מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

נהיגה בזמן פסילה - הסדר טיעון

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

במסגרת הסדר טיעון שגובש בין הצדדים, הודה המערער בעובדות כתב האישום המתוקן, ועל יסוד הודאתו זו נמצא אשם ביום 27.4.2017 בהפקרה לאחר פגיעה, עבירה לפי סעיף 64א(ג) לפקודת התעבורה [נוסח חדש], התשכ"א-1961 (להלן: פקודת התעבורה או הפקודה); ונהיגה בזמן פסילה, עבירה לפי סעיף 67 לפקודת התעבורה.
...
מנגד, בא-כוח המדינה טען כי לאור העובדה שהמערער צבר שלוש עבירות תעבורה קודמות ולאור העובדה שביצע את עבירת ההפקרה בשעה שהיה בפסילה, העונש שהושת על המערער אינו מצדיק את התערבותו של בית משפט זה. דיון והכרעה לאחר עיון בדברים, הגענו לכלל מסקנה כי יש לקבל את הערעור באופן שעונש המאסר בפועל שהושת על המערער יעמוד על 10 חודשי מאסר בפועל, כאשר שאר רכיבי גזר הדין יוותרו בעינם.
ואולם לאחר בחינה הגענו למסקנה כי בהתחשב במכלול נסיבות העניין יש צידוק במקרה זה להקלת-מה בעונשו של המערער.
סוף דבר: הערעור מתקבל באופן שעונש המאסר שהושת על המערער יועמד על 10 חודשי מאסר לריצוי בפועל, כאשר שאר רכיבי גזר הדין יוותרו על כנם.

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2022 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

· פ"ל (תעבורה מרכז) 5153-02-21 מדינת ישראל נ' עלי נאסר (24.03.2021), הנאשם הורשע על פי הודאתו במסגרת הסדר טיעון בעבירות של נהיגה בזמן פסילה, ללא רשיון נהיגה תקף, ללא ביטוח ואי ציות להוראת שוטר.
...
לאחר שעיינתי בגליון הרישום הפלילי, בהרשעותיו הקודמות של הנאשם בתעבורה, ובתסקירים שהוגשו - לא מצאתי הצדקה לסטייה לקולה או לחומרה ממתחם הענישה ההולם.
סוף דבר, במקרה זה, סבורה אני שיש ליתן לפן השיקומי משקל רב משיקולי ענישה אחרים כמו הגמול וההרתעה, שכן שליחת הנאשם למאסר בפועל עלולה, בהסתברות גבוהה, לסכל את שיקומו.
עונשו של הנאשם: סיכומו של דבר, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר בפועל – בדרך של עבודות שירות בתיק פ"ל 4047-08-21 מאסר בפועל לתקופה של 3 חודשים.

