מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

נדחתה תביעה לאישור מתקן לייצור חשמל

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה כספית שעיקרה סבה סביב בקשות שהגיש התובע לחברת החשמל, להגדלת מתח החשמל בבית שבחזקתו במושב צפרירים והתקנת מתקן פוטו-וולטאי ליצור חשמל מאנרגיה סולרית, במסגרת מה שמכוונה ה-"הסדרה השנייה" של יצור חשמל מאנרגיה סולרית.
חברת החשמל טוענת כי בשנת 2002 החליטה ממשלת ישראל לעודד הקמתם של מתקנים לייצור חשמל באמצעות אנרגיה מתחדשת, ובין היתר, על ידי יצרני חשמל פרטיים.
הכרעה ודיון לאחר ששקלתי טענות הצדדים הגעתי למסקנה שדין התביעה להדחות שכן לא מצאתי כי חברת החשמל עוולה כלפי התובע.
...
יתרה מכך, אני סבור שהתובע מושתק מלטעון שהוא צרכן עסקי נוכח העובדה כי מאז שנת 2006, למרות ניהל עסק בנחלה, הוא לא מצא לנכון לעדכן את הסטאטוס שלו, גם לא בעת הגשת הבקשה להתקנת המתקן ונזכר לטעון טענות אלו רק במסגרת כתב התביעה.
התוצאה מכל הטעמים שציינתי לעיל הגעתי למסקנה שדין תביעתו של התובע להידחות.
בשים לב להתנהלות זו הגעתי למסקנה שבמקרה זה אין לזכותה בהוצאות משפט וכך אני מורה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

לחילופין עתרו התובעים בכתב התביעה לאכיפת הקמת החברה המשותפת, ללא כל תנאי מקדים, או לחילופין להצהיר על כך שהתובעים זכאים ל- 45% מהרווחים שהופקו מהמתקנים, מאז תחילת הייצור.
מטרת הסכמי המיזם הוגדרה ב"והואיל" האחרון בהסכמים, שם נקבע כי "והואיל: ובהיתחשב בכל האמור לעיל הצדדים מבקשים לשתף ביניהם פעולה בדרך של מתן זכות שימוש, חזקה והפעלה בלעדיים ויחודיים של גגות לפז סולאר על ידי מישפחת פרי [או ישי, לפי העניין] לצורך הקמת מתקן בינוני בהספק משוער של 535 KWP ;". גם בסעיף 3.1 בהסכמים פורטה תמצית העסקה כדלקמן" "מישפחת פרי [או ישי, לפי העניין] מתחייבת בזה להעניק לפז סולאר ופז סולאר מתחייבת בזאת לקבל ממשפחת פרי זכות לשימוש, הפעלה וחזקה בלעדיים ויחודיים בגגות המסומנים בתשריט המצ"ב כנספח ב'. לצורך הקמת מתקן בינוני, התנאי הוא שיתקבלו לכך כל האישורים והרישיונות הנדרשים מכל רשות שאישורה נידרש לרבות, אך מבלי לגרוע מכלליות האמור, היתר משרד התשתיות והיתר בניה מרשות הרשוי המקומית לבניית המתקן". בסעיף 3.2 בהסכמי המיזם הוגדרה תקופת השמוש כדלקמן- "תקופת השמוש תחל ביום התקנת המתקנים למשך 20 שנים ממועד קבלת רישיון ייצור קבוע, ובילבד שלא תעלה על 24 שנים ו- 11 חודשים מיום החתימה על ההסכם". בסעיף 6 נקבעו תנאים מפסיקים להסכמים, שלפיהם תהיה פז סולאר רשאית להפסיק את הסכמי המיזם, על פי שיקול דעתה הבלעדי, ככל שהבקשה שהוגשה לרשות נדחתה, ככל שלא ניתן היתר להקמת המתקן, ככל שהמנהל יסרב לחתום על חוזה חכירה חדש, ככל שחברת חשמל קבעה שלא ניתן להקים על הגגות מתקן בינוני בהקף המבוקש על ידי פז סולאר, ככל שהספק סרב לחתום על חוזה לרכישת החשמל; ככל שהרשות סירבה להעניק לנתבעת רישיון מותנה או רישיון ייצור קבוע להתקנתו ולהפעלתו של המתקן; ככל שמשרד התשתיות סרב לאשר את מתן הרישיון המותנה או רישיון הייצור הקבוע לנתבעת; או ככל שבעקבות כוח עליון יהיה אבדן מוחלט של המתקן, הגג או המבנה, והם אינם ניתנים לשקום.
...
לא מצאתי מקום להיעתר לסעד האמור.
סיכום אשר על כן אני מורה על דחיית התביעה, בשל כל הטעמים שפירטתי.
בשים לב לסכום התביעה ולהליכים שהתנהלו בתיק זה, ישלמו התובעים לנתבעת את הוצאותיה, לרבות שכר טרחת עו"ד, בסכום של 150,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

