מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מעמד בישראל של בת לאב תושב האזור ולאם ישראלית

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

כאמור, הנידון, ילידת חברון 23.6.93 שנרשמה כתושבת איזור ביום 2.6.94, אביה תושב איזור, ואמה תושבת קבע בישראל.
צודקים ב"כ המערערות בכך שלא צוין ליד שם הבת שאין לה מעמד בישראל, ובנגוד לפלט מחשב מאוחר יותר מיום 28.10.2018 (עמוד 73 לכתב התשובה) שם צוין ביחס לבת – "חדל להיות תושב". אקבל שראוי היה, שגם בספח זה (מיום 8.4.2013) יצוין ליד ילדיו של בגיר, אם חדל להיות תושב, בודאי כשנרשם מספר הזיהוי הישראלי שלו.
...
סוף דבר.
מעבר לאמור, נדרשת המסקנה, כי, מכל מקום לא נפלה כלל בפסק דינו של בית הדין לעררים טעות כלשהי של ממש, המצדיקה התערבות.
על יסוד כל האמור, הערעור נדחה; הוצאות הדיון בסך 2,000 ₪ על המערערות – יועבר למשיבה מהעירבון שהופקד.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

ביום 14.5.1990 האם ויתרה על אזרחותה הישראלית לאחר שנישאה לתושב האיזור.
יתר על כן, מעיון בפרוטוקול הדיון שהתקיים ביום 24.4.2017 בבית-המשפט העליון בעתירה השנייה, עולה כי בא-הכוח דאז, עו"ד סיף ותד, טען לפרוטוקול את הטיעונים שהעותר מעלה בעתירתו לפניי ("העותר 2 נולד בישראל...", ושוב: "העותר 2 נולד בישראל. האימא ויתרה על אזרחותה בשנת 1990 כשהוא היה אזרח ישראלי מכוח לידה. אנחנו בכל זאת מדברים על אזרחות. לא על מעמד שניתן לבטלו ולקבלו חזרה": מש/5).
כב' השופט מזוז העיר כי כיום השבת האזרחות מכוח האימא כבר אינה רלוואנטית שכן העותר (כמו יתר אחיו) כבר בגיר ונשוי לבת-זוג מהאיזור.
הראציונאל לכך הוסבר בבג"צ 3631/07 תאופיק נ' שר הפנים (29.11.2009), פס' 2: "נוהל דוניה עאבד הבחין איפוא בין האם לילדיה, כאשר לראשונה מושבת האזרחות באורח אוטומטי, בעוד ילדיה נדרשים להוכיח כי השתקעו עם האם בישראל. המשיבים טענו בתגובתם, והדברים מקובלים עלינו, כי קיימת אפשרות שגם לאחר השבתה של האזרחות לאם ימשיכו ילדיה להתגורר באיזור – לדוגמה כאשר האם ממשיכה לשהות עימם שם או כאשר הילדים בוחרים להתגורר עם אביהם או עם מי מבני משפחתו. זו הסיבה לדרישת הוכחתו של מרכז החיים עבור הילדים כפי שנקבע בנוהל". בנסיבות המקרה שלפניי, העותר ואחיו לא הוכיחו בזמן אמת (במחצית הראשונה של שנת 2006 בהתאם להסדר עליו הוסכם בעתירה הראשונה) כי מרכז חייהם היה בישראל.
...
במסגרת התגובה המקדמית, עתר המשיב לדחות את העתירה על הסף, וניתנה לב"כ העותר אפשרות להגיב על כך. לאחר שעיינתי במכלול החומר שהוגש, אני סבורה כי דין העתירה להידחות על הסף ואף לגופה.
נוכח קיומו של מכתב כאמור, ובהעדר כל ראיה אחרת מצד העותר, אני סבורה כי לא נסתרה חזקת התקינות המנהלית לכך שביטול האזרחות של האם ושל בנה העותר (שהיה אז קטין כבן שנתיים) נעשה כדין על-סמך ויתורה המלא של האם.
המסקנה לפיה חזקת התקינות המנהלית לא נסתרה בנסיבות המקרה דנן, מתבקשת גם נוכח השיהוי הכבד בהגשת העתירה, שמקשה מאד להתחקות אחר אירועים שהתרחשו לפני כ- 30 שנים כמוסבר לעיל.
אשר על כן, ונוכח מכלול הטעמים שפורטו, העתירה נדחית על הסף, ומעבר לנדרש היא נדחית גם לגופה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

