זה לא מכבר, בהתייחסי לפשעים מן הסוג הזה, אמרתי את הדברים הבאים:
"מעשי שוד אלימים, המבוצעים כלפי נשים המתגוררות בגפן, קשישים בודדים וחסרי ישע אחרים - שמידת פגיעותם גדולה ויכולתם להיתגונן מוגבלת - מהוים תופעה עבריינית בלתי נסבלת. וככל שמתרבים חסרי הלב והמצפון, המוכנים והמסוגלים לבצע פשעים מתועבים כאלה, מתחזק ומתעצם הצורך להגן על הציבור מפניהם; על הציבור בכלל, ועל החלשים והיותר מועדים להפגע מידם במיוחד. וצורכי ההגנה על הציבור, מפני שודדים ואנסים אלימים, אינם יכולים לבוא על סיפוקם אלא בכליאת העבריינים לתקופות ארוכות; הן לשם הוקעתם, הרחקתם ומניעת רעתם והן לשם הרתעת הרבים מפני ביצועם של פשעים נתעבים" (ע"פ 501/93 בורוחוב נ' מדינת ישראל, דינים-עליון לט 345, בפסקה 4 לפסק הדין).
אכן, נסיבות המעשים שנגולו בפרשת בורוחוב, שכללו מעשי שוד של נשים בודדות בתוך בתיהן ואינוס אחת מהן, היו חמורות בהרבה מנסיבות ביצועו של מעשה השוד כלפי המתלונן בפרשתנו.
גם אילמלא סברתי שעלינו להתערב בעונשו של הקטין, ולנוכח פער הגילים בין השניים, לא הייתי מוצא מקום להפחית את עונשו של שמשונוב, שאף כי לא לקח חלק בתקיפתו הפיזית של המתלונן היה שותף פעיל לקשירת הקשר ולבצוע השוד ונשא באחריות מלאה למעשי חבריו ולתוצאותיהם.
בשיחותיו עם קצינת המבחן לנוער הכחיש הקטין כי היה מעורב במעשה השוד ואת הודאתו בעבירות ייחסו, הוא והוריו, לחשש שלנוכח עדויותיהם של האחרים לא יאמין בית המשפט לגרסתו.
...
חרף מאמצי סניגורו של הקטין, שעשה כמיטב יכולתו לשכנענו כי העדפת דרך השיקום עולה בקנה אחד עם טובת הציבור ושקבלת ערעורה של המדינה עלולה להצמיח רעה תחת טובה, הגעתי לכלל מסקנה כי ביחס לקטין אין גזר-דינו של בית המשפט המחוזי יכול להישאר על כנו.
נמצא שיש לקבל את ערעור המדינה ולהשית על הקטין מאסר בפועל.
התוצאה הינה, אפוא, כי יש לדחות את ערעורי המערערים בע"פ 5090/99 ובע"פ 5207/99.