טענות הצדדים
התובעת, המבקשת להכיר בהמצאה, טוענת, בין היתר, כך:
מלוא כתבי בי-דין, הכוללים את כתב התביעה ומסמכים בקשר עם הסעד הזמני, נימסרו על ידה לנתבעת 2, עבורה ועבור הנתבעת 1.
מהחלת לשון תקנה 169, בשינויים המחוייבים, על תקנה 163(ג) לתקנות עולה, כי גם אם מינתה הנתבעת 1 עורך דין מטעמה לדיון בהליך תוך כפירה בסמכות בינלאומית, לא יהיה ניתן לבצע המצאה לעורך הדין המייצג, ולא יראו בכל פעולה שלה או של עורך דינה ויתור על הכפירה בסמכותו הבינלאומית של בית המשפט.
אמנם, נסיבות עניין תרו שונות מאלה שבפניי, אולם בפסק הדין בעיניין תרו ניתח בית המשפט את כללי ההמצאה לפי התקנות החדשות, ומניתוח זה ניתן להסיק לענייננו.
...
לאור האמור לעיל, אני סבורה כי אין די בטענות הנתבעת 2 בדבר היחלשות הקשר מאז פרוץ מלחמת רוסיה-אוקראינה, כדי לקבוע שהנתבעת 2 אינה עוד בגדר "נציג מטעמו המייצג אותו באופן קבוע בקשר לענייניו בישראל", כנדרש בתקנות.
אולם, בשים לב לתכלית הנוספת של תקנה 158(א) לתקנות והיא תכלית רכישת הסמכות (ראה הניתוח בעניין תרו לעיל), הרי שבהנתן טענות הנתבעת 1 בעניין תניית הבוררות ולכפירתה בסמכותו הבינלאומית של בית המשפט לדון בהליך, היות שמדובר בהמצאת כתב הטענות הראשון המוגש ועל מנת שלא להביא לידי כך שמרות בית משפט בישראל תחול על הנתבעת 1 מעצם ביצוע ההמצאה, אני סבורה שאין להכיר בהמצאה לנתבעת 2 כהמצאה כדין לנתבעת 1.
לאור כל האמור, איני מכירה בהמצאה שבוצעה, כך שנכון למועד מתן החלטה זו, טרם בוצעה מסירה כדין של כתב התביעה לנתבעת 1.
סיכום
הבקשה להכרה בהמצאה נדחית.