מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מנהלים בכירים זכאים לתשלום שעות נוספות

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

הנתבעים מנגד טוענים כי התובע הועסק במשרת אמון שאינה מזכה בתשלום שכר עבור שעות נוספות, נוכח מהות תפקידו ומרכזיותו ברשת הסניפים, ולחילופין אין התובע זכאי לתשלום עבור שעות נוספות שכן כלל לא הגיע לכדי עבודה במשרה מלאה ולא הוכיח כי עבד את מסגרת השעות לה הוא טוען.
בית הדין הארצי דן במעמדו של מנהל זוטר לצורך החריג של סעיף 30(5) לחוק בע"פ (ארצי) 16/08 מדינת ישראל – משרד התמ"ת – בסט ביי רשתות שיווק בע"מ (מיום 4.1.09): "17.1 מיקום בהיררכיה הארגונית: המושג "תפקיד הנהלה" צריך להתפרש כמתייחס לשכבת ההנהלה הבכירה באירגון אשר באופן טבעי מזוהה עם מעמד "המעסיק". המושג אינו מתייחס למנהל בדרג הזוטר, הממונה הישיר או מי שנימנה עם ההנהלה בדרג הביניים של המפעל, אלא למנהל בכיר, שתפקידו כרוך בעבודה הדורשת שעות רבות.
ככלל, חב מעסיק בניהול רישום של נוכחות העובד כאשר היעדרו של רישום שכזה, עשוי להטיל על כתפיו תשלום תמורה שעות נוספות עד ל-60 שעות בחודש.
...
לא מצאנו כי יש לפסוק פיצוי הלנת שכר שכן התרשמנו בדבר מחלוקות כנות בין הצדדים בנוגע לזכות הקיזוז של הנתבעים.
התביעה כנגד הנתבע נדחית.
התביעה של נתבעת 3 כנגד התובע נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

גמול שעות נוספות התובע טען כי הוא זכאי לתשלום עבור שעות נוספות בגין 4 השנים האחרונות לעבודתו, שלא שולמו לו. בעיניין זה טוען התובע כי לא היה חלק מהנהלת החברה ולא ידע כי מגיע לו לקבל תשלום עבור שעות נוספות עד שפנה לייעוץ משפטי (ר' ס' 12-16 לתצהיר התובע).
הנתבעת מצדה טענה כי התובע עבד במשרת ניהול בכירה, "משרת אמון", עליה לא חלות הוראות חוק שעות עבודה ומנוחה וכי היתקיימו בו המאפיינים לתפקיד זה (ס' 162 לכתב ההגנה, ס' 39-63 לסיכומי הנתבעת).
...
דין התביעה להידחות אף ברכיב זה. לבד מהעובדה שנראה שהתובע זנח טענה זו בסיכומיו, הרי שהוא לא הוכיח את אותו "פרסום" פומבי לטענתו, לא ביאר מיהם האנשים שכביכול נחשפו לזימון לשימוע ולא הביא שום עדות שתתמוך בטענה זו. הוא הדין בנוגע לתביעת התובע לפיצוי בגין אי עמידת הנתבעת בנהליה.
סוף דבר תביעת התובע מתקבלת באופן חלקי.
