כך לפי הוראות תקנה 473(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984:
"בעל דין שמייצגו עורך דין רשאי להחליף את עורך דינו בכל תובענה או ענין, או לסלקו, ובילבד שנמסרה הודעה על כך לבית המשפט הדן בהם והומצא העתק ממנה לכל שאר בעלי הדין; כל עוד לא נעשה כן, ייחשב עורך הדין הקודם כעורך דינו של בעל הדין עד לסיומה הסופי של התובענה בערכאה שבה היא נדונה ובכל הערכאות שפורשו ביפוי הכוח שניתן לו". (ראו גם: ע"א 136/92 ביניש-עדיאל - עורכי-דין נ' דניה סיבוס חברה לבנין בע"מ, פ"ד מז(5) 114, 124 (1993)).
יפים לעניין זה דברי כבוד השופטת ט' שטרסברג-כהן ברע"א 3126/00 מדינת ישראל נ' א.ש.ת. ניהול פרוייקטיים וכוח אדם בע"מ , פ"ד נז(3) 220, 237 (2003):
"תובענה הייצוגית מביאה בכנפיה גישה חדשה וחדשנית למהותה של היתדיינות. היא מהוה אתגר לשיטה האדברסרית. במרכזה עומד סיכסוך כלכלי, נטול צביון אישי, כאשר במקומו של העקרון המבטיח לכל בעל-דין את יומו בבית-המשפט, בא עיקרון הייצוג, שנועד להבטיח כי עניינם של חברי הקבוצה שלא נטלו חלק פעיל בהליך בפני בית-המשפט, ייוצג באופן הולם. ניהול ההליך המשפטי יוצא מידיהם של הצדדים ונשלט על-ידי אנשי המשפט: עורכי-דין ושופטים. במסגרת התובענה הייצוגית מתחלף ההליך האדברסרי המתנהל תוך עימות חזיתי בין גירסאות שונות של צדדים מסוימים, ובו נעשה צדק אישי, בהליך של צדק קואופרטיבי קבוצתי. אנשי המשפט העומדים במרכזו של הליך זה נוטים לסיימו בפשרה שתהא הוגנת כלפי כלל בעלי העניין המעורבים" [ההדגשות לא במקור – ש.ע.].
עוד אוסיף כי לא מן הנמנע כי מתן זכות "וטו" למבקש המייצג תוך הפקעת הכוח בשאלת הגשת ההליך הערעורי מידיו של בא-הכוח המייצג, עלולה לפגוע בתמריציו של בא-הכוח המייצג להגשת ההליך הייצוגי, אשר כאמור, במרבית המקרים משמש כיזם של ההליך וכמנהלו (השוו: אריאל פלביאן "מינוי והחלפה של עורך דין על ידי בית המשפט במסגרת תובענה ייצוגית" דין ודברים ט 331, 345-344 (2016)).
סוף דבר
נוכח כל האמור לעיל, לא מצאתי כי יש בהתנגדותו של המערער להגשת ההליך כדי להביא לסילוקו של העירעור על הסף כבר בשלב זה על-ידי רשם בית המשפט.
...
סוף דבר
נוכח כל האמור לעיל, לא מצאתי כי יש בהתנגדותו של המערער להגשת ההליך כדי להביא לסילוקו של הערעור על הסף כבר בשלב זה על-ידי רשם בית המשפט.
אשר על כן, הבקשה למחיקת הערעור על הסף נדחית.
החלטתי זו תתויק גם בתיקי השופטים.