בהליך רשות ערעור פלילי (רע"פ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 08.05.2022 הורשע המבקש, בהתאם להודאתו במסגרת הסדר טיעון, בעבירות של נהיגה בזמן פסילה לפי סעיף 67 לפקודת התעבורה [נוסח חדש], התשכ"א-1961 (להלן: הפקודה), נהיגה ברכב כשרישיון הנהיגה פקע מזה למעלה מ-6 חודשים ועד שנתיים בנגוד לסעיף 10(א) לפקודה, ובעבירה של שימוש ברכב ללא פוליסת ביטוח בת תוקף בנגוד לסעיף 2(א) לפקודת ביטוח רכב מנועי, התש"ל-1970.
...
לאחר ששמע טיעונים לעונש ונתן דעתו לוותק הנהיגה של המבקש; לעברו התעבורתי הכולל 23 עבירות קודמות; ובשים לב לנסיבות ביצוע העבירה ונסיבות חייו של המבקש; כמו גם למדיניות הענישה הנוהגת ומתחם הענישה בגין העבירות מושא כתב האישום, ומבלי שנעלמה מעיניו התנהלות המבקש בריצוי מאסר בדרך של עבודות שירות שהוטל עליו בגין עבירות דומות, מצא בית המשפט שלא לסטות ממתחם העונש ההולם לחומרא או לקולא.
כן מצא הוא ש"אין לאפשר [למבקש] הזדמנות נוספת לרצות מאסרו בדרך של עבודת שירות, אם בגלל שהעונש שיוטל בסופו של יום ארוך מהתקופה אותה ניתן לרצות בדרך של עבודת שירות ועיקר משום שאין שום סיבה לאפשר [למבקש], שרמס ברגל גסה את האמון שניתן בו ובמהלך עבודות שירות בתיק קודם ביצע את אותה עבירה פעם נוספת".
המבקש סירב להשלים עם העונש שנגזר עליו, וערער לבית המשפט המחוזי אשר דחה את ערעורו באחת, בציינו כי "אני סבור כי ערעור זה חסר כל בסיס ודינו דחייה". לא זו אף זו, קבע בית המשפט המחוזי כי: "חסד עשה בימ"ש קמא עם [המבקש] משראה להפעיל את המאסר המותנה אך בחלקו במצטבר (4 חודשים). במקרה זה לא נמצאו טעמים מיוחדים שיצדיקו סטייה מהכלל, לפיו מאסר מותנה יש להפעיל במצטבר, מה גם שבהליך הקודם הופעל מאסר מותנה שהיה בר הפעלה באופן מלא בחופף. צדק בימ"ש קמא משקבע כי חפיפה מלאה של המאסר המותנה במקרה זה אינה ראויה ומשדרת מסר שגוי ומטעה. נוסף לכל האמור לעיל, עברו התעבורתי של [המבקש] הוא מכביד ביותר, הכולל 23 הרשעות קודמות ועבירות תעבורה, לרבות 2 הרשעות של נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים וגם נהיגה בפסילה – מכל האמור המסקנה המתקבלת היא כי העונש אותו הטיל בימ"ש קמא במקרה זה הינו בהחלט מאוזן ואף מקל עם [המבקש]". לא למותר לציין, כי בית המשפט המחוזי נדרש אף לטענת המבקש בכל הנוגע לאופן ריצוי עונשו, וקבע כי: "אין לקבל את טענת [המבקש] כי הפנייתו לממונה על עבודות השירות פיתחה בלבו ציפייה כי עונש המאסר ירוצה בעבודות שירות. בהקשר זה אדגיש כי בימ"ש קמא, בהחלטתו מיום 8/5/22, ציין באופן מפורש כי אין בהזמנת חוות דעת מאת הממונה כדי ללמד על העונשים שייגזרו על הנאשם בסופו של דבר. מכאן טענתו של [המבקש] בהקשר זה, אין לה על מה לסמוך. גם לא ראיתי הצדקה במקרה זה להפנות את עניינו של [המבקש] לקבלת תסקיר מאת שירות המבחן. כפי שניתן להתרשם מעיון בגזה"ד, מלוא הנסיבות האישיות של [המבקש] הובאו בפני בימ"ש קמא, אשר נתן להן משקל רב במלאכת קביעת העונש. אף יתרה מכך, אני לא סבור כי במקרה זה קיימת תכלית מאחורי הפניית [המבקש] לקבלת תסקיר, וזאת מהטעם ש[המבקש] לא הצביע על תחילתו או על היתכנותו של הליך שיקומי כלשהו. חיזוק נוסף למסקנתי זו אני גם מוצא בכך שבמקרה זה לא ניתן להימנע מהשתת מאסר בפועל מאחורי סורג ובריח נוכח עברו התעבורתי של [המבקש], העובדה שביצע את העבירה כשהוא מרצה עבודות שירות בגין עבירה דומה וגם בשל העובדה שקיים לחובתו מאסר מותנה בר הפעלה". ברם, המבקש מיאן להשלים עם פסק דינו של בית המשפט המחוזי, ומכאן הבקשה שלפניי.
בגדרה, שב ומעלה המבקש טענות שנדחו על-ידי שתי הערכאות דלמטה, תוך שהוא טוען כי "אי קבלת בקשה זו ורשות ערעור במקרה הספציפי שלו מהווה פגיעה קשה בזכותו להליך הוגן ועשיית צדק, וכן, במוסד שנקרא הליך שיקום". כמו כן טוען המערער ביחס לאמת המידה המקובלת, לבחינת בקשת רשות לערער בגלגול שלישי בהליך פלילי, כי לשיטתו: "לאור השינויים ולאור הקונסטיטוציונליזציה של ההליך הפלילי וחוקי היסוד, אין עוד כל מקום להחיל את ההלכה שנקבעה בהליך האזרחי ב- ר"ע 103/82 חניון חיפה, הנ"ל, כאשר הלכה זו פוגעת באופן קשה בזכותו של המבקש להשיג על חומרת העונש, במיוחד כאשר קופחה זכותו של המבקש ונמנעה ממנו הזדמנות שנייה לחיים נורמטיביים במיוחד שלא זכה אף פעם בהליך שיקום". לאחר עיון בבקשה לרשות ערעור ונספחיה, ובכללם ההחלטות בהליכים הקודמים, וכן חוות דעת הממונה על עבודות השירות שהוגשה לבית המשפט לתעבורה, באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה לרשות ערעור להידחות.
הבקשה נדחית אפוא וממילא נדחית הבקשה לעיכוב ביצוע שהוגשה בצדה.