הנתבעת תשלם לתובע סך של 315,206 ₪ עבור הפרשי פיצויי פיטורים ופיצוי חלף הפקדות לגמל (חלק מעסיק), שישולמו תוך 30 יום מיום המצאת פסק הדין לידי הנתבעת.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התביעה להפרשי שכר עבודה – גמול שעות נוספות וגמול עבודה במנוחה שבועית השאלות העומדות לפתחנו: האם חל על התובע חוק שעות עבודה ומנוחה, תשי"א-1951 (להלן- חוק שעות עבודה ומנוחה) מכוחו זכאי לתשלום שעות נוספות ושעות חג ושבת, או שמא מדובר במשרת אמון? האם התובע עבד בשעות נוספות ובמנוחה השבועית ואם כן - באיזה הקף? התובע לא עבד במשרת אמון רקע נורמאטיבי סעיף 30(א) לחוק שעות עבודה ומנוחה קובע את המקרים בהם לא יחול על עובדים, בהם, על פי סעיף 30(א)(5) לחוק- "עובדים בתפקידי הנהלה או בתפקידים הדורשים מידה מיוחדת של אמון אישי". בית הדין הארצי סיכם את ההלכות הנוגעות להוראת חוק זו בע"ע (ארצי) 61148-08-16 כ.ש. מרכזי תיפעול לרכב בע"מ – עטיאס, 5.6.2018, סעיף 8 (להלן - עניין עטיאס; ההדגשות במקור): "פרשנות החריגים לחוק נעשית בצמצום כך שפחות עובדים יוצאו מתחולת החוק ויותר עובדים ייהנו מההגנות שהחוק מעניק (ע"ע (ארצי) טפקו – ייצור מערכות בקרה אנרגיה ומתקנים לשמירת איכות הסביבה בע"מ – טל, פד"ע לה 703 (2000); ע"ע (ארצי) 88/06 סמי בוג'ו – קל ביניין בע"מ (28.11.2010); ע"ע (ארצי) 570/06 עו"ד עמוס אגרון – עו"ד זיוה כץ (14.10.2007) (להלן – עניין אגרון).
טיבו של התפקיד: מאפיין נוסף הוא 'טיבו של התפקיד ומעמדו באירגון' כאשר הכוונה היא ל'אותם תפקידים באירגון בהם נידרש העובד – בין אם על פי דרישות המעסיק ובין אם בשל טיבו ומהותו של התפקיד - לעמוד לרשות המעסיק בשעות לא שגרתיות או לעבוד בלא מסגרת קבועה של שעות עבודה' באשר למאפייניו של תפקיד הדורש 'מידה מיוחדת של אמון אישי' נפסק בעיניין אגרון כי ככלל מדובר ב-"עובד בכיר, בעל אחריות מיוחדת, שמקבל שכר גבוה התואם את האמון האישי המיוחד לו הוא זוכה", ו-"ההיבט של 'מידה מיוחדת' צריך להתבטא הן בשעות עבודתו של העובד והן בשכרו". המאפיינים של עובד בתפקיד הדורש "מידה מיוחדת של אמון אישי" הם: שכר גבוה; חשיפה למידע רגיש של המפעל; אחריות מיוחדת ואפשרות להחליט באופן עצמאי.
התובע העיד כי "לא היו דיווחים כי לא התבקשתי. אף אחד לא התבקש לנהל יומן" (עמ' 8, ש' 33; וכן ראה סעיפים 10 ו-54 לתצהירו) והוסיף (עמ' 8, ש' 11-15): "לא היה ניהול שעות. לא נידרשתי למלא שעות. כשאני אומר לפי הצורך, הכוונה שהיתה היתייחסות לעבודה מהבית כי לא היה משרד בכל שעות היום וגם בלילה, בשבתות ובחגים. היו גם נסיעות מחוץ לבית לפגישות של האגוד. פגישות עם ספקים. כשבית הדין מחדד את השאלה אני משיב שלא היתה לי מסגרת שעות קבועה. יש ימים שסיימתי מוקדם? לדעתי העבודה אף פעם לא הסתיימה". משהאיגוד לא ניהל דו"חות נוכחות, יש להחיל את תיקון 24 לחוק הגנת השכר, תשי"ח- 1958 (להלן- חוק הגנת השכר) הקובע כדלקמן (ההדגשות אינן במקור –מ.נ.ד): "26ב.  (א)  בתובענה של עובד לתשלום שכר עבודה, לרבות גמול שעות נוספות או גמול עבודה במנוחה השבועית, שבה שנויות במחלוקת שעות העבודה שבעדן נתבע השכר, תהא חובת ההוכחה על המעסיק כי העובד לא עמד לרשות העבודה במשך שעות העבודה השנויות במחלוקת, אם המעסיק לא הציג רשומי נוכחות מתוך פנקס שעות עבודה, ככל שהוא חייב לנהלו;...
