השיקולים המנחים את בית המשפט בקביעת המשמורת רבים הם, ושורטטו בשורה של פסקי דין, אלה כוללים בין היתר; מסוגלות הורית טובה דומה או שווה של שני ההורים; רמה גבוהה של שתוף פעולה בין ההורים וטיב התיקשורת ביניהם; רצון הילד; מעורבות רבה של שני ההורים בחיי הילדים; קיומו של קשר טוב ותקין בין שני ההורים לבין כל אחד מהילדים; מגורי ההורים בסמיכות זה לזו, ותפיסת הילדים את שני הבתים כבתים מרכזיים בחייהם [ראו למשל: בע"מ 919/15 פלוני נ' פלונית ואח' (פורסם במאגרים, 19.7.17) סעיפים 134 ואילך לחוות דעתו של כבוד השופט פוגלמן; ע"מ (חי') 384/06 ו.א. נ' ו.מ (פורסם במאגרים, 27.3.07); תמ"ש (ראשל"צ) 28951/09 א.ג.ג. נ' ת.ג. (פורסם במאגרים, 7.1.10), תמ"ש (טב') 12148-04-10 ס.ג. נ' ע.ג. (פורסם במאגרים, 28.4.11)].
החובה על ההורים לפעול במשותף בכל נושא הקשור לקטינים נובעת מכך ששניהם אפוטרופוסים משותפים על ילדיהם הקטינים וזאת בהתאם להוראות חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות הקובע שבכל עניין הנתון לאפוטרופסותם, על שני ההורים לפעול בהסכמה.
עם זאת, יש להבחין בין היתנהלות ההורים ככל שהתקדם ההליך ועם היתערבות גורמי הרווחה והטיפול באופן שבו התובעת התגייסה באופן מלא לטובת ילדיהם, שתפה פעולה עם גורמי הטיפול, הסכימה להצעות והמלצות שהועלו בפניה ופעלה בהתאם להחלטות בית המשפט.
היתנהלותו החריגה של הנתבע מקבלת משנה תוקף מקום בו אין חולק שהוא מודע למצבו של הקטין והקשיים שחוה נוכח המשבר המשפחתי, אולם במקום לפעול מתוך אחריות הורית, קרי, לקחת חלק פעיל בחיי הקטין, לשתף פעולה עם כל הליך טפולי שיידרש ולהיות קשוב לצרכיו ומצוקותיו, בוחר להיתנער מכל אחריות, להטיל דופי בכלל גורמי הטיפול, להטיל אשמה על התובעת ולייחס לה ניכור והסתה.
...
התובעת סבורה שדין טענות הנתבע כלפיה ולפיהן מנכרת את הילדים, להידחות; זמני השהות חדלו מאז 06/2021 ערב חקירת מעשיו הפליליים.
הנני מחייבת את הנתבע בתשלום דמי מזונות עבור הקטינים בסך של 5,500 ₪ מידי חודש (2,750 ₪ עבור כל קטין), בתוספת מחצית מהוצאות הבריאות והחינוך, והכל כמפורט בסעיף 92 לעיל; את חוב העבר, כקבוע בסעיף 93 ישלם הנתבע באמצעות קיזוז מחלקו בתשלום הראשון שיתקבל עבור מכירת הנכס, בהתאם להוראות שיינתנו כמפורט בסעיף ו.
הנני נותנת תוקף של פסק דין לחוות דעת האקטואר מיום 1.10.20 כשהאיזון יבוצע עפ"י החלופה השנייה, כמפורט בסעיף 3.2 לחו"ד. האקטואר יפעל לתיקון חוות הדעת ביחס למפורט בסעיף 103 לעיל, כמו גם יערוך פסיקתות מעודכנות, וזאת תוך 15 ימים מיום קבלת פס"ד בידיו.
הנתבע ישלם לתובעת את הסכומים כמפורט בחוות הדעת המתוקנת וזאת תוך 30 ימים מיום קבלתה.
בזאת תמו כלל המחלוקות לפניי; מכאן, אני מורה על ביטול מינוי עו"ס לס"ד ואפוט' לדין, ומודה להן על עבודתן.