בתשובתו מיום 01.12.2022 שהופנתה לרו"ח מנירב, ציין חסיד כי "חובה עלי לדאוג קודם כל לעובדי השותפות ולקוחותיה ולפרעון חובותיה", כי הוא חושש כי קוכמן "מתכוון להיתחמק מחובתו לשאת בחלקו בהתחייבויות אלו" ומשכך "בנסיבות אלה אין כל מקום לבקשה למינוי בורר כעת". עם זאת, הוסיף וציין כי ככל שלא יגיע להסכמה עם רו"ח קוכמן "לגבי נשיאתו בחלקו בהתחייבויות השותפות" אזי הוא "שומר את הזכות להסכים למינוי בורר לשם פיתרון מחלוקת זו, מבלי שיש לנו כל חובה בדין לעשות זאת".
התפנית בעמדתו של חסיד החלה לאחר מכתבו של רו"ח מנירב מיום 08.12.2021 בו הודיע כי מינה כבורר את רו"ח ברוך גיירמן, נשיא בית הדין של הלישכה, שהוחלף נוכח בקשתו של זה האחרון ברו"ח (עו"ד) אייל פרולינגר כבורר (להלן- הבורר).
הבורר מונה שלא כדין - עילת ביטול לפי סעיף 24(2) לחוק הבוררות - כיוון שהגורם הממנה אינו הגורם הנכון לפי הסכם השותפות – המינוי נעשה ע"י רו"ח מנירב שהוא יו"ר הועדה ליחסי חברים בלישכת רואי החשבון ואיננו נשיאה כנדרש בהסכם; כי הפניה לעריכת המינוי נעשתה בהסתמך על הוראת כללי הלישכה בלבד, ולא בהסתמך על הסכם השותפות; כי פנייה לעריכת המינוי נעשתה במקביל להליך תלוי ועומד בבית המשפט בקשר לסכסוך, שלא בהלימה לכללי הלישכה בנושא, שאינם מאפשרים מינוי בורר עת "מיתקיים הליך משפטי בעיניין", עת קוכמן הסתיר את קיומו של ההליך האמור.
חסיד טוען בהקשר זה כי :"כך גם קבע נחרצות ביהמ"ש הנכבד כאשר לא קיבל את עמדתו של גידי, קבע כי אין לגידי עילה למנוע פירוק השותפות או למנות בורר... (סעיף 3 לבקשה) וכי "ביהמ"ש הנכבד קבע נחרצות כי אין לגידי עילה למנוע את פירוק השותפות או למנות בורר. זאת מכיוון שאין בין הצדדים שום חובה חוקית או חוזית שקובעת שיבוצע הליך בוררות, וממילא בוררות 'היא לא מילת קסם' (כלשון בית המשפט הנכבד) ופרוק שותפות אינה מחלוקת" (סעיף 9 לתצהיר חסיד).
הבורר הבהיר במכתבו מיום 06.03.2022 כי על פי הבנתו את המצב המשפטי – הוסמך כדין כבורר, והזמין את בעלי הדין לישיבה בפניו, במועד עתידי, תוך שציין כי "הישיבה תערך בכל פורום שיגיע, למעט אם תיתקבל הוראה אחרת מבית המשפט או כל גורם משפטי מוסמך". דבר לא מנע מחסיד או מבא כוחו לנקוט בחלון הזמן שנותר בהליך משפטי מתאים על מנת לאתגר את סברת הבורר בדבר סמכותו, ולבטלה.
...
מסקנה זו נתמכת גם בכך שבסעיפים אחרים של הסכם 87 נעשה שימוש מפורש בכינויים "קרקוב-בלאס" ו"השותפים החדשים", או בשמות השותפים עצמם על מנת להגדיר זכויות וחובות שונות, מה שלא נעשה בסעיף 29.
ובטרם סיום: חסיד מלין גם על ההחלטה המתקנת ועותר לבטלה, משלשיטתו היא "בניגוד למה שקבע הוא עצמו בפסק הבורר שעל ההתחייבויות הצדדים ישלמו בחלקים שווים. וזאת ללא כל התייחסות לגובה חובות השותפות וחלקו של גידי בהם". אלא שההיגד בפסק הבוררות הוא "תמורת חלקו של התובע בניכוי ההתחשבנויות, ישלם הנתבע לתובע תמורה של 3 שנות עבודה ובסך הכל 1,440,000 ₪". וזאת במובחן מ"תמורת חלקו של התובע, ישלם הנתבע לתובע תמורה של 3 שנות עבודה ובסך הכל 1,440,000 ₪ בניכוי ההתחשבנויות".
התוצאה
הבקשה לביטול פסק הבוררות נדחית.