...
הכרעה לאחר ששמענו את עדויות הצדדים ושקלנו את הראיות שהונחו בפנינו, אנו סבורות כי משרתו על התובע אינה נכנסת בגדר הוראת סעיף 30(א)(5) לחוק שעות עבודה ומנוחה.
לאור זאת, על פי סעיפים 26(ב) לחוק הגנת השכר וכן 26(ד) לחוק זה יש לחייב את התובע במחצית מהקנס הקבוע בתוספת לחוק (קנס מכוח סעיף 61(א)(2) לחוק העונשין, תשל"ז-1977) על סך 14,500 ₪ (טענה שמוטב היה לא להעלות שכן אינה רלוונטית להליך אזרחי ולכן נדחית על אתר).
אלא שגם אין חולק כי התובע הוא זה שמסר את דיווח השעות (מספר הימים והשעות בהם עבד) להנהלת החשבונות, ולא מצאנו בסיס לטענתו כי קיבל הנחיה זו מהנהלת האיגוד.
סוף דבר על יסוד האמור לעיל אנו מחייבות את הנתבע לשלם לתובע בתוך 30 ימים מהיום את הסכומים הבאים: גמול עבודה במנוחה שבועית בסך 9,024 ₪, בצירוף הפרשי ריבית והצמדה מאמצע תקופת העבודה ועד התשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהודעה נרשם: "בשם הנהלת הפירמה ובשמי, ברצוני להודות לך על השקעתך ומסירותך ובהתאם לכך לעדכן את סוג משרתך למשרת שעות נוספות גלובאליות ואת שכרך רטרואקטיבית מחודש אוגוסט 2015 ל- 20,000 ₪ ברוטו ...: שכר הבסיס של העובד יהיה 14,241 ₪ ברוטו למישרה.. בנוסף למשכורת המצוינת לעיל יהיה זכאי העובד לתשלום תוספת שעות נוספות גלובאליות כתחליף לתשלום עבור שעות נוספות מדווחות בסך של 5,759 ₪ וזאת בתמורה לשעות נוספות אותן הוא נידרש לבצע במסגרת עבודתו... כמו כן, החל משכר מאי 2016 תהא זכאי לתוספת אחזקת רכב חודשית בסך 3,500 ₪ ברוטו לחודש. סכום זה מהוה ביטוי לכלל הוצאות הרכב והנסיעה לרבות נסיעה אל/ממשרדי הפירמה אל לקוחות... מוסכם כי אחזקת הרכב תהא במקום תשלום אותו מקבל העובד בגין החזר הוצאות נסיעה בתחבורה ציבורית...." (ר' נספח 2 לכתב ההגנה).
בחודש נובמבר 2017 ניהל התובע שיחה עם מנהל כ"א, מר שרון כץ, ועם מנהל בכיר בחברה, מר יורם הילברון, על תנאי העסקתו ובקש להעלות על הכתב את תנאי העסקתו בכתב בהסכם העסקה חדש.
כמו כן, הנתבעות לא הציגו כל ראיה, בדבר תעוד מזמן אמת בנוגע לטענות המקצועיות שעלו בהרחבה רק במסגרת הליך השימוע, ומשכך לא שוכנענו כי מדובר בטענות שיש בהן ממש, ונראה כי נימוקים אלו לא היו הנימוקים לסיום העסקת התובע והנימוק היחידי היה סרוב התובע לוותר על סכומים שחשב שמגיעים לו. רביעית, עדותו של התובע שלא נסתרה מעלה כי קיבל ביום 15.5.18 הודעה ממנהלת התפעול בנתבעת 1 הגב' טלי מוזר, על כך שזכויות החניה שלו בחניון הנתבעת 1 מבוטלות, וכן נימסר לו בשיחה כי העסקתו הסתיימה.
...
