לפי טיעון הנתבעת, אין מחלוקת כי התובעת התקבלה לתקופת ניסיון בת שנתיים (הנתבעת מפנה לסעיף 2.4.1-1 לאוגדן תנאי השרות של עובדים הרשויות המקומיות), ובהתאם לכללים שפורטו באוגדן, מעבר של עובד זמני המועסק במשרה תקנית לקביעות מותנה, בין היתר, בכך שהעובד עבר בהצלחה את תקופת הניסיון, ותנאי מוקדם הוא שקיימת חוות דעת חיובית על שרותו.
"אופיים" של ראש העיר והמנכ"ל והטענה לדפוס של פיטורים פוליטיים
התובעת טענה כי במסגרת אותו ההליך המשפטי הנ"ל בעיניינה של אופירה ציטרון, בית הדין לעבודה מתח ביקורת חריפה על ראש העיר שטרן ומר ביטון, קבע כי הם פעלו בחוסר תום לב משווע, תוך ניצול ציני של בית הדין, רק לצורך גרימת מבוכה פוליטית וחיזוק מעמדם הפוליטי.
כך, למשל, למרות שמר לרדו ידע היטב כי פניות "הנהלת הנתבעת" לא התמצו בשאלה לגבי סטאטוס הטיפול, גישתו בתצהירו היא כי לא היה מקום שהתובעת תתנה כל פנייה בטופס ויתור על סודיות, תוך מידור "הנהלת העיר". גישה דומה עולה מתרשומת שצרפה התובעת לגבי פגישתה עם ראש העיר בתאריך 07/01 (2019), שבה ציינה כי במהלכה ראש העיר טען שלאחר בדיקת הנושא הוא "אינו צריך ויתור סודיות" (נספח 1 לנספחים חיסויים).
אשר לטענה למשבר אמון "חסר תקנה" וקשיים פראקטיים בהמשך עבודה משותפת – במישור העובדתי, הרושם הוא כי כמו טענות אחרות, גם טענה זו הוקצנה כדי להצדיק את אי אכיפת יחסי העבודה, מה גם שראש העיר שנימצא במוקד אותה טענה לא זומן לעדות, וכמוהו חבר המועצה מר חיים שנזכר בהקשר זה. לגבי הממשק עם מר חיים, התובעת העידה בפנינו כי הוא עובדת עמו באופן רציף ושוטף, מבקשת ממנו סיוע, וכן מעדכנת אותו בדברים שקורים (פרוט', עמ' 13, ש' 1-2).
...
אשר על כן, אנו סבורים כי הסעד הראוי הוא ביטול החלטת הפיטורים, ומשזו מסקנתנו, מתייתר הדיון בטענת התובעת כי זימונה לשימוע בעת תקופת מחלה, אינו חוקי.
סוף דבר
התביעה מתקבלת, כך שאנו קובעים כי החלטת הנתבעת לפטר את התובעת – מבוטלת, כשפירוש הדבר שאנו מורים על אכיפת יחסי העבודה.
בנסיבות העניין, ובשים לב להתנהלות הנתבעת, אנו מחייבים את הנתבעת לשאת בהוצאות התובעת, בסך של 2,500 ₪ וכן בשכ"ט עו"ד, בסך של 18,000 ₪, אשר ישולמו תוך 30 ימים מהיום.