מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מענק פרישה: זכאות לפי סעיף 22 לחוק הגמלאות

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2020 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בסיכום הפגישה נרשם כי "המועצה תוציא בכתובים את הזכויות המגיעות לנג'אח... מזכיר המועצה ציין כי תגמולי העידוד מותנים בהסכמת משרד הפנים". ביום 15.8.11 אישרה מליאת המועצה את פרישת המערערת לגימלאות, תוך שמירת זכויותיה לפי דין.
ביום 11.3.13 נשלחה תשובתה של גב' אבו-מוראד למזכיר המועצה, ובה הבהירה כי "לעניין פיצויים בגין שנים עודפות יש לפעול בהתאם לאמור בסעיף 39 לחוק הגימלאות. מענק פרישה - יש לפעול בהתאם לאמור בסעיף 22 לחוק הנ"ל. אין זכאות לחודשי היסתגלות אלא במסגרת תכנית הבראה מאושרת ע"י המשרד לכל עובד ועובד". אין חולק כי תשובה זו (כמו גם התשובה הקודמת מיום 24.2.13) לא הועברה או נימסרה למערערת או מי מטעמה (אלא במצורף למכתבו של מזכיר המועצה לאחיה של המערערת מיום 23.6.13, שיפורט להלן).
...
שוכנענו אם כך כי בהעדר דרישה לסעד של פיצוי כספי בכתבי הטענות ולאורך ההתדיינות בבית הדין האזורי - אין באפשרותנו להוסיף על הפיצוי שנפסק על ידי בית הדין האזורי (מבלי שהוגש על כך ערעור כאמור).
משמעות הדברים היא כי אין מנוס מדחיית הערעור, וזאת בכפוף לתשלום הוצאות לטובת המערערת כפי שיפורט להלן.
סוף דבר - הערעור נדחה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

במסגרת כתב התביעה המקורי עתרה התובעת לסעד הצהרתי ולפיו היא זכאית לקיצבת פנסיה חודשית החל ממועד הפרישה ואילך ולסעד כספי בגין סכום הקצבה ממועד הפרישה ועד למועד הגשת התביעה בצרוף פצויי הלנה, למענק פרישה לפי סעיף 22 לחוק הגימלאות, 6 חודשי מענק, 3 חודשי היסתגלות, פדיון ימי מחלה, שכר חודש יולי 2015 בצרוף פצויי הלנת שכר, הפרש דמי הבראה.
...
יתר על כן, אנו סבורים כי לאחר שנודע למועצה שמשרד הפנים לא מאשר את תוכנית הרענון ואת פרישתה המוקדמת של התובעת בתנאים מועדפים מכח חובות תום הלב וההגינות היה על המועצה ליזום פניה ישירה אל התובעת ולהעמיד בפניה את אפשרויות הבחירה בין חזרה לעבודה לבין המשך פרישה מרצון.
אנו סבורים כי למרות ההתנהלות הבלתי תקינה של המועצה, יש ליתן משקל גם להתנהלות התובעת ולהעמיד את גובה הפיצוי על סך של 20,000 ₪.
] סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה, כך שהמועצה תשלם לתובעת בתוך 30 ימים את הסכומים הבאים: דמי הבראה בסך 2,975 ₪.

בהליך ערעור על פי חוק (על"ח) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בכתב התשובה הממונה חזר בו מן ההחלטה על ביטול מענק הפרישה, וציין כי לאחר בדיקה חוזרת , נמצא כי הוא אכן זכאי למענק פרישה לפי סעיף 22 לחוק הגמלאות.
...
ג. לאור מצב זה, התגבשה המסקנה כי יש להנהיג רפורמה בדרך העסקתם של העובדים הבכירים בשרות המדינה.
" לאור הדברים האמורים, לא מצאתי ואף לא שוכנעתי כי נפל פגם כלשהו בהליך קבלת החלטת הממונה.
לאור כל המקובץ, תוצאת הדברים היא כי המערער אינו זכאי להפרשי קצבה כלשהם מתקופת פרישתו או לתשלום נוסף בעד המענק, מעבר לסכום ששולם לו. סוף דבר דין הערעור להידחות.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

עוד נקבע בהסכם הפרישה כי התובע יהיה זכאי לפדיון של 55 ימי חופשה; כי יתרת ימי המחלה לצורך חישוב פדיון ימי מחלה בלתי מנוצלים תועמד על 792 ימים; כי הזכאות למענק פרישה לפי סעיף 22 לחוק הגימלאות תקבע על ידי משרד הפנים; וכי "הרשות תעביר את כל הקופות (השייכות למר ריאד חסון) חלק עובד וחלק מעביד למר ריאד חסון". אין מחלוקת כי הסכם הפרישה לא אושר על ידי גזבר המועצה המקומית או על ידי החשב המלווה של המועצה המקומית, למרות שאישורם של שני אלה נידרש (סעיפים 6-8 לתצהיר רייך).
...
על כן, אין אנו מורים במסגרת פסק דין זה על תשלום סכום קצוב כלשהו, בין על ידי המועצה המקומית לתובע ובין על ידי התובע למועצה המקומית.
כך, לאחר שהוגשו תצהירי עדות ראשית של הצדדים, הגיש התובע בקשה לאפשר לו להוסיף ראיות (ראו למשל בקשה מיום 27.8.20), וזו חייבה את הנתבעות להשיב לה. כל אלה מובילים למסקנה שיש לחייב את התובע בהוצאות ריאליות לטובת הנתבעות.
איזון בין אינטרסים אלו מביא למסקנה כי יש לחייב את התובע לשלם למדינה הוצאות משפט בסך כולל של 2,000 ש"ח וכן שכ"ט באי כוחה בסך כולל של 11,000 ש"ח. בנוסף, ישלם התובע למועצה המקומית הוצאות משפט בסך כולל של 2,000 ש"ח וכן שכ"ט באי כוחה בסך כולל של 11,000 ש"ח. סכומים אלו ישולמו לידי כל אחת מהנתבעות תוך 60 ימים מעת שפסק הדין יומצא לתובע.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

כפועל יוצא מנסיבות סיום העבודה, התובע עותר לסעד הצהרתי ולפיו הוא זכאי לקיצבת פנסיה תקציבית החל ממועד סיום העבודה ולסעדים כספיים בגין הפרישי קצבת פנסיה; מענק פרישה לפי סעיף 22 לחוק שירות המדינה (גימלאות) [נוסח משולב], תש"ל – 1970 (להלן – חוק הגמלאות); תמורת הודעה מוקדמת; מענק היסתגלות; פיצוי בגין פיטורים שלא כדין.
...
] כך גם, מקובלת עלינו קביעתה של הגב' צייגר בנוגע לשיעור הוותק לפנסיה המבוססת על תקופת העבודה בפועל, בעוד שהתובע כלל בחישוב הוותק גם את תקופת החל"ת בניגוד להוראות 10 ו – 11 לחוק הגימלאות[footnoteRef:42].
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה, כך שהנתבעת תשלם לתובע בתוך 30 ימים את הסכומים הבאים: הפרשי גמלת פנסיה בגין התקופה שעד למועד הגשת התביעה בסך 55,053 ₪.
כמו כן, אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע בתוך 30 ימים ממועד קבלת פסק הדין הוצאות משפט בסך של 1,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 15,000 ₪ ; לא ישולמו סכומים אלו במועד, ישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק, ממועד מתן פסק הדין ועד למועד התשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו