תוקף הסכם הגירושין
בהסכם הגירושין קבעו הצדדים חלוקה מפורשת של רכוש הצדדים, תשלום מזונות, זמני שהות וכיו"ב, כתוצאה מפרידת הצדדים, כאשר בפרק ה"הואיל" הוסכם בזו הלשון:
"הואיל וקשר הנישואין שבין הצדדים על על שרטון והצדדים הגיעו להחלטה כי אינם מעוניינים להמשיך לחיות כבעל ואשה, ולאחרונה הגיעו למסקנה, כי ברצונם להפרד זה מזה בגט פיטורין כדת משה וישראל; והואיל והצדדים מעוניינים באמצעות הסכם זה להסדיר ולקבוע את דרך הפרדותם זמ"ז בגט פיטורין כדמו"י, ולקבוע בהסכמה שבהתאם למפורט בהסכם זה להלן את כל העניינים הנוגעים לכרוך והנובע מהגירושין".
כאמור לעיל, הסכם הגירושין נערך ונחתם לקראת מציאות של חיים בנפרד.
לנוכח דברים אלו, לא יהיה זה מופרך להניח, כי בן זוגה של האשה הוא "הרוח החיה" מאחורי הגשת התביעה כנגד האיש מלכתחילה, בשונה מעמדת האשה, נכון לאותה עת, לפחות ע"פ הצהרותיה שלה, בפני האיש בהתאם לתמלולי ההקלטות שצורפו על ידה.
אשר על כן, עותר האב לחייב את האם לשלם לו סך של 300,000 ₪ כפצוי סטאטוטורי ו/או בגין עוגמת הנפש, הכאב והסבל שנגרמו לו, כתוצאה מהתנהלות פושעת של הסתה וניכור על ידי האם, אשר הובילה לסרבנות קשר רבתית ואף לשאט נפש ושנאה של ממש של שני הילדים ק' ות', כנגד אביהם.
היתנהגות האם והילדים במהלך השנים וכפי שניתן ללמוד מהתסקיר, מלמדת על כך שהאם, ובעלה החדש, העצימו סיטואציות וקבעו אצל הקטינים נראטיב על-פיו האב הוא רשע, מסומם, אלים, מסוכן ומתעלל.
בנוסף, נוספו הוצאות טפול גבוהות בקטין מ', עקב בצורךבטיפולים רבים, עקב מצבו הרפואי (עקב אלרגיה מסכנת חיים לחלב) והנפשי (עקב היתעללות רבת השנים של האב בו).
...
טענת המשיבה שבמשך השנים המערער נתן לה מזונות במסגרת הסכם הגירושין אינה מקובלת עליי.
לפיכך אני מורה כי הטיפול המשפחתי יתקיים כפי שנקבע אצל הגב' ל' ג', ויפה שעת אחת קודם.
שתי התביעות ההדדיות של הצדדים לביטול המזונות ולהגדלת המזונות נדחות.
התביעה הכספית בגין לשון הרע שהגישה האישה נדחית, לאחר שנמצא כי האישה לא הוכיחה כי האיש עוול בעוולת לשון הרע ומנגד האיש הוכיח, כי קיימת לו הגנות מכוח חוק איסור לשון הרע וחוק הגנת הפרטיות ודין התביעה להידחות.