21.4 במצב משפטי ברור זה, בשים לב לכך שהנתבעת שימשה בעלת דין בהליך המשפטי שהתנהל בינה ובין התובע, הרי שיש לראות בפירסום השביעי פירסום שנעשה "תוך כדי דיון" כלשון סעיף 13(5) לחוק, ומשום כך חוסה הפירסום תחת ההגנה הקבועה בסעיף זה.
21.5 הוא הדין גם באשר לפירסום הששי, הואיל ובפסיקת בתי המשפט נקבע, כי ההגנה האמורה חלה גם על צעדים הננקטים לקראת הפתיחה בהליך משפטי, כגון מכתבי התראה, גם אם לא נוסחו כמכתבי התראה פורמאליים –
"לפי סעיף 13(5) לחוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965, פירסום שנעשה על ידי בעל דין במסגרת דיון שפוטי אינו עילה לתביעת לשון הרע. הפירוש שלו זכה הסעיף בהלכה הפסוקה הוא כי ההגנה מפני תביעה חלה על כל שלביו של ההליך המשפטי, לרבות צעדים שננקטים לקראת הפתיחה בו, כגון מכתבי התראה (ע"פ 364/73 זיידמן נ' מדינת ישראל, פ"ד כח(2) 620, 624 (1974); רע"א 43/11 הרם נ' ז'קס [פורסם בנבו] (28.08.2011)). במקרנו לא דובר אמנם על "מכתבי התראה" פורמאליים, אך עיון במכתבים ששלח המערער ובתוכן הדברים שאמר מלמד כי מדובר על צעדים לפני הגשת תובענה משפטית.
הואיל ומטרת התובע במשלוח מכתב ההתראה הייתה לעצור את הפרסומים, הרי שמשנוכח לדעת שהדבר אינו מועיל, לא נותרה ברירה בידו אלא להגיש את התביעה.
...
אני קובעת כי הפרסום השישי והשביעי חוסים תחת הגנות החוק, והתובע אינו זכאי לפיצוי בגינם.
מאז נשלח מכתב ההתראה לנתבעים ועד שהוגשה התביעה המשיכו הנתבעים וביצעו פרסומים נוספים המהווים לשון הרע כמפורט לעיל –
"שלחתי את המכתב מתוך הנחה, 'בואי', נסרין, בואי תעצרי. לאן?'. אני לא יכול לבזבז אנרגיות, על זמן תלמידים ועל זמן ניהול בית ספר. אני כל הזמן מתעסק עם דברים שוליים, לדעתי עד שבאמת הגיעו מים עד נפש; עד שבסופו של דבר, החלטתי לתבוע, ולהגיע עד הסוף במשפט הזה...
סבורני, כי כוונה שכזו הוכחה במקרה דנן.