כך, במסגרת טענות התובעת, היא ציינה, כי "בדיון שנערך ביום 72.2.2022 הסכימו הצדדים על הגשת סיכומים על בסיס החומר המצוי". וכן ציינה התובעת בכתב התשובה, כי "התובעת הסכימה כי המחלוקת תצומצם לשאלת ההתיישנות בלבד, אולם שאלה זו כרוכה בגירסה עובדתית".
באשר לטענה, כי יש למשוך את תצהיר ב"כ הנתבע התומך בהתנגדות - יצוין כי סעיף 36
לכללי לישכת עורכי הדין, מתיר, בין היתר, מסירת עדות בעיניין שהוא טכני, או ברשות בית
המשפט.
טענת חוסר תום הלב
במסגרת הטענה השנייה אותה העלתה עריית חיפה, נטען, כי בהתנהלות הנתבע יש חוסר תום לב. הנתבע מנהל מו"מ במשך 11 שנים, אינו מכחיש את החוב, והוא מבקש להכשיל את התובעת "תוך חציית 7 השנים שלאחר התגבשות החוב".
במסגרת כתב התביעה המתוקן, נטען, כי בשנת 2011 נערכה פניה מטעם ב"כ הנתבע לעריית חיפה, לשם בירור אודות חובותיו של הנתבע.
לאחר ששקלתי בעיניין הגעתי למסקנה, כי אין לחייב בהוצאות את הערייה, שכן הנתבע נמצא בחו"ל, מנהל בשלט רחוק את תביעתו, ועקב הסכמת הערייה כי פסק הדין יינתן ללא דיון הוכחות, נחסכו ממנו הוצאות רבות.
...
שעבוד הוא הליך גבייה מנהלי כאמור בפקודת המסים (גביה) סעיף 11 א וכן כאמור בעניין עע"מ 3068-17 עיריית תל אביב- יפו נ' דוד מיכקשווילי בו נאמר, כי "חרף ההוראה הברורה על ביטול הליכי הגבייה המינהליים, ובכללם – השעבודים שנרשמו על הנכסים והליכי הוצאה לפועל המתנהלים ביחס אליהם – העירייה לא מיהרה להגיש בקשה לעיכוב ביצוע פסק הדין". מכאן, המסקנה ההיא שהשעבוד אשר הוטל בשנת 2010 בתיק זה, לא עצר את מרוץ ההתיישנות.
לאור האמור, דין התביעה שהגישה העירייה בעניין זה להידחות.
לאחר ששקלתי בעניין הגעתי למסקנה, כי אין לחייב בהוצאות את העירייה, שכן הנתבע נמצא בחו"ל, מנהל בשלט רחוק את תביעתו, ועקב הסכמת העירייה כי פסק הדין יינתן ללא דיון הוכחות, נחסכו ממנו הוצאות רבות.