עד היום לא החלימה מפציעתה – היא סובלת מקרע בשריר הסובך בשוק רגלה השמאלית הגורם לכאבים ולהגבלות תנועה בתנועות הרגל, היא מתקשה בעמידה והליכה ממושכת ובכל תיפקודי החיים, והיא נותרה נכה לצמיתות (צורף תעוד רפואי, נספח 4 לבקשת האישור).
הנזק הנטען ניתן לחישוב בהתאם למנגנונים הקבועים בסעיף 20 בחוק תובענות ייצוגיות, ובפרט על ידי מינוי ממונה (שיכול שיהיה רופא מומחה) לשם קביעת הזכאות.
תקנה 127 בתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ס-1984 (להלן: "תקסד"א") קובעת כי לשם הוכחת עניין שברפואה נידרש לצרף חוות דעת מומחה.
סעיף 63 בפקודת הנזיקין [נוסח חדש] קובע:
"(א) מפר חובה חקוקה הוא מי שאינו מקיים חובה המוטלת עליו על פי כל חיקוק - למעט פקודה זו - והחיקוק, לפי פרושו הנכון, נועד לטובתו או להגנתו של אדם אחר, וההפרה גרמה לאותו אדם נזק מסוגו או מטבעו של הנזק שאליו נתכוון החיקוק; אולם אין האדם האחר זכאי בשל ההפרה לתרופה המפורשת בפקודה זו, אם החיקוק, לפי פרושו הנכון, התכוון להוציא תרופה זו.
(ב) השר, בהתייעצות עם שר החינוך והתרבות, רשאי לפטור בצו מחובת רשוי לפי חוק זה סוגים של מכוני כושר, והוא יפטור מחובת רשוי מכון כושר המוחזק והמופעל על-ידי אגודת ספורט כמשמעותה בחוק הספורט.
...
נוכח סעיף 4(א)(1) בחוק תובענות ייצוגיות הקובע כי אדם שיש לו עילה בתביעה רשאי להגיש תובענה ייצוגית, ונוכח דברי החקיקה שהובאו לעיל, אני סבורה כי יש להיעתר לבקשה על מנת שניתן יהיה לבחון את התקיימותו של סעיף 4(א)(1) במבקשים, נוכח פרטי הנזק שנטענו על ידם.
בנוסף לאמור, הרי משהגישו המבקשים במצורף לתובענה הייצוגית מסמכים רפואיים לשם תמיכת התובענה, הם אינם יכולים לטעון כי אין רלבנטיות למסמכים רפואיים בעניינם, ואין לקבל כי על המשיבה להסתפק רק בחומר הרפואי שהמבקשים בחרו להציג, וגם מטעם זה דין הבקשה להתקבל.
סוף דבר
הבקשה מתקבלת.