האם התובעת פוטרה בנגוד להוראות חוק עבודת נשים
סעיף 9 לחוק עבודת נשים, התשי"ד – 1954 , שעניינו הגבלת פיטורים, אוסר על מעסיק לפטר עובדת בהריון, אלא בהיתר של משרד העבודה והרווחה;
"לא יפטר מעסיק עובדת שהיא בהריון וטרם יצאה לתקופת לידה והורות אלא בהיתר מאת שר העבודה והרווחה, ולא יתיר השר פיטורים כאמור אם הפיטורים הם, לדעתו בקשר להיריון;"
אין חולק כי התובעת זומנה לשיחה עם הנתבע, אשר היתקיימה ביום 21.7.2019 מיד בתום שעות העבודה באותו היום.
ולכן הוא הסיק מכך, שהתובעת עצמה לא ידעה על הריונה יומיים קודם לכן, אחרת הייתה מספרת לו על כך. הוסיף וטען הנתבע, כי למרות העובדה שבמועד פיטוריה לא ידע על היותה בהריון ולמרות שלא היה מרוצה מתפקודה, הבהיר לה
"אם את בהיריון, אז הפיטורין מבוטלים אך אבקש אישור רפואי לכך"
(בכתב ההגנה משפט זה נרשם תחת גרשיים כציטוט מדויק).
למעשה, הנתבע הבהיר לתובעת באופן שלא משתמע לשתי פנים, כי במועד שהחליט על פיטוריה, לא ידע שהיא בהריון, ולמעשה לא פיטר אותה בגלל ההיריון, ולכן ההחלטה על הפיטורים שרירה וקיימת.
בית הדין הארצי קבע שם - להעדר רלוואנטיות של אי ידיעת המעסיק על ההיריון, "טענה זו – לאו טענה היא, שכן החוק מחייב מעסיק לקבל היתר לפיטורי עובדת בהריון גם במצב בו לא ידע כלל על ההיריון בעת ההחלטה על הפיטורים, וגם אם הפיטורים אינם קשורים להיריון (דב"ע לו/3-78 רחל פאלק – מדינת ישראל, פד"ע ט 197 (1977)"
בפרשת פלדמן, כמו בתיק דנן, המעסיקה אישרה כי ידעה על ההיריון בסמוך לאחר הודעת הפיטורים, ותוך כדי תקופת ההודעה המוקדמת שניתנה לעובדת.
שאלה מפורשת ביחס להריון של העובדת אינה אמורה להישאל על ידי המעסיק: "טענה זו מוטב לולא הועלתה. ראשית, מבחינה עובדתית ולפי העובדות שנקבעו על ידי בית הדין האיזורי, כאשר נישאלה המשיבה על כך כלל לא ידעה כי הינה אכן בהריון, כך שלא הסתירה דבר ביודעין. מעבר לכך, כבר נקבע כי עובדת בהריון, או מועמדת לעבודה, אינה מחויבת לגלות למעסיק על דבר הריונה עד לחודש החמשי להריונה, למעט בנסיבות חריגות ויוצאות דופן בהן הגילוי מתחייב מאופיים או מהותם של התפקיד או המשרה ... באי גילוי עובדת ההיריון אין משום הפרה של חובת תום הלב המוגברת החלה ביחסים שבין העובדת למעסיקה.
...
לפיכך, אנו קובעים כי על הנתבע לשלם לתובעת, פיצוי בגין הפסד שכר בתקופת ההודעה המוקדמת בסך 4,189 ₪ .
לסיכום:
נוכח כל האמור לעיל במצטבר, אנו קובעים כי על הנתבע לשלם לתובעת את הסכומים מטה, בתוספת ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.
בנוסף, ישלם הנתבע לתובעת הוצאות משפט בסך של 7,000 ₪ אשר ישולמו תוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מהיום ועד מועד התשלום המלא בפועל.