מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מענק לימודים למשפחות חד-הוריות

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

לעניין זה יפים דבריו של בית הדין האיזורי לעבודה בבאר שבע: "תכלית חוק מישפחות חד הוריות היא להעניק הגנה והטבות מסוימות למשפחות בהן הנטל הכלכלי והרגשי הכרוכים בגידול הילדים, הוטלו רק על אחד ההורים, אולם אין מדובר בסכר פרוץ בו כל הורה הרואה עצמו כהורה יחיד, יבוא וייטול את אותן הטבות ומענקים.
על מנת למנוע מצבים בהם ישולמו מענקים להורים שאינם זכאים, נקבעו הוראות ברורות וחד משמעיות ואין מקום לסטות מהם ולראות בהליך שניפתח בבית המשפט לעינייני מישפחה כהליך המלמד על נתוק קשר הנישואין.
...
המסקנה מכך היא שבמועדים הרלוונטיים לתביעה, התובעת לא הוגדרה כ"הורה עצמאי" בהתאם לחוק הסיוע במועדים הרלוונטיים, ומשכך היא אינה זכאית למענק הלימודים שתבעה.
איננו מקבלים את טענתה של התובעת כי יש לראות בהליכים שפתחה בשנים 2014 ו-2015 כהליכים בהם פעלה להשתחרר מקשר הנישואין, שכן תכליתם של הליכים אלו הייתה כשם כותרתם – היינו, תביעה למזונות, למשמורת, ולהסדרי ראייה, ולא לגירושין או התרת נישואין.
מכאן, כי תביעותיה של התובעת לתשלום מענק לימודים לשנים 2016 ו-2017 נדחו כדין, ודין תביעתה שבפנינו להידחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנידון: זכאות למענק לימודים למשפחה חד הורית המוסד לביטוח לאומי משלם אחת לשנה מענק לימודים למשפחות חד הוריות בשנת הלימודים תש"ע, זכאים למענק לימודים : ילדים שנולדו מיום 24/12/95 עד 25/12/03.
...
על רקע האמור התנהלותו הפגומה של הנתבע גרמה לה לנזק שאין לו כל הצדקה.
לאחר שבחנו את כל אלה, הגענו לכלל דעה כי בנסיבות העניין הפגמים שנפלו בהחלטת הנתבע משנת 2009 מצדיקים את בטלותה במובן זה שהתובעת תחשב כמי שזכאותה למענק לימודים לא בוטלה ולפיכך על הנתבע להשלים את התשלומים שהוחסרו משנת 2009 עד שנת 2015.
הנתבע ישלם לתובעת השתתפות בהוצאות משפט בסך 3,000 ₪.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

  בתי הדין לעבודה נדרשו לא אחת לתכליתו של החוק, ועמדו על כך שמטרתו היא לתת הגנה והטבות מסוימות למשפחות חד הוריות, שבהן הנטל הכספי, התיפקודי והרגשי הכרוך בגידול ילדים הוטל על אחד ההורים בלבד (ר' תיק ב"ל (נצ') 1058/03 לנדאו סיגלית נ' המל"ל).
אשר על כן, בשים לב למועד פתיחת התיק בבית המשפט לעינייני מישפחה, המשקף את המועד שבו התובעת גמרה בדעתה להיפרד מבעלה, ובשים לב ללשונו הברורה של החוק, בחודש אוגוסט 2017 (שהוא המועד הקובע לצורך זכאות למענק לימודים) לא חלפו שנתיים מפתיחת התיק, ולפיכך , לצערי, אין מנוס מדחיית התביעה.
...
על רקע האמור, ביום 2/8/17 התובעת הגישה למל"ל תביעה למענק לימודים.
אשר על כן, בשים לב למועד פתיחת התיק בבית המשפט לענייני משפחה, המשקף את המועד שבו התובעת גמרה בדעתה להפרד מבעלה, ובשים לב ללשונו הברורה של החוק, בחודש אוגוסט 2017 (שהוא המועד הקובע לצורך זכאות למענק לימודים) לא חלפו שנתיים מפתיחת התיק, ולפיכך , לצערי, אין מנוס מדחיית התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אשר לטענה, כי הנזק שניגרם לילדי המנוח כולל הפסדי תמיכה והפסד שירותי המנוח ולא הפסד של מענק לימודים, הרי שתכליתו המובהקת של מענק הלימודים הוא לתמוך בילדי המנוח שנותרו במשפחה חד הורית ומשכך, ניתן להסיק שהוא בגדר גמלה ברת ניכוי בתביעת התלויים והיורשים ומאידך מדובר בסכום בר שבוב, שעה שהמוסד לביטוח לאומי משלם לתלויי המנוח מקצת מהפסדי התמיכה בדרך זו. באופן דומה, גם מענק פטירה, קצבת שירותים מיוחדים, קצבת ניידות, קצבת שארים, קצבת סיעוד ושלל קיצבאות אחרות אינן ניכנסות לגדר ראשי נזק מובהקים ולניזוקים אין עילה לתבוע בגין הפסד קצבה, כפי שאין להם זכות לתבוע בגין הפסד מענק לימודים ואולם עדיין קיצבאות אלה ברות ניכוי ובמקביל גם ברות שבוב על ידי המוסד לביטוח לאומי, נוכח מהותן והחלל אותו הן באות למלא.
...
אין מחלוקת, שהנתבעת חבה בהחזר תגמולי ביטוח ששילם התובע בהתאם לתנאי ההסכם בין הצדדים ואכן מכוח אותו הסכם הנתבעת שילמה בהתאם לדרישת התובע, סך של 1,407,096 ₪ סכום המהווה 55% מהתגמולים ששילם וישלם התובע לשארי המנוח בגין התאונה הכל בהתאם להסכם בין הצדדים, אולם סרבה לשלם את מענק הלימודים ששילם התובע לשארים.
משמע, התחקות אחר אומד דעתם של הצדדים, כפי שהוא משתקף מלשון ההסכם ומנסיבות העניין, מובילה למסקנה ברורה לפיה ההסכם מעניק לתובע את הזכות לדרוש מחברות הביטוח שיפוי בגין מענקי לימודים (ראו בהקשר זה, להבדיל, עניין סהר בפסקה 37 ואילך, שם לא הוכחה דרישת שיפוי עקבית של התובע במהלך השנים ומשכך נדחתה טענת התובע).
סוף דבר אשר על כן ומכל הנימוקים המפורטים לעיל, אני קובעת, כי הנתבעת חייבת בהשבת מענק הלימודים לתובע.
סוף דבר, הנתבעת תשלם לתובע סך של 3,803 ₪ בערכם נכון למועד פסד הדין בצירוף ריבית הסכמית נכון למועד הגשת הסיכומים שמהווים 4,720 ₪, וכך עד למועד התשלום בפועל, בצירוף שכר טרחת עורך דין בסכום כולל של 5,000 ₪.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2006 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

החוק: מענק לימודים, ע"פ סעיף 74(א) לחוק הביטוח הלאומי, ניתן בין השאר למי שעונה על הגדרת חוק מישפחות חד הוריות, לעניין "הורה יחיד". בסעיף 1 לחוק מישפחות חד הוריות, מוגדר הורה יחיד מי שהוא: "תושב ישראל אשר בהחזקתו נמצא ילד ואשר נתקיים בו אחד מאלה:
...
לאחר שביה"ד עיין בחומר שבתיק, אין מנוס מדחיית התביעה מהטעמים הבאים א. לשון החוק אכן ברורה.
מכל האמור לעיל, לא היתקיים בין התובעת לבעלה הליך ע"פ דין להשתחרר מקשר הנישואין.
סוף דבר התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו