אדגיש את שקבעתי בהחלטתי לשיחרור המבקשת, כי לא נידרש אישור מראש לכניסת אזרחי אוקראינה לישראל (כפי שנקבע בבג"ץ 1765/22 משרד תומר ורשה עורכי דין נ' שרת הפנים (נבו 03.07.2022), וכפי שנימסר לידיד של העותרת שפנה בעיניין זה לרשות).
בפתח הדברים ציין ב"כ המבקשת:
"יוער כי התיק נותב ללא הצדקה שבדין לבית הדין לעררים בירושלים לאחר שניפתח בתל אביב, שכן ההחלטה המינהלית ניתנה בנתב"ג והסמכות המקומית והעניינית נתונה לבית המשפט המחוזי בתל אביב."
לאחר שניתנה החלטת בית המשפט למניעת הרחקת המבקשת כסעד אירעי ונקבע דיון בבקשה ליום 15.9.22, הגישה הרשות, לאחר שעות העבודה, ערב הדיון, ביום 14.9.22, בקשה להעברת הדיון לבית המשפט לעניינים מינהליים בירושלים, בנימוק שההחלטה ניתנה ע"י בית הדין לעררים בירושלים.
שנית, טוען ב"כ המבקשת, כי החלטת הסרוב אמנם נחתמה על ידי מנכל הרשות, שיושב לכאורה בירושלים, אך היא נחתמה בכובעו כממונה ביקורת הגבולות, כאמור באותו טופס, ועל כן החלטת הרשות ניתנה בבקורת הגבולות בנתב"ג, ע"י ממונה ביקורת גבולות מכוח סמכויותיו על פי חוק הכניסה לישראל.
...
בהתאם לכך, מטרת ההגינות המנהלית היא למנוע שרירות, להגן על זכויות אדם, לטפח יחסי אמון בין המינהל הציבורי לבין האזרח, ובסופו של דבר לשפר את ההליך המנהלי ולקדם את המינהל הציבורי (ראו: יצחק זמיר, הסמכות המינהלית, כרך ב – ההליך המנהלי, שער ששי, ההליך המנהלי, פרק 30, הגינות ויעילות, עמ' 998 (2011, להלן: זמיר, ההליך המנהלי).
תקנה 10(1) מאפשרת לבית הדין למחוק או לדחות את הערר, מיוזמתו או לבקשת הרשות, ובלבד שניתנה לעורר הזדמנות להגיב על החלטה זו. אחת הסיבות בשלה ניתן, על פי התקנה, למחוק או לדחות ערר כאמור, הינה אם מצא בית הדין כי אין לו סמכות לדון בערר.
לאור האמור, אני קובעת כי הסמכות המקומית במקרה שלפניי נתונה לבית המשפט המחוזי בתל אביב, וככל שהרשות תהיה מעוניינת לקיים דיון בערר גופו, הערר ידון בבית הדין לעררים בתל אביב שאליו הוגש, אלא אם תתקבל החלטה על העברתו באחת הדרכים שפורטו לעיל.