיב אולם מנסיבות התאונה ותוצאותיה והעובדה שמדובר בתאונה שנייה תוך חודש של פגיעה בהולכי רגל, עולה מאליה מסקנה בדבר מסוכנות בולטת בדבר נהיגת המשיב.
אשר על כן אני מורה על פסילת המשיב עד תום ההליכים המשפטיים וקוצבת את תקופת הפסילה למשך 6 חודשים מיום 31.3.20.

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2014 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

הנאשם מואשם בעבירות של נהיגה רשלנית שגרמה לתאונת דרכים בה ניחבל אדם חבלה של ממש, בנגוד לסעיפים 62(2) ו- 38(3) לפקודת התעבורה; היתנהגות הגורמת נזק לאדם, בנגוד לתקנה 21(ב)(2) לתקנות התעבורה בצרוף סעיפים 68 ו- 62 לפקודת התעבורה; ונסיעה אחורנית בלא זהירות, בנגוד לתקנה 45(1) לתקנות התעבורה בצרוף סעיפים 68 ו- 62 לפקודת התעבורה.
כך גם לא ניתן לקבוע את מקום הפגיעה ברכב (שם, עמוד 11 לפרוטוקול, שורה 6), ואף לא ניתן לקבוע אם היה מגע בין הרכב לנפגעת עצמה (שם, עמוד 11, שורה 11).
השיחזור שעשה הבוחן כולל תרשים שדה הראייה (ת/6) אינם רלוואנטיים להכרעת הדין, כי אינם משקפים את התנאים ששררו בזירת התאונה בזמן התרחשותה, והבוחן אף אישור זאת בעדותו בבית המשפט (ראו עמוד 10 לפרוטוקול הדיון מיום 26.6.13 – וראו גם חוות דעתו של מומחה ההגנה (נ/1), עמוד 5).
...
מסקנה זו אינה מקובלת עלי.
יפים בהקשר זה דבריו של בית המשפט המחוזי בנצרת בעניין עפ"ת (נצרת) 28434-05-13 ברזל נ' מדינת ישראל (2013): "על [המאשימה] להוכיח אפוא, כי הפגיעה במנוחה הייתה יכולה להימנע ולהוכיח באופן פוזיטיבי כיצד הייתה יכולה התאונה להימנע. רק אם מגיעים למסקנה חישובית ולפיה, התאונה הייתה יכולה להימנע ובאילו תנאים יכולה הייתה להימנע, כי אז היה ניתן לקבוע, כי [הנאשם] חרג מתנאי ההתנהגות הנדרשים וכי התגבשו בעניינו יסודות עבירת ה"רשלנות" ולפיכך, יש להרשיעו בפלילים.
גם אם החישובים שערך מומחה ההגנה אינם נכונים – ואינני קובע זאת – הרי עדיין בהעדר ראיות מספיקות מטעם התביעה, התוצאה היא לעולם זיכויו של הנאשם, ולו מחמת הספק.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

להלן נימוקי הכרעת הדין: כנגד הנאשמת הוגש כתב אישום בגין עבירה של שימוש בטלפון נייד תוך כדי נהיגה שלא באמצעות דיבורית בנגוד לתקנה 28(ב) לתקנות התעבורה.
עדותו של עד התביעה, רס"מ שבתאי כהן השוטר אשר ערך את הדו"ח ת/1 ואישר תוכנו כדלקמן :" בסיור על אופנוע כשאני בכיכר משה שרת, אח"י אילת על קו העצירה, אני נוסע מדרום לצפון והבחנתי ברכב הנ"ל כשנסע על אח"י אילת ופנה ימינה למשה שרת כשהוא במרחק של כ – 3 מטר ממני. מצד שמאל שלי שדה ראייה נקי לחלוטין והוא בתנועה. הבחנתי דרך שמשה חזית פלוס קדמית שמאלית כי הנהגת הנ"ל מחזיקה טלפון נייד, כסוי כחול, מסך מגע, מסגרת לבנה ביחד ימין מגביל לפלט גופה העליון. ראות טובה, אור יום, קשר עין רצוף. נסעתי אחרי הרכב הנ"ל עד שנעצר מול משה שרת 29. לבדה ברכב. הוסברה מהות העבירה.
עדות הנאשמת בבית המשפט העידה הנאשמת: "אני בלי משקפיים לא יכולה לראות כלום ולכן אין לי טעם להחזיק את הטלפון ביד. יכול להיות שנהג טוב יכול להחזיק הגה ביד שמאל ואת הטלפון בצד ימין. אני לא יודעת לעשות דברים כאלו. לפי התיאורים שלו שום דבר מזה לא מתאים. גם אם מישהו היה מחזיק פלאפון לא יכול לעמוד בצד שמאל ולראות את צבע המסגרת שלו . כאשר נוסעים מצפון לדרום צריך סיבוב של כל הכיכר. הוא לא יכול לראות אותי. כל התאור שלו איפה הוא ראה אותו לא הגיונית. אני נסעתי מרח' אח"י אילת לכיוון מערב ופניתי לפני הכיכר לרח' משה שרת. יש לי מגנט והטלפון היה על המגנט. אני עצרתי כדי לדבר בטלפון, עצרתי כ – 50 או 60 מטר משם. אני לא יכולה להשתמש בלי משקפים. למה שהחזיק אותו ביד" (עמ' 6 ש' 15-8 לפרוטוקול).
...
לאור האמור לעיל, אני סבור שעובדות כתב האישום לא הוכחו מעבר לספק סביר.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

         כנגד הנאשם הוגש כתב אישום המייחס לו עבירה של נהיגה בחוסר זהירות בכך שהחזיק בידיו מסמכים תוך כדי נסיעה ופניו היו מופנות למסמכים ולא לכביש, בנגוד לתקנה 21(ג) לתקנות התעבורה, עבירה מיום 6.10.21.
טען כי עיניו "היו על הכביש". טען כי נגע במסמך שהיה מונח בסמוך אליו, זרק אותו לפח וכי מדובר "בפעולה של חצי שניה". 3.
ישבתי לצד ימין של הניידת ושמאל של הנאשם, יכולתי להסתכל כי לא נהגתי.
איך אני יכול לקרוא בלי משקפיים אני אחרי גיל 60.
...
סיכומו של דבר, אני מבכרת את גרסתה של השוטרת אשר נמצאה עקבית, מבוססת ומהימנה על פני גרסתו של הנאשם.
לאור כל האמור לעיל, אני קובעת כי המאשימה הוכיחה את עובדות כתב האישום מעבר לספק סביר.
בהתאם, אני מרשיעה את הנאשם בעבירה המיוחסת לו בכתב האישום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו