טיעוני הצדדים לעונש:
ב"כ המאשימה בטיעוניו, הפנה לחומרת העבירה בה הורשע הנאשם ולעברו התעבורתי - הנאשם אוחז ברישיון נהיגה משנת 1997 ולחובתו 17 הרשעות קודמות לרבות הרשעה משנת 2015 בעבירה דומה של נהיגה תחת השפעת חומר משכר.
קביעת עונשו של הנאשם בתוך מיתחם העונש ההולם
בעת גזירת העונש המתאים לנאשם בתוך המיתחם, אתחשב בקיומן של נסיבות שאינן קשורות בבצוע העבירה:
· לחובתו של הנאשם עברו התעבורתי – הכולל הרשעה אחת בעבירה דומה (אך קלה יותר) - ביום 23.07.2015 נגזר דינו בעבירה של נהיגה תחת השפעת חומר משכר והוא נדון לעונשי פסילה בפועל למשך 10 חודשים, פסילה על תנאי וקנס.
נוכח עברו התעבורתי של הנאשם הכולל הרשעה קודמת דומה, היה ראוי להשית פסילה העולה על פסילת המינימום – אך נוכח המצב הביטחוני כאמור ושירותו הצבאי של הנאשם – תוטל ענישה, ברף התחתון של המיתחם.
לפיכך, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
מאסר על תנאי
3 חודשי מאסר וזאת על תנאי למשך 3 שנים שלא יעבור עבירה של נהיגה בזמן פסילה או נהיגה בשיכרות או עבירה בנגוד לתקנה 26 (2) לתקנות התעבורה או סרוב להיבדק בדיקת שיכרות.
...
לאור כל האמור לעיל, הגעתי לכלל מסקנה כי מתחם העונש ההולם בתיק זה מתחיל ממאסר על תנאי ומגיע עד 12 חודשי מאסר בפועל, ופסילה בפועל לתקופה המתחילה מ- 24 חודשים ומגיעה עד ל-60 חודשים, ולצידם רכיבי ענישה משמעותיים נוספים.
אני דוחה את טענת המאשימה ולפיה בשל ההכשלה היזומה של הבדיקה, נסיבות ביצוע העבירה הן ברף הגבוה של החומרה ולכן מתחם העונש ההולם מתחיל מ-3 חודשי מאסר בפועל.
אני סבורה כי יש נכון לעת הזו, שעה שהעבירה בוצעה עוד ביום 03.02.23, בטרם פרוץ המלחמה, יש למקם את עונשו של הנאשם ברף התחתון של מתחם העונש ההולם.
לפיכך, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
מאסר על תנאי
3 חודשי מאסר וזאת על תנאי למשך 3 שנים שלא יעבור עבירה של נהיגה בזמן פסילה או נהיגה בשכרות או עבירה בניגוד לתקנה 26 (2) לתקנות התעבורה או סירוב להבדק בדיקת שכרות.