רקע ותמצית טענות הצדדים
כתב האישום ובקשת המעצר
כנגד המשיבים הוגש ביום 7.6.2019 המייחס להם עבירות של קשירת קשר לבצוע עבירות התפרצות לדירת מגורים וגניבה ממנה, וכן היזק לרכוש במזיד בצוותא.
טיעוני המבקשת
באת כוח המדינה ביקשה להורות על מעצרם של המשיבים, ובטיעוניה הפניתה למפורט בבקשה, וכן למצרף הראייתי המורכב מעדויות עוקבים, השיחות שנקלטו בעמדת האזנת הסתר, היתנהלות המשיבים ואורן במהלך יום ההתפרצות, לעובדה כי התכשיטים נתפסו בדירת המשיב 3, וזה ניסה להפטר מהם, ולכך שהמשיבים, ככלל, בחרו לשמור על זכות השתיקה ולא השיבו לשאלות שהוטחו בהם בנוגע לפרטי העבירות המיוחסות להם.
לצורך ההליך שלפני, די בכך שעוקב 7061 הבחין בעובדה זו גם לגבי המשיב 3 על מנת לקבוע כי קיימות ראיות לכאורה בנוגע לפרט עובדתי משמעותי זה. משמעותי הוא אף עתוי ציון העובדה – בדרך חזרה לדירת המשיב, להבדיל מהמסלול הנגדי.
תשתית ראייתית נסיבתית
תשתית לכאורית למעצר עד תום ההליכים יכול שתימצא אף בראיות נסיבתיות, מקום שהן מיצטברות לכדי מסכת ראייתית רצופה ובעלת משקל שיש בה פוטנציאל להרשעה (בש"פ 3484/14 מדינת ישראל נ' אלון חיימוב (22.5.2014).
...
השניים בחרו שלא לשתף בדבר מיקומם ומעשיהם בשעה האמורה, אך נראו ביחד, ולו לפרקים, בדרך הלוך, ובחזור, הלכו יחד, בבחינת "בלתי אם נועדו". לכל האמור לעיל, לא ניתן הסבר, לכך יש להוסיף כי הדירה בה נתפסו חלק מתכשיטי המתלוננת היא דירתו של המשיב 3.
בענייננו, עצם מציאת תכשיטי המתלוננת משליכה על פענוח השיח שבין המשיב 1 ו-2 וגיבוש המסקנה כי הנאמר בו בנוגע לכניסה ולבקשה לסגור הדלת קשור להתפרצות לדירה.
על אף חומרת העבירות המיוחסת למשיבים, על נסיבותיהן, עילת השיבוש הנוגעת למשיב 3, ולאחר שנתתי דעתי לעברם הפלילי, אני סבורה כי יש מקום לבחון אפשרות חלופת מעצר בעניינם, טרם קבלת החלטה סופית בנוגע לשאלת מעצרם.