על פי עדותו הראשית ניתנו לתובעת במרפאה "הסברים מפורטים על הניתוח, משמעותו, יתרונותיו וחסרונותיו, וכן על סיבוכים אופייניים, לרבות דימום, דלף ואף תמותה" עובר לחתימתה על "טופס הסכמה יעודי הכולל את האפשרות של סיבוכים שמתגלים בשלב מאוחר יותר המצריכים ניתוחים חוזרים, ... כולל מידע על מהלך הניתוח, משמעותו, יתרונותיו וחסרונותיו וכן סיבוכים אופייניים", הסברים זהים לאלה הניתנים דרך שגרה גם על ידו בעת ההמלצה על הניתוח (סעיף 12.2 ל- נ/3).
עדותו של ד"ר גפן, בהתייחס להסבר המפורט שניתן על ידו בעת הרלוואנטית למטופל טרם חתימתו על טופס הסכמה לניתוח, מוקשת בעיניי, זאת נוכח התרשמותי מרמת שליטתו בשפה העברית, אשר יש להניח כי הייתה אף מוגבלת יותר בעת הרלוואנטית, שנתיים בלבד לאחר עלייתו לארץ.
בעדותה הראשית אומנם ציינה כי אם הייתה יודעת על הסיכון כפי שהיתממש, לא הייתה מסכימה לעבור את הניתוח והייתה מעדיפה להשאר במצבה-השמנת יתר (ראו סעיפים 34-36 ל- ת/1) אלא שלא שוכנעתי כי אלה אומנם היו פני הדברים וכי אם היה ניתן לה הסבר מפורט יותר על 'דלף', משמעותו והשלכותיו הייתה נמנעת מלעבור את הניתוח.
...
בנוגע למהלך הפוסט-ניתוחי הוסיפו וטענו כי "בעקבות הטיפול" השמרני, בו הוחל עוד בבית חולים 'כרמל' "חל שיפור משמעותי במצב התובעת ובין היתר היא דיווחה כי חל שיפור במכאוביה ונצפה שיפור חיובי בבדיקותיה הקליניות ובמדדיה החיוניים. השיפור שנצפה תמך, מחד, במסקנה כי ניתן להמשיך בטיפול שהותווה ומאידך – לא הצדיק, בשום שלב, בדיקה ו/או טיפול שונה מכפי שבוצעו בפועל. רק בשלב מאוחר לאשפוז (ביום 18.11.13) הודגמה החמרה במצב התובעת ומיד בסמוך לכך פעל צוות בית החולים לביצוע בדיקת דימות שהדגימה קולקציה בטנית, שנוקזה. הטיפול שניתן לתובעת בכל שלב ושלב, היה הטיפול המיטבי ו/או המתאים ו/או המתחייב מהמצג שעמד בפני הצוות הרפואי של הנתבע" (סעיפים 1ט'-י"ב לכתב ההגנה) (הדגשות במקור).
אם את תסתכלי את תראי שאני מקבל את ההחלטה הזאת בסיבוב שבדרך כלל נוכחים בו מספר בכירים ומספר מתמחים .
בהינתן כל האמור לעיל, מוצאת אני לאמץ את קביעתו של פרופ' גוייטין לפיה הטיפול בדלף, אותו "סיבוך מוכר ושכיח אחרי ניתוח שרוול", כעדותו של פרופ' קראוס (עמ' 76 לפרוטוקול הדיון), "היה לפי כל הכללים המקובלים בכירורגיה בכלל, ובכירורגיה המתמחה בהשמנת יתר בפרט. בתחילה טיפול לא פולשני, לאור אבחנה של מיקרו-דליפה שלא הופיעה הן ב- CT בטן שבוצע במרכז הרפואי כרמל 3 ימים טרם הגעתה למרכז הרפואי תל אביב, והן בשיקוף בליעה כשבוע לאחר CT זה. כאמור, שיפור קליני ומעבדתי הוביל את המטפלים למחשבה שהקו הטיפולי בו בחרו מצליח. לכשהתברר אחרת, לא היססו וטיפלו במהירות ובמסירות" (מתוך נ/1) ועל בסיסה לקבוע כי לא הוכחה ההתרשלות הנטענת.
סוף דבר
התובעת לא השכילה להוכיח טענותיה לרשלנות, בין בשלב הפרה-ניתוחי ובין בשלב הפוסט-ניתוחי ודין תביעתה בעילה זו להידחות וכך אני מורה.