כל שעושה החוק אינו אלא זה, שמסמיך הוא את שר החינוך להתקין תקנות לדרכי ההכרה במוסד-חינוך להיותו מוסד-חינוך מוכר, להנהגת תכנית לימודים בו, להנהלתו, לפיקוח עליו ולתמיכת המדינה בו..
זאת לא עשו הנתבעים כאן; שלישית ובזה העניין, התכליות שבבסיס פסק הדן בעיניין המוטרנות היוונית חלים גם ביחס לדמי רישום וגם (כמפורט מעלה) בתקופה המעבר עליה נימנה החוב נושא תיק זה.
קולעים בעיניין זה הדברים הבאים: "...האם מוסד חינוכי מוכר לא רישמי רשאי לגבות דמי הרשמה בנוסף לשכר לימוד?... אני סבורה כי מוסד מוכר בלתי רישמי רשאי לגבות דמי הרשמה, וזאת מאותם נימוקים שפורטו על ידי בית המשפט, ואשר הובילו אותו למסקנתו הברורה ביחס לשכר הלימוד. בין הנימוקים, ניתן למנות בעיקר את העובדה שההורים בחרו, מרצונם, לשלוח את ילדיהם לבתי ספר פרטיים שאינם רישמיים, על אף שהיתה להם אפשרות לשלוח אותם לבתי ספר מוכרים רישמיים שחוק חינוך חינם חל עליהם, ובכך לקחו על עצמם נטל תשלומים שאינו מוטל על תלמיד בחינוך הרישמי... נימוק נוסף, המוביל למסקנה שגביית דמי הרשמה הנה חוקית, הוא חוסר תום הלב העולה מטענת הנתבעים, אשר מתכחשים לחובתם לשלם בשלב מאוחר, שנים לאחר שבחרו לרשום את ילדיהם לבתי הספר הפרטיים, ובמקרים מסוימים לאחר שילדיהם כבר סיימו את לימודיהם... בעיניין עבוד (פסק הדין בעיניין המוטרנות א' כ') כתב בית המשפט כי חוזר המנכ"ל משנת 2014 הנו הראשון המסדיר גביית שכר הלימוד ותשלומים נוספים במוסדות החינוך המוכרים הלא רישמיים וכי במשך עשרות שנים, נימנע משרד החינוך מקביעת קריטריונים לגביית שכר לימוד ולעריכת נהלים להגשת בקשת אישור היתר. יוער, כי חוזר המנכ"ל משנת 2014 אינו אוסר על גביית דמי הרשמה אלא קובע קריטריונים לגבייתם" (ת"א (חי') 41193-03-16 בית ספר לנזירות נצרת נ' טארק אשקר (11.7.2017), מפי כב' השופטת ע' וינברגר; והשוו: פסקה 17 לפסק הדין בתא"מ 11656-02-16 לעיל, העוסקת אף היא בדמי הרשמה ומעמדו של חוזר המנכ"ל משנת 2014).
...
זאת לא עשו הנתבעים כאן; שלישית ובזה העניין, התכליות שבבסיס פסק הדן בעניין המוטרנות היוונית חלים גם ביחס לדמי רישום וגם (כמפורט מעלה) בתקופה המעבר עליה נמנה החוב נושא תיק זה.
קולעים בעניין זה הדברים הבאים: "...האם מוסד חינוכי מוכר לא רשמי רשאי לגבות דמי הרשמה בנוסף לשכר לימוד?... אני סבורה כי מוסד מוכר בלתי רשמי רשאי לגבות דמי הרשמה, וזאת מאותם נימוקים שפורטו על ידי בית המשפט, ואשר הובילו אותו למסקנתו הברורה ביחס לשכר הלימוד. בין הנימוקים, ניתן למנות בעיקר את העובדה שההורים בחרו, מרצונם, לשלוח את ילדיהם לבתי ספר פרטיים שאינם רשמיים, על אף שהיתה להם אפשרות לשלוח אותם לבתי ספר מוכרים רשמיים שחוק חינוך חינם חל עליהם, ובכך לקחו על עצמם נטל תשלומים שאינו מוטל על תלמיד בחינוך הרשמי... נימוק נוסף, המוביל למסקנה שגביית דמי הרשמה הינה חוקית, הוא חוסר תום הלב העולה מטענת הנתבעים, אשר מתכחשים לחובתם לשלם בשלב מאוחר, שנים לאחר שבחרו לרשום את ילדיהם לבתי הספר הפרטיים, ובמקרים מסוימים לאחר שילדיהם כבר סיימו את לימודיהם... בעניין עבוד (פסק הדין בעניין המוטרנות א' כ') כתב בית המשפט כי חוזר המנכ"ל משנת 2014 הינו הראשון המסדיר גביית שכר הלימוד ותשלומים נוספים במוסדות החינוך המוכרים הלא רשמיים וכי במשך עשרות שנים, נמנע משרד החינוך מקביעת קריטריונים לגביית שכר לימוד ולעריכת נהלים להגשת בקשת אישור היתר. יוער, כי חוזר המנכ"ל משנת 2014 אינו אוסר על גביית דמי הרשמה אלא קובע קריטריונים לגבייתם" (ת"א (חי') 41193-03-16 בית ספר לנזירות נצרת נ' טארק אשקר (11.7.2017), מפי כב' השופטת ע' וינברגר; והשוו: פסקה 17 לפסק הדין בתא"מ 11656-02-16 לעיל, העוסקת אף היא בדמי הרשמה ומעמדו של חוזר המנכ"ל משנת 2014).
סוף דבר משקבעתי כי הדין החל בתקופת המעבר זהה לדין שחל קודם, על פי פסק הדין המנחה בעניין המוטרנות היוונית, הרי שדין התביעה להתקבל במלואה וכך אני מורה.
לסיום, מהפן המעשי, ישלמו הנתבעים לתובע, ביחד ולחוד, סך של 23,630 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה (23.5.2018) ועד למועד התשלום המלא בפועל.