כאן המקום להעיר, כי נוהל 5.2.0030 – "נוהל הטיפול בבקשה למתן רישיון ישיבה בישראל לקטין שנולד מחוץ לישראל שרק אחד מהוריו רשום כתושב קבע", שמכוחו נדונה הבקשה, קובע ככלל, כי אם בעת הגשת הבקשה הוכח קיומו של מרכז חיים מלא בישראל של ההורה תושב הקבע והקטין בשנתיים שקדמו למועד הגשת הבקשה – יינתן לקטין (שאינו תושב איזור יהודה ושומרון) רישיון לישיבת אירעי בישראל מסוג א/5 למשך שנתיים; כי עם הוכחת המשך קיום מרכז חיים של הקטין עם הורהו תושב הקבע, ובהעדר מניעה ביטחונית – יינתן לקטין רישיון לישיבת קבע; וכי מכל מקום, רישיון לישיבה לקטין לא יוארך אם הקטין אינו מתגורר דרך קבע עם הורהו תושב הקבע המשמורן בישראל.
מהאמור עולה, כי בשנת 2001 שהה העותר מחוץ לישראל בתקופה של כחודשיים, מיום 6.7.01 (חודשיים לאחר קבלת מעמד א/5) ועד ליום 21.9.01, שבמהלכה נחתם "חוזה הנישואין", ביום 28.6.01 כאמור; כי נסיעה נוספת בת חודשיים היתקיימה במועדים 8.2.02-18.12.01, בשים לב לכך שאביו של העותר נפטר בירדן במהלך תקופה זו, ביום 16.1.02; וכי בחודש יולי 2003 נסע העותר למשך כשבועיים, בין המועדים 27.7.03-12.7.03.
...
בשים לב לכך, ולנוכח כל האמור לעיל, אין באמירה זו כדי לתמוך בהחלטתו של המשיב, ולהרים את הנטל המוגבר המוטל עליו בנסיבות העניין, כאשר מדובר בהחלטה בדבר נטילת רישיון קבע שכבר ניתן.
התוצאה על-יסוד כל האמור לעיל, החלטתו של המשיב מיום 13.6.13 להורות על ביטול הרישיון לישיבת קבע שניתן לעותר בשנת 2003, נתקבלה על-סמך תשתית ראייתית בלתי מספקת, שכן לא נערך בגדרה הן בירור משפטי והן בירור עובדתי כנדרש; ולפיכך – ההחלטה מבוטלת, ולעותר יוחזר המעמד שהיה לו ערב מתן ההחלטה האמורה.
המשיב ישלם לעותר שכר-טרחת עו"ד בסכום כולל של 10,000 ₪, כערכו היום, וכן את אגרת העתירה, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום תשלום האגרה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

מהדיון שהתקיים היום במעמד הצדדים עלה כי אין מחלוקת על העובדות הבאות: אמה של העותרת היא תושבת קבע בישראל, ואביה הוא תושב איזור.
עד שנת 2015 העותרת חיה את מרבית שנות חייה מחוץ לישראל - תחילה בירדן, אחר כך באיזור, ומאוחר יותר בארה"ב. למעשה, מלידתה בשנת 1984 ועד שנת 2015, העותרת שהתה בישראל למשך שנתיים בלבד (משנת 2004 עד שנת 2006) וזאת כשהייתה כבר בגירה בת 20.
...
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, באתי למסקנה כי דין העתירה במתכונת בה הוגשה להידחות.
אשר על כן, ונוכח הטעמים שפורטו, העתירה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

אמו, המזמינה, היא אזרחית ישראלית ואילו אביו הוא תושב האיזור.
עקרי טענות העותר בעתירתו בעתירתו הנדונה טוען העותר כי יש להתערב בהחלטת שרת הפנים, לקבל את עתירתו ולהעניק לו מעמד מטעמים הומנטאריים וזאת מהטעמים הבאים: חלוף שנים רבות מאז הרשעתו ומאז תום התקופה שבה המאסר המותנה שהושת עליו היה בתוקף; אין לו כל מישפחה בישראל, למעט משפחתו ואף אין לו קשר עם איש באיזור; כל חייו הוא חי בישראל, גר בישראל ואף למד ועבד בישראל וכי הזיקה היחידה שיש לו היא למדינת ישראל; אמנם אביו חי באיזור, אך זה שנים רבות ובעטין של נסיבות קשות, נותק הקשר עמו; עת היה קטין ניתן לו מעמד אירעי ומאז כל אחיו קיבלו אזרחות ישראלית והם כיום אזרחי ישראל; כיום הוא נשוי לאזרחית ישראלית וכי לנוכח הזכות לחיי מישפחה, יש לתת לכך משקל רב. לאחר בחינת טענות שני הצדדים בכתב ובעל-פה במהלך הדיון מהיום, ראיתי לנכון לדחות את עתירת העותר הנדונה.
על-פי סעיף 4, שר הפנים רשאי לתת היתר שהיה בישראל לתושב האיזור שגילו מעל 35 ולתושבת האיזור שגילה מעל 25 וזאת לשם מניעת הפרדתם מבן או בת זוגם השוהה כדין בישראל.
...
כך גם נדחה ערעורם של שני שותפים נוספים, שעניינם נדון בנפרד בת"פ (מחוזי ת"א) 4259-12-11 (ע"פ 6478/12 דרדון נ' מדינת ישראל (17.4.2013) (להלן – עניין דרדון)).
לנוכח כל האמור וביחוד משלא הצביע העותר על טעם הומניטרי מיוחד המצדיק להיעתר לבקשתו להסדרת מעמדו בישראל, אין מנוס מדחיית עתירתו.
העתירה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו