מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מענק לימודים למשפחות חד-הוריות עבור מענק לימודים

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

טענות הצדדים לטענת התובעת בסיכומיה, יש לפרש את הוראת חוק מישפחות חד-הוריות בעיניין הדרישה לפתיחת הליך להתרת הנישואין ופעילות במסגרתו שנתיים לפחות, באופן המקיים את תכלית החוק אשר הנה הענקת סיוע להורה יחיד דל אמצעים, שאין באפשרותו לשלם עבור צרכי לימוד ילדיו ולמי שמצבו כהורה יחיד הוא מתמשך ואמיתי– תכלית המתקיימת בנסיבותיו המיוחדות של המקרה דנן.
סעיף 74 לחוק הביטוח הלאומי והגדרת "הורה יחיד" בחוק מישפחות חד-הוריות, מורים כי משלא היתקיים בין בני הזוג, במועד הגשת התביעה למענק לימודים בחודש 05/2013, הליך על פי דין להתרת הנישואין שהתובעת פעלה במסגרתו משך שנתיים לפחות – אין התובעת עונה על הגדרת "הורה יחיד" בהתאם לחוק מישפחות חד-הוריות; וכפועל יוצא מכך איננה נכנסת לגדר הזכאים למענק לימודים, בהתאם להוראות סעיף 74 לחוק הביטוח הלאומי.
...
" לא מצאנו בפסק הדין בעניין סגל כדי לשנות ממסקנתנו.
סוף דבר על יסוד כל המפורט לעיל, ועם כל ההבנה והאמתפיה לנסיבותיה האישיות של התובעת – אין מנוס מדחיית תביעתה למענק לימודים בגין שני ילדיה, משאינה עונה על הגדרת 'הורה יחיד', כמשמעותו בחוק משפחות חד-הוריות.
לפיכך – התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

ב. בדברי ההסבר להצעת החוק נאמר: "... מוצע בזאת לקבוע זכאות למענק לימודים כאמור, גם להורה שלו 4 ילדים והוא זכאי לגימלה לפי חוק הבטחת הכנסה או לפני חוק המזונות (הבטחת תשלום) ולכן להורה הזכאי לקיצבת נכות, זקנה או שארים לפי החוק, וזאת בהיתחשב בכך שמשפחות מעוטות יכולות מתקשות לרכוש, מידי שנה, ספרי לימוד וציוד בסיסי לילדיהם". (ההדגשות לא במקור).
דיון: כפי שנאמר לעיל, סעיף 74 לחוק מגדיר "הורה יחיד" כמשמעותו בחוק מישפחות חד הוריות התשנ"ב- 1992.
מאחר שבחודשים יולי- אוגוסט לא הייתה התובעת זכאות לתשלום קיצבת נכות הרי שע"פ האמור לעיל - התובעת אינה זכאית לתשלום עבור מענק לימודים שמועד הזכאות שלו חל בחודשים אלו.
...
מכל האמור – דין התביעה להידחות ויש לקבל את פרשנות הנתבע על פיה הזכאות לגימלה מתחילה מיום הזכאות לתשלום ולא במהלך 90 הימים שלא שולמה בהם הקיצבה.
סוף דבר: התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2013 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התובע טוען כי על-פי הסכם שנחתם בין התובע לנתבעים, אמורים הנתבעים לשלם לו עבור מענקי הלימודים אשר הועברו למשפחת המנוח ע"ס 8,597 ₪.
הנתבעים טוענים אף כי לפי ס' 8 לחוק מישפחות חד-הוריות והן לפי ס' 74(ג) לחוק הביטוח הלאומי, מענקי הלימודים ישולמו מאוצר המדינה, והוא זה שיעביר את הכספים לתובע לצורך ביצוע התשלומים.
...
כיוון שהנתבעים טוענים כי מענק לימודים אינו נכנס להגדרת גמלה לפי ההסכם וההסכם לא צורף, אין מנוס מהמסקנה לפיה התובע לא הוכיח את טענתו בעניין זה. יתרה מזאת , עיון בקביעות הפסיקה לגבי תוכן ההסכם מוליך למסקנה זהה .
במקרה שלפנינו, לא נטען וממילא לא הוכח כי התאונה בה נפגע המנוח היא תאונת עבודה ולכן מתחייבת המסקנה כי מענק הלימודים אינו נכנס להגדרת גמלה לפי הסכם.
לאור האמור, אני דוחה את התביעה ומחייב את התובע בהוצאות הנתבעים בסך של 2,000 ₪.

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2010 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

לענינננו רלוונטיות שתי חלופות מבין החלופות שנמנות בחוק: הראשונה – זו הקבועה בסעיף 74 (ב) (1) (א) לחוק והמתייחסת ל"הורה יחיד", כמשמעו בחוק משפחות חד-הוריות, התשנ"ב-1992 (להלן: חוק המשפחות).
ביום 17.6.07 הגישה המשיבה למוסד לביטוח לאומי תביעה לתשלום מענק לימודים עבור ארבעת ילדיה בגין שנת הלימודים שתחילתה ביום 1.9.07 וזאת לפי הוראות סעיף 74 לחוק.
. בנוסף יש לציין, כי כאמור נפסקו לתובעת גם מזונות החל מיום 1.8.06 לכן מתקיים כאן גם סעיף 74(ב2) לחוק הנ"ל שקובע, כי מענק לימודים ישולם להורה שיש לו ארבעה ילדים לפחות ומקבל תשלום לפי חוק המזונות (הבטחת תשלום) התשל"ב-1972.
...
נקדים ונציין כי לאחר ששקלנו את טענות הצדדים וחרף הצער שדבר בשים לב לנסיבותיה האישיות של המשיבה אין מנוס מלקבל את הערעור, שכן – במשיבה לא מתקיימות החלופות המקימות את הזכאות למענק הלימודים נשוא התובענה.
סוף דבר 14.
הערעור מתקבל ופסק דינו של בית הדין מבוטל.

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2011 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי סקר את הוראות החוק באשר לתשלום מענק לימודים ובאשר להגדרת ילד והורה בהקשרים הרלוונטיים, לרבות ההגדרות בחוק משפחות חד הוריות, תשנ"ב-1992, אליו מפנה ההגדרה בסעיף 74 (א) לחוק.
ככלל, המחוקק לא העניק זכאות למענק לימודים לכל מישפחה שבה ארבעה ילדים או יותר, ולא קבע מבחן הכנסה פר מישפחה, אלא קבע את הקריטריונים, מתי הוא סבור שיש אינדיקציה לקשיים כלכליים של המשפחה העשויים לפגוע ביכולת לרכוש ציוד לבית הספר עבור ילדי המשפחה, והתנאים שקבע המחוקק כוללים או הורה יחיד, או הורה שאינו הורה יחיד, המקבל את אחת מהגמלאות המפורטות בחוק.
...
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו