המבקשת (להלן "רויטל") והמשיב 2 (להלן: "דוד") הינם בני זוג נשואים, שבזמנו היו בעלי מניות ומנהלים של רשת מכללות פרטיות, רשת מעוף.
בכתב התביעה מבוקש על ידי רויטל:
להצהיר על בטלות המשכנתא שנרשמה לטובת הבנק על חלק התובעת בבית מגורי בני הזוג, ולהורות בהתאמה על מחיקת משכנתא זו.
להצהיר כי אין תוקף לערבותה של התובעת כלפי הבנק, ביחס לחוב ההלוואה שניטלה בסכום קרן בסך 850,000 ₪.
גם תביעה זו (כאמור בה עצמה), הוגשה לאחר שהיתקבל אישור להגישה מבית משפט של פש"ר. לטענתם של רויטל ודוד, הפר הבנק התחייבויותיו בעסקת אשראי של 2.5 מיליון ₪, משסרב לאפשר רישום מישכון (שנועד להבטיח ההלוואה) על נכס מסחרי הרשום בחברה משכנת.
ראה למשל דברים שנאמרו בפס' 6 לפסק הדין שבע"א 9774/05 דורון ראובן נ' מאוריציו רוקח (18.4.2007):
" דין העירעור להדחות. אכן, כתבי הטענות בפני הבורר ובפני בית המשפט המחוזי אינם זהים, אך מתייחסים הם מבחינה מהותית לאותה מסכת עובדתית שעניינה ההסכם בין בעלי הדין (השוו: ע"א 8/83 גורדון נ' כפר מונאש מושב עובדים פ"ד לח (4) 797). לשיטת המערער, נודעו לו תוצאותיה הכספיות הסופיות של העסקה בחודש ינואר 1999, היינו, כשנה לפני שניתן פסק הבורר. בנסיבות אלה היה על המערער לבקש לתקן את כתב התביעה באופן שגם טענותיו בנוגע להיתחשבנות בינו לבין המשיב תידונה לפני הבורר. כלל מיצוי העילה אינו חל רק על טענות שהועלו על ידי בעלי הדין בהליך משפטי קודם, אלא אף על טענות שהיה עליהם להעלותן במסגרת אותו הליך. מטרתו המעשית של הכלל היא למנוע מבעל דין, שהיה לו יומו בבית המשפט או אצל הבורר, להטריד את בעל דינו בהתדיינות חוזרת באותו עניין שכבר הוכרע ביניהם במשפט הראשון (ראו ע"א 4087/04 גורה נ' בנק לאומי לישראל (טרם פורסם), בסעיף 9 לפסק דינה של השופטת ע' ארבל, והאסמכתאות המצויינות שם). מטרתו של הכלל חורגת מעניינם של בעלי הדין במקרה הקונקרטי. הכלל בדבר מעשה בית דין נשען על שיקולים שבתקנת הציבור, ומשקף את הצורך להבטיח נהולו של משפט באופן יעיל, ולמנוע ביזבוז זמן שפוטי בהתדיינויות חוזרות ונישנות בין בעלי דין (וחליפיהם) אודות אותם עניינים (ראו שם)."
יש לומר כי הבנק כלל אינו מיתכחש לכך שהמבקשת הינה ערבה יחידה במובן סע' 19 של חוק הערבות, ביחס לאותה ערבות עליה חתמה, להלוואה בסך 850,000 ₪, וביחס אליה בלבד.
למעלה מן הצורך, ביחס לידיעת המבקשת על מצב חברת מעוף והלוואות שזו נטלה, יבואר כי בחקירת המבקשת בגדריו של ההליך הקודם הודתה היא בפה מלא כי ניהלה את חברת מעוף, בין היתר בקשר מול הבנקים, וניהלה אף את החשבונות (עמ' 4-5 לפרוטוקול ישיבת 24.11.2019 שצורף על ידי הבנק לתגובתו).
...
ראה למשל דברים שנאמרו בפס' 6 לפסק הדין שבע"א 9774/05 דורון ראובן נ' מאוריציו רוקח (18.4.2007):
" דין הערעור להידחות. אכן, כתבי הטענות בפני הבורר ובפני בית המשפט המחוזי אינם זהים, אך מתייחסים הם מבחינה מהותית לאותה מסכת עובדתית שעניינה ההסכם בין בעלי הדין (השוו: ע"א 8/83 גורדון נ' כפר מונאש מושב עובדים פ"ד לח (4) 797). לשיטת המערער, נודעו לו תוצאותיה הכספיות הסופיות של העסקה בחודש ינואר 1999, היינו, כשנה לפני שניתן פסק הבורר. בנסיבות אלה היה על המערער לבקש לתקן את כתב התביעה באופן שגם טענותיו בנוגע להתחשבנות בינו לבין המשיב תידונה לפני הבורר. כלל מיצוי העילה אינו חל רק על טענות שהועלו על ידי בעלי הדין בהליך משפטי קודם, אלא אף על טענות שהיה עליהם להעלותן במסגרת אותו הליך. מטרתו המעשית של הכלל היא למנוע מבעל דין, שהיה לו יומו בבית המשפט או אצל הבורר, להטריד את בעל דינו בהתדיינות חוזרת באותו עניין שכבר הוכרע ביניהם במשפט הראשון (ראו ע"א 4087/04 גורה נ' בנק לאומי לישראל (טרם פורסם), בסעיף 9 לפסק דינה של השופטת ע' ארבל, והאסמכתאות המצויינות שם). מטרתו של הכלל חורגת מעניינם של בעלי הדין במקרה הקונקרטי. הכלל בדבר מעשה בית דין נשען על שיקולים שבתקנת הציבור, ומשקף את הצורך להבטיח ניהולו של משפט באופן יעיל, ולמנוע בזבוז זמן שיפוטי בהתדיינויות חוזרות ונשנות בין בעלי דין (וחליפיהם) אודות אותם עניינים (ראו שם)."
יש לומר כי הבנק כלל אינו מתכחש לכך שהמבקשת הנה ערבה יחידה במובן סע' 19 של חוק הערבות, ביחס לאותה ערבות עליה חתמה, להלוואה בסך 850,000 ₪, וביחס אליה בלבד.
אני דוחה אפוא הבקשה לסעד זמני.