הנתבעים 1- 3 שלחו בשנת 2018 מכתב התראה לתובע באמצעות באת כוחם, עו"ד מיטל יצחקי, עם העתקים לרב הראשי לישראל, הרב דוד לאו, למבקר המדינה ולמשרד הדתות, וכתבו שקריהם כי התובע חשוד במעשים הבאים: "ביצע עבירות על טוהר המידות"; "עבירות ומחדלים"; "שיטות פליליות"; ניצול עמדת השררה"; "הפעלת כוח על המפעלים שבפיקוחך"; "העסקת משגיחים מטעמך"; "נהלי עבודה פסולים"; "היתנהלות בעייתית וחשודה כבלתי חוקית ואף פלילית מובהקת"; "מינוי והעסקת מקורבים ובצוע לכאורה של עבירות פליליות ואתיות".
במכתב איימו על התובע, כי אם לא ישלם לכל אחד מהם 100,000 ₪, יגישו נגדו תביעה.
בנוגע למכתב זה נידרשת בחינה כפולה: האם מכתב ההתראה כשלעצמו הוא בגדר לשון הרע, והאם הפצתו לגורמים נוספים, פרט לתובע עצמו, נחשבת כפרסום לשון הרע.
בפרשת מנו ספנות נישאלה השאלה הנוגעת לענייננו, האם בנסיבות בהן נשלח מכתב ההתראה טרם הגשת תביעה ובסופו של דבר לא הוגשה התביעה, יש לראות את המכתב כפרסום מותר.
...
התביעה בהקשר זה נדחית.
ממילא, אין הטענות עומדות בחובת הפירוט המוטלת על התובע, כפי שנפסק בעניין ע"ע (ארצי) 7192-02-13 די.אס. פי גרופ בע"מ- אלי אסולין (16.9.13), בזו הלשון:
"אין בידינו לקבל את טענת העובד כי כדי להקים את יסודות העוולה נדרש התובע לפרט רק את האמירות שנאמרו בפועל, והוא אינו נדרש לפרט את נסיבות הפרסום ועובדות נוספות - מועד הפרסום, מקום בו בוצע, המסגרת בה נאמרו האמירות, זהות המפרסם וכו'. כאמור, על התובע להוכיח לא רק את מרכיב "לשון הרע" אלא גם את מרכיב ה"פרסום" ואת "העובדות שמהן נגזרת אחריותו של כל אחד מהנתבעים". אכן, המרכיב העיקרי והחשוב ביותר הוא מרכיב "לשון הרע", ובנוגע אליו נקבע, כאמור, כי יש לפרט במפורש בכתב התביעה את המילים שנכתבו או שנאמרו.
סוף דבר
התביעה נדחית.