מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

נדחתה תביעת יזם תמ"א 38 כנגד דייר סרבן

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ת.א. (ת"א) 49895-04-13 לאונרד פרנקל נ' שלום גרשוני ואח' (8/11/16), שם נדחתה תביעת יזם לחייב בעלי דירות לשתף פעולה ולהתקשר עימו בהסכם בנוגע לפרויקט לחזוק ביניין לפי תוכנית תמ"א 38.
אחד התנאים לקיומו של ההסכם היה חתימת דיירים "סרבנים" על הסכם ולא היה חולק שבחלוף מספר שנים עדיין לא חתמו הדיירים הסרבנים על הסכם.
ב"כ המבקשים רוצה שבית משפט יסיק מפסקי הדין הללו, כי כיום, בית משפט צריך (או חייב) לקבל כל תביעה לביטול הסכם תמ"א 38 שמוגשת על ידי דיירים נגד יזם, אך ברור כי אין כך הדבר.
...
בסעיף 7 ב. להחלטתי כתבתי: " אמנם, המכתב אשר מבוקש לצרפו נכתב והובא לידיעת המבקשים רק לאחר שהסתיים שלב ההוכחות בתיק כך שמקובלת עלי טענת המבקשים ולפיה מדובר "בראיה חדשה". יחד עם זאת, לא מצאתי כי הראיה דרושה לצורך חקר האמת ומתן הכרעה צודקת בתובענה שלפני ואף לא שוכנעתי כי אי צירופה יפגע בזכויות המבקשים.
שוכנעתי מכל העדים אשר העידו בפני, כי לדיירים עצמם לא היו טענות ענייניות נגד היזם ונציגיו.
הם לא חשבו בזמן אמת כי מאן דהוא מטעם היזם אינו ראוי לאמונם, ואני סבורה, כי היתה הסכמת הנציגות בזמן אמת להארכת המועדים החוזיים.
לסיכום א) לאור האמור לעיל, דין התובענה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בחיפה תא"מ 19402-11-18 אלגראבלי נ' יוזמה אלונים תיכנון נהול ובצוע בע"מ בפני כבוד השופט אבישי רובס תובע אריק אלגראבלי נתבעת יוזמה אלונים תיכנון נהול ובצוע בע"מ החלטה
התובע צרף, לתביעתו, בין היתר, הסכם תמ"א 38 מיום 27.11.2011, חתום על ידי גב' אלגר בלו זורה דורה (דודתו), כבעלים של הדירה (ההסכם הראשון), נספח להסכם תמ"א 38 מיום 12.2.2015, בו מופיע שמו כצד שני מס' 8 (הסכם זה לא חתום על ידי התובע), מכתב התראה ששלח לנתבעת ותשובתה וכן, עותק פס"ד שניתן בתיק 158/16 על ידי המפקחת על רישום המקרקעין בחיפה, בו נתבע הנ"ל על ידי יתר בעלי הדירות בבית המשותף.
הנתבעת טענה, כי התובע לא חתם על ההסכם השני והוגדר כדייר סרבן.
הנתבעת הדגישה, כי גם לאחר הגשת התביעה סרב התובע לחתום על ההסכם השני ונגרמו לה (וליתר הדיירים) נזקים עקב עיכוב של 6 חודשים בבניה.
הסעד של דחיית תובענה מפאת אי הגשת תצהיר עדות ראשית (שפועל יוצא ממנו הוא איסור הגשת ראיות והיעדר יכולת להוכחת התביעה) הוא סעד קצוני שיש להשתמש בו במשורה בלבד ועל פי רוב, וכל עוד לא מדובר באיחור קצוני או באיחור המלמד על זילזול מופגן בהליכי הדיון ובהוראות בית המשפט, תיטה הכף לקבל את התצהיר, גם אם הוגש באיחור, תוך פיצוי הצד השני בהוצאות (ראה רע"א 7151/98 רו"ח יצחק כץ נגד אביגדור יצחקי רו"ח (31.11.1998)).
...
לאור האמור לעיל, בהתאם לסמכותי לפי סעיף 168(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד - 1984, אני קובע כי התובע לא יהא רשאי להביא ראיות להוכחת תביעתו.
