כמו כן, ואף שכאמור בכתב התביעה נטען שהתחשיב מתייחס ל- 22 שנים, הרי שנספח ח' מתייחס לתקופת עבודה בת 9 שנים, החל מחודש מאי 2009, עדיין מעבר לתקופת ההתיישנות לפי חוק, אך לא 22 שנים, דהיינו אף אם היינו מבינים את האמור בנספח ח', ברור שאינו נכון שכן יש להפחית ממנו הפרשים ביחס ליותר משנתיים, בשל היתיישנות;
שלישית בסיכומי התובע (סעיפים 101 עד 104) לא מצאנו כל הסבר נוסף לעניין רכיב תביעה זה, למעט הפניה חזרה לתצהיר התובע, שכאמור לא הצלחנו להבין ממנו דבר.
נדגיש, כי מדובר בטענה שהועלתה על ידה כבר בראשית ההיתדיינות (ראו בסעיפים 26 ו' ו-29 ג' לכתב ההגנה), ולמרות זאת היתעלם התובע מטיעון זה וכלל לא היתמודד עימו;
ולבסוף מעיון בסיכומי התשובה שהגיש התובע, עולה שגם בהם אין כל מענה ביחס לרכיב תביעה זה.
השבת כספים שנוכו מהשכר ולא הועברו בפועל
בכתב התביעה טען התובע כי בחודשים מסוימים נוכו משכרו על ידי הנתבעים סכומים לקופת הפנסיה כמו גם לביטוח הלאומי, אך אלה לא הגיעו ליעדם.
קרן הישתלמות
בכתב התביעה טען התובע כי עם השלמת שלוש שנות עבודה, היה על הנתבעת להפריש לטובתו לקרן הישתלמות 2.5% משכרו, ולאחר שש שנים היה עליה להפריש 6% משכרו, אך למרות זאת לא הופרש עבורו כלל לקרן הישתלמות.
אשר לטענת התובע כי על פי צו ההרחבה משנת 2015 חל איסור על הפקדות חלף קרן הישתלמות, הרי שבנסיבות העניין מקובלת עלינו טענת הנתבעת כי אין בהוראה זו כדי להקים לעובדים ותיקים כמו התובע (שהחלו להיות מועסקים קודם לכניסת הצוו לתוקף, וקיבלו חלף קרן הישתלמות) לקבל ממעסיקיהם תשלום לקרן הישתלמות בנוסף לתשלום חלף קרן הישתלמות;
שלישית למעלה מהצורך, מקובלת עלינו גם טענת הנתבעת, לפיה בכל מקרה תחשיבי התובע ברכיב זה אינם נכונים, כיוון שהם נעשו לפי שכר קובע שקבענו שאין הוא נכון, ותוך היתעלמות מתקופת ההתיישנות.
זאת, לאור התחייבות הנתבעת, במכתבה אליו מיום 20.2.18 (נספח ו' לתצהיר התובע) כי "לפנים משורת הדין תערוך לו גמר חשבון כמפוטר"
ברם, אין בכך כדי להואיל לתובע, שכן במהלך תקופת עבודתו הופרש עבור התובע משכרו סך של 8.33% עבור פצויי פיטורים, ועל פי צו ההרחבה הרלוואנטיים חל בעיניינו סעיף 14 לחוק פצויי פיטורים, תשכ"ג-1963, כך שההפרשות באו במקום פצויי פיטורים (ולא רק "על חשבון" פצויי פיטורים כפי טענת התובע), ולאור העובדה שדחינו את טענת התובע כי שכרו הקובע היה גבוה מזה שפורט בתלושים.
...
למעלה מהנדרש נבהיר כי מקובלת עלינו גם טענת הנתבעת, לגופה של הטענה, לפיה כל השינויים שחלו בתנאי העסקת התובע באו לידי ביטוי בתלושי השכר שקיבל (ראו לעניין זה מיד להלן את הדיון בטענת התובע כי לא קיבל תלושים במהלך עבודתו) ועל כן חל החריג הספציפי בעניין זה הקבוע בסעיף 3 לחוק.
לסיכום
התביעה נדחית בעיקרה.
מכל רכיבי התביעה, שהסתכמו לסך של 484,487 ₪, מצאנו שעל הנתבעת לשלם לתובע אך ורק פיצוי על אי מסירת תלושי שכר בסך 12,000 ₪.
אשר לפסיקת ההוצאות – משדחינו את התביעה בעיקרה, ובשים לב לגובה הסכום שנתבע, מצאנו לחייב את התובע לשלם לנתבעת הוצאות בסך 12,000 ₪, דהיינו בדיוק בגובה הסך שאותו פסקנו לטובתו בגין אי מסירת התלושים (בנסיבות העניין, ולפנים משורת הדין, לא מצאנו לפסוק הוצאות נוספות לטובת הנתבע 2).