רקע – אישומים והשתלשלות העניינים:
העותר, כבן 63 שנים, הוא אסיר פלילי שנידון ל-11 שנות מאסר בפועל, החל מיום 21.05.13, וצפוי להשתחרר לכל המאוחר ביום 20.05.24:
עונש זה הוטל על העותר לאחר שהורשע בעבירות של היתעללות בקטין או בחסר ישע, גרימת חבלה חמורה לקטין, מעשה מגונה תוך שימוש בכוח או באיומים, כליאת שוא ותקיפה, וכן עבירות שדול להתעללות בקטין או בחסר ישע ולכליאת שוא;
מעשי העותר, בקליפת אגוז, נעשו במסגרת מעֵין-כת או קבוצת מישפחות, שהעותר הנהיג כמנהיג רוחני, ולמעשה השתלט על חברי הקבוצה שסרו למרותו וצייתו להוראותיו.
רמת מסוכנותו המינית של העותר, כשהוא מצוי ביחסי מרות ושליטה, היא גבוהה, אך המסוכנות לפגיעה מינית בקורבנות מזדמנים היא נמוכה.
ביום 26.11.19 היתכנסה ועדת אלמ"ב ודנה בעיניינו של העותר כשלפניה, בין היתר, דו"ח האיבחון הפסיכולוגי [החלק הגלוי בחוות דעתה של הוועדה צורף לכתב העתירה כנספח ד'; החלק החסוי הוגש לבית המשפט כמוצג 2 (חסוי)]: נמצא שהעותר ממשיך להרחיק ממנו והלאה את אחריותו למעשים ואטום לעוצמת הפגיעה בקורבנות; לוקה בעיוותי חשיבה ובחוסר באמפתיה לזולת; מביע חיצונית רצון לטפול אך למעשה אינו מעוניין בכך ולא עבר כל טפול במהלך מאסרו; ממשיך לעמוד בקשר עם חלק מחברי הקבוצה ולהשפיע על משפחתו, ועד כדי המשך שליטתו בהם.
ביום 09.02.20 כתבה ראש תחום טו"ש בכלא אילון דו"ח על העותר, במענה לבקשתו לחופשה חריגה, בעתירה הנוספת [נספח לכתב התשובה בעת"א 51029-12-19]: העותר מוחזק באגף נקי מסמים, תיפקודו תקין, לא נרשמו לחובתו הפרות משמעת והוא מתפקד באופן רציף ואחראי בעבודתו במפעל תעשיות שב"ס. לעניין טפול, העותר משתף פעולה ומביע מוטיבציה, אף שאינו לוקח אחריות מלאה על מעשיו וממעיט מחומרתם.
אינני סבור שניתן להסיק, כגישת ב"כ העותר, כי הוועדה עיינה רק בחלקי-מסמכים, או עשתה מלאכתה פלסתר;
מכל מקום, החומר שלפני ושנסקר לעיל תואם את מסקנותיה העיקריות של הועדה;
עניינו של העותר יובא שוב בפני הועדה באוגוסט 2020, ומוצע כי הועדה תקפיד יותר על רישום הפרוטוקול;
הרושם הקודר שמותירים תפיסותיו, דפוסיו והתנהגותו של העותר, מבוסס היטב, והחלטת המשיב, שנסמכה על המידע הרב שנאסף במבדקים השונים, אינה נגועה בפגם מינהלי מכל סוג.
...
חומרתם של מאפיינים אלה ואחרים הוביל את המאבחנים למסקנה בדבר ליקויים קליניים במישור האַפֶקטיבי והבינאישי.
אינני מקבל את טענת העותר לקושי להירתם לטיפול מחמת אי-ידיעת השפה – טענה הנסתרת בתקשורת השוטפת בין העותר לבין מבצעי המבדקים, לרבות ציטוטים מדבריו, באופן התואם את ניסיונו המניפולטיבי להציג עצמו כלוקה ביכולות חשיבה נמוכות [אבחון פסיכולוגי, 17.11.19].
העתירה נדחית.
לפיכך, נדחית העתירה.