כפועל יוצא מכך ואך לפנים משורת הדין, אני מורה על מחיקת התביעה, חלף דחייתה.
אני מחייב את התובע לשלם לנתבעת את הוצאות ההליך ושכ"ט עו"ד בסך של 8,000 ₪.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

לפניי שתי בקשות לעיכוב ביצוע פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו (כב' השופטת ע' ברקוביץ) בת"א 8991-10-15 מיום 22.8.2021 בגדרה התקבלה תביעת המשיבים, חוכרים של שבע דירות בבניין ברמת גן (להלן: הבניין) נגד המבקשת 1, חברת די.סי.אס חזוק מבנים בע"מ (להלן: החברה) לביטול הסכם לבצוע עבודות חזוק ושפוץ בבניין על-פי הוראות תמ"א 38, שנכרת בין הצדדים בשנת 2010 (להלן: ההסכם).
בית המשפט המחוזי קיבל את טענת המשיבים כי ההסכם בטל בשל אי-קיומם של שני התנאים המתלים הקבועים בו – כי החברה תקבל היתר בניה בתוך 18 חודשים ממועד חתימת ההסכם; וכי החברה תגיש תביעה נגד שלושה דיירים סרבנים בתוך שישה חודשים מיום חתימת ההסכם.
בתוך כך, בית המשפט המחוזי דחה את טענת החברה כי העיכוב בקבלת ההיתר נבע ממעשי המשיבים וממחדליהם או ממניעה שלא הייתה בשליטת החברה, ונקבע כי האחריות לבחינת התכנות הפרויקט ומצבם התיכנוני והמשפטי של הבניין מוטלת על החברה היזמית.
בית המשפט המחוזי דחה את התביעה נגד עו"ד מריאנו וקבע כי אין לייחס לו אחריות אישית, שכן לא הוכח כי ניתן לייחס לו ביצוע עוולה נזיקית או פעילות בחוסר תום לב. החברה ורוכשי הקצה הגישו ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי.
...
עוד יצוין, כי פסק דינו של בית המשפט המחוזי קבע מספר קביעות שונות, אשר כל אחת בהן כשלעצמה הוליכה אותו למסקנה כי ההסכם אינו מחייב את המשיבים כלפי החברה.
לאור האמור, ובשים לב לאיזון הכולל בין השיקולים הרלוונטיים ובהם סיכויי הערעור ומאזן הנוחות – אשר במקרה הנדון אינו נוטה באופן מובהק לאף אחד מן הצדדים – מצאתי כי יש לקבל את הבקשה של רוכשי הקצה ולעכב את מחיקת הערות האזהרה לטובתם עד להכרעה בבקשתם להגשת ערעור.
בנסיבות אלה, אין מנוס מהותרת הערת האזהרה שנרשמה לטובת החברה על כנה, על-מנת שההערות שנרשמו תחתיה לטובת רוכשי הקצה לא יימחקו אף הן. לצד האמור, ככל שהמשיבים מעוניינים להורות על מחיקת הערת האזהרה שנרשמה לטובת החברה, ורישום של הערות אזהרה עצמאיות לטובת רוכשי הקצה חלף הערות האזהרה הקיימות – הם יהיו רשאים לעשות כן. סוף דבר: בקשת החברה נדחית, ובקשת רוכשי הקצה מתקבלת כמפורט לעיל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

דיירי הבניין התקשרו ביום 22.7.2014 בהסכם תמ"א 38, חזוק מבנה ותוספת שטח בנוי, עם הנתבעת.
ביום 28.8.2018 נחתמה בין הדיירים ובין הנתבעת תוספת לחוזה התמ"א. בתוספת זו נקבע, בין היתר, בסעיף 7 כדלקמן: "7. היזם מתחייב, כי עבודות הבנייה בפרויקט יחלו לא מאוחר מיום 1.4.2019. הודעת הפינוי לדיירים תהיה בהתאם להוראות הסכם התמ"א. מוסכם, כי ככל והיזם יאחר במועד תחילת ביצוע הפרויקט, ישולם על ידי היזם פיצוי כספי לדיירים, החל מיום 1.1.2019 ועד למועד תחילת ביצוע העבודות בפרויקט. סכום הפצוי יהיה בסך 4,000 ₪ לכל חודש החל מיום 1.1.2019.