התובעת עיסוקה ביזמות להקמת מתקנים לייצור חשמל מאנרגיות רוח/טורבינות (להלן: "היזם").
התביעה לטענת התובעות/המשיבות, בשנת 2015 החליטו היזם והקיבוץ לשתף פעולה לצורך הקמת טורבינות ליצור אנרגיית חשמל, זאת כחלק מפרויקט להקמת טורבינות רוח במספר ישובים סמוכים באיזור וביניהם גבע, כפר יחזקאל ועין חרוד.
על כן, בהיעדר פירוט בכתב התביעה בדבר הדרך בה מתבקש הקבוץ לקבל את אישור רמ"י, חזקה כי התובעות אינן מבקשות צו לכנוס אסיפה כללית נוספת, תוך מתן חופש הצבעה לחברי הקבוץ (הצבעה שתוצאותיה ידועות מראש) וממילא מדובר בצו שאין בו כדי לשנות את מצב הדברים והוא חסר כל משמעות אופראטיבית ומשום כך יש לדחותו על הסף.
...
דיון והכרעה לאחר עיון ושקילה סבורני כי יש להיעתר לבקשה חלקית, היינו למחיקת סעד האכיפה בלבד בשלב מוקדם זה של הדיון.
למעלה מן הצורך, ולאחר שקילת טיעוני הצדדים סבורני כי במקרה דנן גם לא מתקיימת , לפי הנטען בתביעה, עילת התערבות בהחלטת האסיפה הכללית.
סוף דבר, הבקשה מתקבלת חלקית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

ביום 11.5.2015 היתקיים דיון נוסף ומסכם בעתירה במהלכו קבעו שופטי בית המשפט העליון כי לאור עמדת רשות החשמל, אין בידי בג"צ להושיט סעד לעותרות ולכן העתירה נדחתה.
בהתאם לתנאי הסף לקבלת רישיון מותנה, נדרשו התובעות להגיש לקמ"ט חשמל את אישור הממונה על הרכוש הממשלתי והנטוש בנוגע למקרקעין המיועדים לבניית המתקן ובין אבני הדרך ברישיון המותנה נכללה דרישה להצגת היתר בניה להקמת המתקן, התואם תכנית תכנונית.
תביעת התובעות מבוססת על מספר הנחות שלא הוכחו, לפיהן אילמלא רשלנות הנתבעת, היו התובעות עוקפות את היזמים המתחרים, אשר הגישו אף הם בקשות לרישיונות מותנים, היו זוכות ב"מרוץ למכסות" ומקבלות רישיון קבוע לייצור חשמל, היו מקימות את שלושת המתקנים לייצור חשמל ומייצרות בהם חשמל במשך 20 שנה.
...
המסקנה העולה מן הדברים היא כי עקב תקלה או טעות, לא צורף לתצהירו של העד קלסר הקבלות והחשבוניות, ביחס לכל הוצאה והוצאה, אולם עקב חקירתו הנגדית המפורטת, עלה בידי העד, אשר התרשמתי כי עדותו מהיימנה, לפרט ולהרחיב ביחס להוצאות שבטבלה ולהראות כי ההוצאות שנרשמו בטבלה מגובות בהנהלת החשבונות של החברה וקיים לגביהן תיעוד ואסמכתאות.
אף שהיה על התובעות לצרף לתצהירו של רואה החשבון את הקבלות, החשבוניות והאסמכתאות לביצוע התשלומים, עלה בידי העד, במהלך חקירתו הנגדית, לשכנע כי ההוצאות שנרשמו על ידו בטבלה, היו מגובות באסמתאות אותן הציג בחקירתו ואליהן הפנה ושוכנעתי כי יש בכך בסיס נאות לאישור ההוצאות.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, נקבע בזאת כי על הנתבעת לשלם לתובעות סך של 823,348 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מדובר בחברה פרטית שהוקמה על ידי קבוצת יזמים מישראל ומספרד, העוסקת, בין היתר, בייזום, פיתוח, הקמה ותפעול של מיתקני ייצור חשמל בארץ ובעולם באמצעות אנרגיה מתחדשת בטכנולוגיה פוטו-וולטאית.
פיתוח פרויקטים מחוץ לשותפות היזמית רלוואנטי לתביעות כאן בכמה מישורים, כגון הוכחת טענות המבקשת כי סולאיר הייתה יכולה להשקיע את הזמן והמשאבים בייזום ותכנון עבור המיזם המשותף, ובמקום זאת עשתה כן עבור עצמה בלבד; ועוד נידרשת הוכחת ההקף הכספי לביסוס הגזל מהשותפות.
מנגד, נראה שאין מקום למסור את כל ההסכמים הפרטניים, ואת מכלול הפרטים, כששאלת מסירתם של אלה תדחה לשלב מאוחר יותר.
...
המשיבה טוענת כי דין הבקשה להידחות.
לאחר עיון מקובלת עלי טענת המשיבה כי הבקשה, במתכונתה הנוכחית, אינה נופלת לגדר בקשה לגילוי ספציפי, בהינתן היקף הדרישות.
אלא שבעניין זה נראה לי כי המבקשת מקדימה את המועד.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו