משכך, מקום שפרשנות תכליתית של הוראות החיקוק לעיל תאפשר הגשמת מילוי תפקיד ההורים כאפוטרופסים לילדיהם הקטינים כפי שתפקיד זה מוגדר בסעיף 19, יש לנקוט בה ולאמצה כך שלשון ההוראה תיסבול פרשנות של מגורים משותפים של בני זוג, המצויים בקרע ומצויים בפירוד הגם שהם גרים תחת אותה קורת גג.
(ב) השנייה היא : שימוש בהוראות סעיפים 7 סיפא ו- 8(א) לחוק בית המשפט לעינייני מישפחה, התשנ"ה – 1995 המקנים שיקול דעת נרחב לבית המשפט לפעול בדרך הנראית לו יעילה וצודקת בנסיבות העניין.
(ד) כוונת הצדדים ביחס למשמורת של הקטינים לאחר הפרידה ותם לב בהתנהלותם;
ככל שמתברר בשלב זה כי המשמורת עתידה להיות בידי האם לאחר הפרדת המגורים, כך נכון יהיה כבר בשלב זה לקבוע חיוב במישרין של מזונות הילדים לידי אימם.
...
אשר על-כן, בשלב זה וכל עוד הצדדים מתגוררים תחת קורת גג אחת ומאחר והכנסת המשיב עולה בהרבה, (עד כמעט פי 3) על הכנסת המבקשת, וכן בהתחשב בעובדה, שעל פי טענת המשיב, הוא ממילא הוא נשא ונושא במרבית ההוצאות החודשיות של המשפחה ושעה שכל צד מפקיד שכרו לחשבון נפרד, אני קובע כדלהלן:
המשיב ימשיך לשלם במישרין הוצאות אלה לספקי השירותים:
החזר חודשי של הלוואת המשכנתא ;
תשלום חשבון החשמל ;
תשלום בגין מיסי עירייה, מים וארנונה ;
תשלומי ועד הבית ;
תשלום עבור חשבון הגז ;
אגרת רשות השידור ;
חשבון טלפון של בית הצדדים וחשבונות טלפון סלולרי של הקטינים ;
כל התשלומים הנדרשים עבור חינוך הקטינים ;
כל התשלומים הנדרשים עבור הסעות הקטינים למוסדות חינוך ;
כל התשלומים עבור החוגים הנוכחיים של הקטינים ;
שיעורי עזר ותגבור לקטינים;
מחצית הוצאות רפואיות חריגות.
המשיב ישלם לאם החל מיום 20.10.2010 ובכל 20 לכל חודש הסך של 2,000 ₪ בחודש שישמשו אותה ליתר צרכי המזונות השוטפים של הקטינים, לרבות ובפרט, הוצאות הכלכלה.
המשיב ישלם הוצאות משפט בגין הליך זה בשיעור של 1,000 ₪ בתוספת מע"מ למבקשת תוך 7 ימים מהיום.