באותו ענין כתבתי, בין היתר:
"24. ענינה של רע"פ 5018/18 עומר בוזגלו – מדינת ישראל (2018)) נסוב סביב בקשת המערער לביטול הרשעתו, בקשה אשר נדחתה על ידי בית משפט השלום. בית המשפט המחוזי דחה את עירעורו של המערער על החלטת בית משפט השלום ומכאן עירעורו לבית המשפט העליון. טען המערער, כי "שקולי שקום מובהקים מצדיקים את אי הרשעתו בדין. המבקש מדגיש את גילו הצעיר, עברו הנקי, חלוף הזמן מאז ביצוע העבירה וכברת הדרך שעשה מאז מעצרו, כשבזמן זה חדל מלהשתמש בסמים, עשה שינוי בחייו והחל בלימודי הרפואה". המערער טען, כי הותרת ההרשעה על כנה "תעמיד בסכנה את כניסתו אל מיקצוע הרפואה".
באותו ענין דחה בית המשפט העליון את עירעורו של המערער ואימץ את קביעת בית משפט השלום לפיה "לא הונחה ולו ראשית ראיה כי הרשעת הנאשם בדין, נשוא הליך זה, היא זו שתיפגע ביכולתו לשמש כרופא בבוא העת".
ובפסק הדין בענין מדינת ישראל – מרסי זלקינד (ע"פ (ארצי) 33112-09-15 (2017)) (להלן – "ענין זלקינד") נדון ערעור על קביעת בית הדין האיזורי כי המשיב, מר מיכאל יוסף זלקינד, לא יורשע מאחר והרשעתו עלולה לפגוע בעבודתו "ובגורמים שלישיים שאותם הוא מייצג". בית הדין הארצי לעבודה קיבל את ערעור המדינה והרשיע את המשיב וקבע, כי אף שהמשיב הוא יו"ר פעיל של חברת אלקטרה ודירקטור בחברת LATA האמריקאית בה הוא משמש כנציג חברת אלקו הישראלית, ועל כן הרשעתו עלולה להקשות על החברה להיתקשר במכרזים צבוריים, כי "נסיבות המקרה אינן חריגות וקיצונות באופן המצדיק ביטול הרשעת המשיב".
הנאשם בעניינינו לא הציג כל אסמכתא או ראיה לכך שהרשעתו תיפגע בצורה אנושה ביכולתו לטוס לסניפי החברה המנוהלת על ידו, בניו יורק ושנחאי.
טוען הנאשם, כי חזר ואמר הן בחקירתו בפני חוקרי רשות ההגירה והאוכלוסין והן בעדותו בפני, כי נושא הטיפול בעובדים הזרים כלל לא נעשה על ידו, אלא על ידי שותפו דאז ועל כן אין להרשיעו בבצוע העבירה (ר' דברי הנאשם: "רק במהלך חודש מאי 2017 גיליתי שלעובד לא חידשו את הרשיון/האשרה ומיד התחלתי לטפל בנושא" (מא/3)).
לפיכך אני קובעת כי מיתחם הענישה ביחס לנאשמת ולעבירה של העסקת עובד זר ללא התר שבדין הוא בין 10,000 ש"ח לבין 40% ל-60% מהקנס המרבי העומד על 116,000 ש"ח ואילו ביחס לנאשם, מיתחם הענישה הוא בין 5,000 ש"ח לבין 70% מהקנס המרבי העומד על 10,000 ש"ח.
השלב השלישי – נסיבותיו המיוחדות של הנאשם
בענין חדוות הורים נקבע, כי "הנסיבות שתילקחנה בחשבון בשלב זה (והן אינן רשימה סגורה) סווגו בספרות לארבע קבוצות (ואקי ורבין, בעמ' 452) – נסיבות של חסד ורחמים (דגמת פגיעת העונש בנאשם ובמשפחתו); נסיבות הקשורות בהתנהגות הנאשם לאחר ביצוע העבירה (דוגמאת נטילת האחריות של הנאשם על מעשיו וחזרתו למוטב); נסיבות הקשורות בהתנהגות הנאשם לפני ביצוע העבירה (דוגמאת נסיבות חיים קשות של הנאשם שהייתה להן השפעה על ביצוע העבירה, היתנהגותו החיובית של הנאשם ותרומתו לחברה, עברו הפלילי או היעדרו); ובנוסף נסיבות שאינן קשורות לנאשם (היתנהגות רשויות אכיפת החוק, וחלוף הזמן מעת ביצוע העבירה). עוד ניתן לקחת בחשבון בעת קביעת העונש את הצורך בהתרעת היחיד או בהרתעת הרבים במקרה הספציפי (סעיפים 40 ו'-ז' לחוק העונשין; עניין גברזגיי), כאשר מודגש כי "כפירה באשמה וניהול משפט על ידי הנאשם לא ייזקפו לחובתו" (סעיף 40 י"א(6) סיפא)".
...
לפיכך החלטתי שיש לדחות את בקשת הנאשם לביטול ההרשעה.
מן הדברים דלעיל עולה, אם כן, כי העסקתו של עובד זר ללא אשרה היא עבירה כלכלית.
לפיכך אני קובעת כי מתחם הענישה ביחס לנאשמת ולעבירה של העסקת עובד זר ללא התר שבדין הוא בין 10,000 ש"ח לבין 40% ל-60% מהקנס המירבי העומד על 116,000 ש"ח ואילו ביחס לנאשם, מתחם הענישה הוא בין 5,000 ש"ח לבין 70% מהקנס המירבי העומד על 10,000 ש"ח.
השלב השלישי – נסיבותיו המיוחדות של הנאשם
בענין חדוות הורים נקבע, כי "הנסיבות שתילקחנה בחשבון בשלב זה (והן אינן רשימה סגורה) סווגו בספרות לארבע קבוצות (ואקי ורבין, בעמ' 452) – נסיבות של חסד ורחמים (דגמת פגיעת העונש בנאשם ובמשפחתו); נסיבות הקשורות בהתנהגות הנאשם לאחר ביצוע העבירה (דוגמת נטילת האחריות של הנאשם על מעשיו וחזרתו למוטב); נסיבות הקשורות בהתנהגות הנאשם לפני ביצוע העבירה (דוגמת נסיבות חיים קשות של הנאשם שהייתה להן השפעה על ביצוע העבירה, התנהגותו החיובית של הנאשם ותרומתו לחברה, עברו הפלילי או העדרו); ובנוסף נסיבות שאינן קשורות לנאשם (התנהגות רשויות אכיפת החוק, וחלוף הזמן מעת ביצוע העבירה). עוד ניתן לקחת בחשבון בעת קביעת העונש את הצורך בהתרעת היחיד או בהרתעת הרבים במקרה הספציפי (סעיפים 40 ו'-ז' לחוק העונשין; עניין גברזגיי), כאשר מודגש כי "כפירה באשמה וניהול משפט על ידי הנאשם לא ייזקפו לחובתו" (סעיף 40 י"א(6) סיפא)".