במסגרת הפן השלילי של מבחן ההישתלבות, תבחן השאלה האם מבצע העבודה הנו "בעל עסק משלו המשרת את המפעל כגורם חצוני". (ראו למשל: עע 176/09 ז'וז'ט מואב - תפנית וינד בע"מ, מיום 9.11.2010, להלן - פרשת מואב; סטיב אדלר, "הקף תחולת משפט העבודה – מכפיפות לתכלית", ספר גולדברג (תשס"א), 17, 22).
"
בהמשך הסביר דני, שכדוגמת הישוב גרנות, ישנם עוד שבעה ישובים במועצה האזורית, בהם הוועד דואג להוציא תלושי שכר לעובדיו כולל המזכיר, באמצעות רואה חשבון שלו (עמ' 58 משורה 2 לפ'), שאר הישובים מעסיקים מזכירי ועד ומשלמים את שכרם כנגד חשבונית מס.
מהוראות סעיף 132 לצוו המועצות המקומיות, והראיות שהובאו בפנינו בעיניין זה, עולה כי, המועצה הנה אחראית על ההיבט המנהלי של ניהול התקציב השוטף של וועדי הישובים, ומתוקף תפקידה מפקחת על היישובים, ומכוח הסעיף הנ"ל, בסמכות הועד להעסיק עובדים באישור המועצה.
המועצה לא הייתה מעסיקה, אלא צנור להעברת תשלום וכי צורת ההעסקה בתקופת עבודתה הראשונה כאמור, נועדה לסייע לועד להמשיך בפעילותו השוטפת, נוכח הקשיים הכלכליים אליו נקלע הישוב גרנות, ובשל עיקול שהוטל על חשבון הבנק של הוועד.
לטענת התובעת יש לחייב את הוועד לשלם לה פיצוי בשל פיטוריה בשעה שהייתה בהריון, ולא ניתן היה לצפות ממנה שתשוב לעבודה, שכן, בחלוף הזמן ממועד הפיטורים ועד הדרישה לחזור לעבודה, ספגה היא השפלות ושמועות על חוסר שביעות רצון מתפקודה ורכילויות בנוגע לרומן שניהלה לכאורה, מה גם שמצב בריאותה עקב ההריון לא היה בכי טוב.
שהרי רק בדיעבד הבין הוועד שפיטורי התובעת אסורים על פי חוק ולכן חזר בו. לפיכך זכאית התובעת לפצוי בגין תקופה זו.
אולם, מ-26.5.11, המועד בו סרבה התובעת לשוב לעבודה, לא נטען ואף לא הוכח על ידה שפעלה לחפש עבודה מתאימה,או פנתה לשירות התעסוקה כדורשת עבודה, שהרי התובעת אינה רשאית להיבטל מעבודה ולסמוך על הפצוי בגין הפסד שכר שתקבל.
כך שתשלום שכר אשר שולם לתובעת באיחור לא נעשה במטרה לפגוע בה.
בהילכת עריית לוד, דן בית הדין הארצי בהרחבה בשיקולים המנחים בשאלת פסיקת פצויי הלנת שכר בגין משכורות עובדים שלא שולמו, עקב קשיים כלכליים אליהם נקלעה הרשות המקומית.
...
לפיכך, אנו קובעים כי התובעת זכאית לתשלום פיצויי הלנת שכר בגין תקופה זו.
לטענת התובעת אשר לא נסתרה, (ס' 15 לת/1 - בהתייחס לטענות הלנת שכר):
שכר חודש 1/11 - שולם לה ב-1.4.11.
אשר על כן, אנו קובעים כי בנסיבות המקרה הנ"ל קיימת הצדקה להפחתת שיעור פיצויי הלנת השכר ל- 25%, בהתאם להלכת לוד, על שכרה של התובעת לחודשים 1-4/2011.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל במצטבר, אנו קובעים כי הועד ישלם לתובעת כדלקמן:
א. בגין פדיון חופשה - סך של 2,541 ₪ .