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

טיעוני הצדדים לעונש בתמצית - ב"כ המדינה ביקשה מבית המשפט לאמץ את ההסדר וביחס לרכיבי הענישה הנוספים ביקשה להחמיר עם רכיב הפסילה בפועל, שכן לחובת הנאשם 5 פסילות רישיון מותנות אותן ביקשה להפעיל במצטבר לעונש הפסילה שיגזר עליו בפרשה זו. לשיטת המדינה, ומאחר ולחובת הנאשם הרשעה נוספת בגין נהיגה בזמן פסילה, ומאחר והסדר הטיעון כולל הפעלת מאסר מותנה בחופף ל- 9 חודשי המאסר לריצוי בדרך של עבודות שירות, הרי שאין הצדקה להקלה ברכיב הפסילה ויש להרחיק את הנאשם מיכולת נהיגה לתקופה ארוכה העולה על שנה.
...
ביחס לכלל העבירות שביצע הנאשם בפרשה זו בנסיבות ביצוען כפי שתואר לעיל (הנאשם מורשה לנהיגה במקור, נהיגתו לא הייתה בכביש אלא בשטח עפר בין שני ישובים בפזורה, הוא היה תחת השפעת אלכוהול ולא במצב של שכרות, ניסיון הבריחה שלו היה רגלי ולא רכוב, וברקע היו תלויות כנגדו שתי פסילות לתקופה כוללת של חצי שנה), אני סבור כי מתחם עונש המאסר יתחיל ב- 9 חודשים (שיכול וירוצו בדרך של עבודות שירות) עד 15 חודשי מאסר בפועל.
אף שענישה זו מצויה בחלקו הנמוך של המתחם, היא סבירה נוכח עובדות כתב האישום המתוקן, לקיחת האחריות המלאה של הנאשם, והתנהגותו החיובית לאורך התמשכות ההליך בפרשה זו. אני מקבל את הסדר הטיעון שבין הצדדים ביחס לרכיב המאסר.
לפיכך, הנני דן את הנאשם לעונשים הבאים: קנס בסך 1000 ₪ או 10 ימי מאסר תמורתו.
הנני גוזר על הנאשם 6 חודשי מאסר אשר ירוצו במידה והנאשם יבצע ויורשע בביצוע עבירה של נהיגה בזמן פסילת רישיון נהיגה או נהיגה במצב של שכרות או נהיגה תחת השפעת אלכוהול והכל תוך 3 שנים מהיום.

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2024 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בטיעוניה הפניתה ב"כ הנאשם לפל"א 12764-11-22 מדינת ישראל נגד גמעה אל מעמיר שם במקרה דומה של נהיגה שלישית בזמן פסילה וללא הסדר טיעון, גזר בית המשפט 30 חודשי פסילה בפועל וביחס לגזר דין זה לא הגישה המדינה ערעור (גז"ד מיום 20.4.23), בנסיבות אלה ביקשה ההגנה להסתפק ב- 3 שנות פסילה בפועל במקרה דנן, וביקשה כי בית המשפט יאמץ את הסדר הטיעון ביחס לכל יתר רכיבי הענישה.
...
בנסיבות אלה, כפי שנוסח כתב האישום בו הודה הנאשם, מידת הפגיעה בערך המוגן היא בינונית עד בינונית/גבוהה, ולכן אני קובע כי מתחם הענישה בפרשה זו על פי עובדותיה שבכתב האישום ינוע בין עונש של מאסר לתקופה בת 4 חודשים ועד עונש מאסר לתקופה בת 16 חודשים.
עוד אקבע כי עת יירצה הנאשם את שנת פסילתו האחרונה, יהיה רשאי הוא ללמוד נהיגה ללא מגבלה אך יוכל לקבל את רישיון נהיגתו רק לאחר סיום ריצוי כלל פסילותיו ובכלל זה הפסילה שתיגזר בגזר דין זה. אני מחליט להפעיל את הפסילה המותנית התלוייה כנגד הנאשם באופן בו מחציתה תהיה מצטברת ומחציתה חופפת כך שבסה"כ יירצה הנאשם כתוצאה מגז"ד זה 6 וחצי שנות פסילה במצטבר לכל פסילה אחרת התלוייה כנגדו היום.
לפיכך, הנני דן את הנאשם לעונשים הבאים: הנני פוסל את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון הנהיגה לתקופה של 6 שנים.
הנני גוזר על הנאשם 9 חודשי מאסר אשר ירוצו במידה והנאשם יבצע ויורשע בביצוע עבירה של נהיגה בזמן פסילת רישיון נהיגה או נהיגה עם רישיון נהיגה שאינו תקף ביחס לעבירה מסוג הזמנה לדין והכל תוך 3 שנים מיום שחרורו ממאסרו הנוכחי.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו