מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מעצר עד תום ההליכים בעבירות מין במשפחה

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

העוררת מוסיפה ומפנה לפסיקת בית משפט זה שבגדרה נקבע, לדבריה, כי בעבירות מין במשפחה ישנו חשש אנהרנטי לשיבוש הליכי משפט, הנובע מההקשר המשפחתי שבו בוצעו העבירות; ועוד נטען כי בית משפט זה כבר הכיר בכך ששחרורו של נאשם עלול להעמיד את המתלוננת במצב של לחץ נפשי מוגבר, שעלול לפגום במסוגלותה להעיד.
טרם שאתייחס לטענות הצדדים, אציין כי ביום 3.9.2021 הגישה העוררת לבית המשפט המחוזי בקשה דחופה לעיון חוזר בתנאי מעצרו של המשיב, שבגדרה התבקש לעצור את המשיב עד לתום ההליכים נגדו מאחורי סורג ובריח.
...
עם זאת, אני סבורה כי יש לעבות את התנאים שקבע בית המשפט המחוזי, כך שהערבות ששומה על המשיב להפקיד בקופת בית המשפט המחוזי תועמד (סך הכל) על 50,000 ש"ח – במזומן או ערבות בנקאית; וניתנת לו שהות לעשות כן עד 6.10.2021.
כמו כן, אני קובעת כי על המשיב להיות מפוקח בכל זמן נתון על ידי ס' או רעייתו של ס', לרבות בדרכו לפגישות עם בא-כוחו; ויודגש כי רעייתו של ס' תוכל לשמש כמפקחת רק ככל שתחתום על ערבות צד שלישי, כפי שהורה בית המשפט המחוזי.
סוף דבר, הערר נדחה בכפוף לאמור בפסקה הקודמת.

בהליך רשות ערעור על פסק בוררות (רע"ב) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

כפי שעולה מן ההחלטה, המבקש עצור עד לתום ההליכים נגדו בגין כתב אישום המייחס לו עבירות מין במשפחה, שביצע לפי החשד לאורך שנים בבתו הקטינה (תפ"ח 40550-06-18).
...
כן נטען כי ליווי המבקש לחתונת בנו אינו כרוך בהקצאת משאבים מיוחדת שאינה סבירה, מה גם שלמולה ניצב האינטרס הציבורי לאפשר לאסיר לקיים "מצווה דתית ואנושית ולהיות נוכח ברגע הכי מאושר של נישואי בנו בכורו ולו בצורה המוגבלת ביותר". לאחר עיון בבקשה, על נספחיה, הגעתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות אף מבלי להידרש לתשובת המשיבים.
במקרה הנדון טענותיו של המבקש אינן חורגות מעניינו הקונקרטי, ודי בכך על מנת לקבוע שאין הצדקה להיעתר להן.
נקודת המוצא לדיון היא כי ככלל אין לאפשר לעצור עד תום ההליכים לצאת לחופשה, וזאת לנוכח המסוכנות שנשקפת ממנו (שבגינה נקבע כי יש עילה להחזקתו במעצר), החשש משיבוש מהלכי משפט וכן החשש להימלטותו מן הדין (ראו והשוו: בש"פ 5857/17 מדינת ישראל נ' קורובקוב, פסקאות 20-18 (15.8.2017); רע"ב 6177/16 רוחן נ' מדינת ישראל, פסקה 6 (8.9.2016); רע"ב 8632/15 טרי נ' משטרת ישראל, עמ' 2 (16.12.2015)).
התוצאה היא שהבקשה לרשות ערעור נדחית.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2022 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

נסיבות המקרה: כנגד המשיב הוגש כתב אישום ובקשה למעצרו עד תום ההליכים לאחר שנעצר ביום 7/7/22 לאחר שנהג לכאורה בזמן פסילה, ללא רישיון נהיגה תקף, ללא ביטוח ולאחר שמסר פרטים כוזבים שעה שהציג את רישיון הנהיגה של אחיו והזדהה בשמו.
באשר לבש"פ 6626/10 – מדובר על עבירות מין ואלימות במשפחה שיוחסו למשיב.
...
לפיכך, ובהתאם למסקנות שירות המבחן, סבורני כי מסוכנותו הגבוהה של המשיב לצד היעדר יכולתם של המפקחים שנבחנו ע"י שירות המבחן להוות עבור המשיב דמויות סמכותיות שיציבו לו גבולות, לא ניתן יהיה להורות על שחרורו של המשיב למעצר בית.
באשר למצבו הרפואי של המשיב אותו תיאר הסניגור בבקשתו וצירף מסמך סיכום מידע רפואי: הרי שאין כל זכר לכך בפרוטוקול הדיון או בהחלטת בית המשפט, ואף לא בתסקיר המעצר, וממילא אין בידי לקבל זאת כעילה המצדיקה את ההחלטה בדבר אפשרות שחרור למעצר בית בתנאים (בש"פ 8509/19 מדינת ישראל נ' ליאור בפרי (נבו 24.12.2019).
סיכומו של דבר: לאור מסוכנותו הגבוהה של המשיב ובהיעדר חלופה ראויה, אין מנוס אלא מלהורות על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים המשפטיים כנגדו.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

ענייננו בכתב אישום הנוגע לעבירות מין במשפחה.
בית משפט קמא עמד בהחלטתו על כך שעבירות מין בקטינים מקימות עילת מעצר של מסוכנות, והכלל הוא מעצר עד תום ההליכים והשחרור הוא החריג.
...
במצב דברים זה, ואך ורק מתוך הנחה כי ביום 15.11.2023 יוגש תסקיר ולא תתבקש הארכה נוספת, הערר נדחה.
הערר נדחה אפוא בכפוף לאמור בסעיף 5 לעיל.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

עוד טוען העורר כי יש לדחות את טענת המדינה לפיה ההצדקה להותרתו במעצר עד תום ההליכים היא החשש להדרדרות נוספת במצבה הנפשי הרעוע של הקטינה, אשר אף הביאהּ אותה לנסות ולשים קץ לחייה.
אכן, צודק העורר כי יש בעובדה שהקטינה השלימה את עדותה זה מכבר כדי להפחית את החשש האינהרנטי המאפיין עבירות מין במשפחה – הוא החשש לשיבוש הליכי משפט על ידי הנאשם.
...
לאור האמור, ובהצטרף להשפעתו של העורר על הקטינה ומידת השליטה בה העורר החזיק, לכאורה, על חייה, על כלל היבטיהם השונים, סבורני כי החשש לפגיעה בקטינה ולשיבוש הליכים עודנו עומד, אף אם עוצמתו פחתה (ראו בש"פ 4600/23 פלוני נ' מדינת ישראל, פסקה 12 (28.6.2023); השוו: בש"פ 6561/22, בפסקה 11).
לעת הזו, ובטרם הוברר אם נמצא לקטינה מקום מוגן אשר בכוחו לספק לה יציבות, ואשר במסגרתו היא חשה בטוחה, סבורני כי האיזון נוטה לטובת הותרת העורר במעצר מאחורי סורג ובריח.
סוף דבר: הערר נדחה והבקשה להארכת המעצר מתקבלת, כך שמעצרו של העורר יוארך ב-90 ימים, החל מיום 10.2.2024 או עד למתן פסק דין בתפ"ח 37576-11-22 בבית המשפט המחוזי בבאר שבע, לפי המוקדם.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו