הבקשה הוגשה בד בבד עם הגשת כתב תביעה לבית משפט קמא, שבגדרו התבקש בית המשפט "לקבוע כי אין לפנות את התובע מכוחו של צו הפינוי הננקט ע"י הנתבע במסגרתו של תיק הוצאה לפועל... מכוחו של פסק דין שניתן בת.א 2918/09 ולהורות על ביטול הפינוי בתיק ההוצל"פ".
הצדדים הפנו בטיעוניהם לברע"א 24059-07-16 שבגדרו היתנהל לפני כחמש שנים בין המבקש למשיב שלפני (משיב 1 בהליך האמור) הליך דומה, שבסיומו נדחתה בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בירושלים לדחות בקשה לעיכוב ביצוע פינוי הדירה.
בהחלטה נקבע כלהלן:
"העובדה שהמבקש מחזיק בנכס כיום לא די בה כדי למנוע את פינויו מהנכס בהעדר זכות להחזיק. גם טענת המבקש כי הוא מורשה מטעם הווקף המוסלמי להחזיק, לא די בה. לא לבקשה לעיכוב ביצוע וגם לא להמרצת הפתיחה נילווה מיסמך כלשהו בתמיכה לטענה האמורה, על אף שהמבקש צירף לבקשה ולהמרצת הפתיחה מסמכים אחרים, לכאורה של הווקף (שאין בהם כדי להקנות לו זכות כלשהי). נציג הווקף עצמו ציין בדיון מיום 9.6.15 כי אין לו עמדה בסכסוך וכי לא התחייב כלפי גורם כלשהו להוציא ההסכם עם הפטריארכיה (ר' גם הודעת הווקף במסגרת ת.א. 2918/09, דיון מיום 22.6.11). זאת ועוד. גם המבקש עצמו מציין כי על פי ספרי הווקף הנכס הוחכר לדורות לפטריארכיה והעובדה שצרף לבקשה מסמכים מהם עולה כי הווקף פנה בשנים 1947 ו-1953 לפטריארכיה בדרישה לתשלום דמי שכירות שבפיגור אין בה כדי להוביל למסקנה כי החכירה האמורה פקעה כטענת המבקש, ודאי אין בה כדי להקנות זכות לכאורה למבקש.
ההליך בבית משפט קמא
כאמור חלפו כחמש שנים מאז מתן החלטה זו, והינה שוב מוגש על ידי המבקש לבית משפט השלום בירושלים כתב תביעה, ובו מבוקש להורות על עיכוב ביצוע צו פינוי משפחתו מהדירה, ובד בבד מוגשת בקשה לעיכוב ביצוע הפינוי עד מתן פסק דין בתובענה.
...
בהחלטה נקבע כלהלן:
"העובדה שהמבקש מחזיק בנכס כיום לא די בה כדי למנוע את פינויו מהנכס בהיעדר זכות להחזיק. גם טענת המבקש כי הוא מורשה מטעם הווקף המוסלמי להחזיק, לא די בה. לא לבקשה לעיכוב ביצוע וגם לא להמרצת הפתיחה נלווה מסמך כלשהוא בתמיכה לטענה האמורה, על אף שהמבקש צירף לבקשה ולהמרצת הפתיחה מסמכים אחרים, לכאורה של הווקף (שאין בהם כדי להקנות לו זכות כלשהיא). נציג הווקף עצמו ציין בדיון מיום 9.6.15 כי אין לו עמדה בסכסוך וכי לא התחייב כלפי גורם כלשהוא להוציא ההסכם עם הפטריארכיה (ר' גם הודעת הווקף במסגרת ת.א. 2918/09, דיון מיום 22.6.11). זאת ועוד. גם המבקש עצמו מציין כי על פי ספרי הווקף הנכס הוחכר לדורות לפטריארכיה והעובדה שצירף לבקשה מסמכים מהם עולה כי הווקף פנה בשנים 1947 ו-1953 לפטריארכיה בדרישה לתשלום דמי שכירות שבפיגור אין בה כדי להוביל למסקנה כי החכירה האמורה פקעה כטענת המבקש, ודאי אין בה כדי להקנות זכות לכאורה למבקש.
דיון והכרעה
לאחר עיון בכתבי הטענות ושמיעת טיעוני הצדדים בדיון שהתקיים לפני, מצאתי בהתאם להוראת תקנה 149 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 כי דין הבקשה לרשות ערעור ודין הערעור לגופו להתקבל.
מהמקובץ עולה, כי אף שהתנהלותו של המבקש במשך השנים האחרונות מעלה חשש לשימוש לרעה בהליכי משפט במטרה לסכל את פינויה של הדירה, אין לדחות בשלב זה את טענתו לשינוי נסיבות מהותי שחל בעניין לאחר מתן ההחלטה ברע"א 24059-07-16, דבר שיש בו כדי להצדיק את קבלת הבקשה לעיכוב ביצוע הפינוי.
אשר על כן בקשת רשות הערעור מתקבלת, וכן מתקבל הערעור לגופו.