[2: נספח ה לתצהיר התובע]
ביום 19.7.18 הוציאה הנתבעת לתובע מכתב זימון לשיחת שימוע טרם פיטורים "עקב צמצומים בתקן".
ביום 22.7.18, נערך השימוע בנוכחות התובע.
כדי שתכלית השימוע תוגשם נפסק כי נידרש "יידוע העובד בדבר אפשרות הפיטורים; מתן הנימוקים המפורטים בגינם נשקלת אפשרות פיטוריו מספיק זמן מראש, וזאת על מנת שתהא לעובד האפשרות להערך לקראת השימוע; שקילת טענות העובד בנפש פתוחה וחפצה; ככל שהעובד חפץ להיות מיוצג בהליך השימוע שמורה לו ככלל הזכות לכך[footnoteRef:16]". כמו כן, אוסיף, כי לא בשל כל פגם בשימוע ינתן פיצוי שהרי "על מנת לקיים את חובת השימוע, אין משמעות הדבר כי חייבים להתקיים 'כללי טקס' צורניים מסויימים. השאלה האם מולאה חובת השימוע נגזרת בכל מקרה מנסיבותיו הוא. לא דומה מקרה בו התשתית העובדתית או האחרת לפיטורים רחבת הקף למקרה פשוט. זאת ועוד, לא כל 'פגם' בשימוע בהכרח יש בו כדי להצדיק מתן פיצוי – כל מקרה צריך להיבחן בנסיבותיו.[footnoteRef:17]" [15: ע"ע 1027/01 גוטרמן – המכללה האקדמית עמק יזרעאל, פד"ע לח 448, 455 (7.1.2003).
ימי המחלה שהתובע ביקש אותם לחודש ימים (נספח ה3 לתצהיר התובע) לאחר זמונו לשימוע הסתיימו ביום 30.8.18, הפיטורים ניכנסו לתוקף ב- 31.8.18 ומספר ימים לאחר מכן קיבל התובע תעודת מחלה נוספת שאין בה רצף בימים.
...
[21: ראה תגובת התובע מיום 21.9.18]
אשר על כן, אני דוחה את טענת התובע כי הנתבעת לא קיימה את חובת ההשתדלות.
]
התרשמתי כי הנתבעת פעלה כדין ואף אם לא היה בידה להציג הסכם העסקה שנחתם מול התובע, עדיה היו אמינים לעניין הליך הריענון של החברה, ואני סבורה כי גם אם בקליטת התובע לעבודה לא קיבל הודעה על תנאי עבודה, סביר כי בהליך הריענון נכרת הסכם העסקה גם עם התובע כיתר העובדים או לכל הפחות, הוצג לתובע[footnoteRef:23].
סוף דבר
נוכח תוצאת ההליך, גובה סכום התביעה המקורי והעובדה כי נדחו מלוא רכיבי התביעה, הריני פוסקת לזכות הנתבעת הוצאות בסך 8,000 ₪.