דיון והכרעה האם התובע זכאי לרכיב הבונוס לאחר ששמענו את כלל העדים ועיינו בכלל הראיות לא שוכנענו כי יש לקבל את טענת התובע לפיה סוכם עימו כי הוא זכאי לתשלום נוסף בשיעור של 2% מהכנסות הנתבעת 2, וזאת מהנימוקים שיפורטו: ראשית, עיון בתצהירו של מר רונן יפת מעלה כי נספח ב לתצהיר התובע, סיכום הפגישה מיום 25.8.15, כלל לא צורף לתצהירו וכן אין כל התייחסות ספציפית בנוגע לפגישה זו בתצהירו, למרות טענת התובע כי הסיכום בנדון היה מול מר רונן יפת.
כמו כן, מצאנו כי נפלו פגמים בזימון העובד לשיחת השימוע מבחינת משך ההתראה שניתנה לעובד, העדר פירוט נימוקי השימוע.
אולם, מנגד הנתבעת לא פירטה מספיק את הנדרש הימנה לגבי תלונות על אופן מקצועיותו של התובע וזאת מעבר לעובדה כי לא שוכנענו כי יש בטענות אלו ממש, שעה שלא הועלו בזמן אמת ושעה שמנגד הנתבעות הציעו לתובע להמשיך לעבוד וזאת ככל שיוותר על כספים להם טוען כי מגיעים לו. נוכח כל האמור שוכנענו כי על הנתבעת לפצות את התובע בגין הנזק הלא ממוני אותו תבע בשל פגמים שנפלו בהליך הפיטורים בפיצוי על סך של 35,000 ₪.
סוף דבר בתוך 30 ימים מקבלת פסק הדין ישלמו הנתבעות לתובע ביחד ולחוד: הפרשי שכר בסך 78,750 ₪ בתוספת הפרשי ריבית והצמדה כחוק מיום 20.2.18 (מחצית התקופה שמחודש נובמבר 2017 ועד לסיום העסקה) ועד יום התשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

ראשית נדון בעצם הזכאות לשעות נוספות ונסקור את הראיות שהובאו לעניין זה: אין חולק שהתובעת הייתה עורכת דין בכירה בתנועה ומהעובדות הותיקות ביותר בה. אין חולק גם שבתחומה, תחום המשפט הכלכלי, נחשבה כאוטוריטה מקצועית וכגורם המקצועי הבכיר ביותר.
ראשית, חשובה לדעתנו העובדה שהתובעת הינה עורכת דין בכירה וותיקה, אוטוריטה בתחומים כלכליים וגם מי שעסקה בפועל מטעם התנועה בעיניין שכר הבכירים, כך שידע בנושאי מבנה השכר במשק וודאי היה לה. התובעת גם הודתה שהייתה מודעת לחובה לשלם שעות נוספות לעובדים שתחתיה וכי בעיניין שלהם הקפידה שלא יעבדו שעות נוספות.
למשל הוא העיד שלא היה בסמכותה לגייס עובדים, לאשר שעות נוספות, היא לא צורפה לקבוצת ווטספ של ראשי האגפים כי לא נחשבה לכזאת, לא הכינה עוד תכניות עבודה עצמאיות ונדרשה לנהלים חדשים של דיווח ואישור לגבי שיתופי פעולה עם ארגונים שעד אז הובילה, עבודות חוץ וכיוצא בכך.
...
בחינה כזאת לדעתנו מחייבת את המסקנה שאין הצדקה לקבוע שחוק שעות עבודה ומנוחה צריך לחול עליה או על עובדים בכירים מסוגה.
קשה אפוא להצדיק התייחסות לתובעת כמי שחוק שעות עבודה ומנוחה לא חל עליה בתקופה זו ואין מנוס מלקבוע שמתחילת שנת 2018 עד לסיום העסקתה היא זכאית לתשלום בגין שעות נוספות.
לא מצאנו מקום לקבוע שהם לא אמינים או שיש סיבה כלשהי היום להתערב באמור בהם שאושר מדי חודש בחודשו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו