לאורך הליך זה ניסתה התובעת לצייר בפני בית הדין תמונה לפיה אי ידיעת השפה העברית, וכן אי הבאת מתורגמן לשפת האם שלה במשרדי הממונה, הם אלו שהובילו אותה להתנהל בחוסר ידיעה הן מול הממונה והן מול עמותת קו לעובד.
האם היא חשבה או הבינה שהיא הייתה במשרד הכלכלה שהיא מפוטרת מחברת לפיד? זה מה שהיא הבינה ממה שאמרו לה?
ת: שוב היא אומרת שהמתורגמן שהיה שמה לא הסביר לי נכון, היה לי מכתב ביד הלכתי עם זה והוא לא תרגם לי נכון, הוא לא מבין את השפה שלי.
...
בסיכומו של דבר, טוענת התובעת, כי היא זכאית מהנתבעות 1-3 לפיצוי בגין חוק עבודת נשים, חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, חוק הודעה לעובד וחוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, וכן לפיצוי בגין שעות נוספות, לפיצויי בגין פיטורים שלא כדין, לפיצוי בגין ניכויים שלא כדין ולזכויות סוציאליות.
סוף דבר:
לאור כל האמור לעיל, אנו מקבלים את התביעה בחלקה וקובעים כי על הנתבעת 2, לשלם לתובעת סכום של 17,386 ₪ לפי הפירוט הבא:
סך של 281 ₪ בגין פיצוי בשל אי הפרשה לפנסיה (חלק מעסיק);
סך של 2,796 ₪ בגין פיצוי בשל אי הפרשה לקרן השתלמות;
סך של 1,756 ₪ בגין פדיון חופשה;
סך של 1,907 ₪ בגין דמי הבראה;
סך של 2,218 ₪ בגין דמי חגים;
סך של 2,500 ₪ בגין הפרת חוק הודעה לעובד;
סך של 928 ₪ בגין אי תשלום תוספת ותק;
סך של 5,000 ₪ בגין הפרת חוק עבודת נשים.
לאור קביעתנו כי יש לראות בנתבעת 1 כמי שאחראית ביחד ולחוד עם הנתבעת 2, לאותן זכויות לפי הוראות החיקוק שנמנו בתוספת השלישית לחוק להגברת האכיפה ואלה שבסעיף 25(ב) לחוק להגברת האכיפה, אנו קובעים כי על הנתבעת 1 לשלם לתובעת, ביחד ולחוד עם הנתבעת 2, את הרכיבים הבאים: הפרשות לפנסיה, דמי חופשה, דמי חגים ודמי הבראה וזאת בהתאם לסכומים המופיעים לעיל.
לעניין תשלום שכ"ט עו"ד – בשים לב לכך שהתביעה התקבלה בחלקה הקטן החלטנו שלא לחייב את הנתבעות 1-2 בתשלום שכ"ט עו"ד וכל צד יישא בעלויותיו בהליך זה, לרבות הנתבעת 3.