עמידר – לא חתמה על ההסכם במועד זה. לטענת הנתבעת, לאור הקשיים שעמידר העמידה בפרויקטים דומים, היה ברור כי היא תחתום על ההסכם בנפרד, וככל שתקשה ותסרב – תוגש כנגדה תביעת דייר סרבן, לאחר קבלת היתר בתנאים בועדה (לתיכנון ולבניה).
ראשית, יש לדחות את טענת התובע, לפיה הנתבעת התחייבה "להחתים את עמידר". למעשה, טענת התובע היא, כי קיימת מערכת חוזית נפרדת של 11 הדיירים, כולל הוא עצמו, מול הנתבעת, מחד, ומערכת חוזית נפרדת של הנתבעת מול עמידר.
...
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, במוצגים כמו גם בעדויות העדים, הגעתי למסקנה, כי העיכוב בהתחלת הבנייה נגרם מטעמים שאינם קשורים לנתבעת, ושהתוספת להסכם התמ"א שנחתמה מותנית בעמידת הדיירים בדרישותיה.
מסקנה זו מתבקשת גם, לטענת התובע, לאור סעיף 6.1 להסכם התמ"א, אשר קובע כי "היזם מתחייב להתחיל לפעול מיד לאחר חתימת הסכם זה ע"י 11 מהדיירים (להלן: "מועד חתימת הסכם זה" על מנת לקדם את הכנת תכניות ההגשה להיתר בנייה.
שלישית, אין בטענה כי עוה"ד טוסון ייצג, או לא ייצג, את עמידר כדי לשנות מהמסקנה.
בין אם נאמץ את גרסת התובע, לפיה עוה"ד טוסון לא התחייב לייצג – בשום צורה ואופן – את עמידר, ובין אם נאמץ את גרסת הנתבעת – לפיה עוה"ד טוסון מייצג את עמידר, לצד ייצוג נוסף, אין בכך כדי לשנות מהמסקנה אליה הגעתי.
סיכום ומסקנות נוכח האמור, אני מורה על דחיית התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המבקשת עותרת למינוי בורר שיהא נחן בכישורים של "עורך דין ותיק, מנוסה ובעל שם המיתמחה בתחום המקרקעין ותכנון ובניה", על מנת שידון ויכריע בסכסוך מול בעלי הזכויות ב-24 דירות בשני בתים משותפים סמוכים בעיר רמת גן, בקשר עם הסכם לבצוע פרויקט תמ"א 38.
מסקנה זו עולה בקנה אחד עם ההלכה הפסוקה במסגרתה ניתן לצרף להליך הבוררות גם צד שלא היתקשר במישרין כצד לבוררות", בהנתן "קירבתם המיוחדת לנושא הבוררות ולצדדים". הקבוצה עליה נמנים 21 המשיבים, המיוצגת ע"י עו"ד עומר זיו-אשכר (להלן – הקבוצה), הודיעה כי אף היא מעוניינת במינוי בורר ע"י בית המשפט, בין השאר "על מנת שיוכלו להגיש תביעה מטעמם נגד המבקשת", ו"בתנאי שיהיה שופט ביהמ"ש המחוזי בדימוס".
גם אז הסמכות לידרוש מהמפקח לכפות על דייר סרבן ליטול חלק בפרויקט החיזוק מוקנית ב"תביעה של בעלי הדירות", ולא בתביעת היזם.
בהתאם לעיקרון זה, נדרשים שיקולים כבדי משקל כדי להצדיק דחיית בקשה למינוי בורר מקום שבו קיים הסכם בוררות מפורש בין הצדדים" (רע"א 2561/15 בראון נ' גונשיורובסקי, פסקה 9, ניתן ב-26.10.2015).
...
מקובלת עלי עמדת זילברברג לפיה אין ניתן לכפות עליהם ליטול חלק בהתדיינות בבוררות בעל כורחם.
באין נימוקים אחרים שיש בהם כדי לבסס את הזכאות למבוקש – דין בקשת הצירוף להידחות.
התוצאה אני ממנה כבורר, על מנת שידון בסכסוך שבין המבקשים לבין משיבים 1-35, את עו"ד דורון כהן, רח' צבי 5 רמת גן, טל' 03-7515700.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו