מנגד, אין ספק, כי היה על הנתבעת להביא לעדות מאן דהוא מטעמה, ועוד יותר מכך, אסמכתות ברורות, לעניין משלוח מכתבי ההתראה לפני ביטול הפוליסה, וכן אסמכתות לעניין אי-תשלום הפרמיות, ולו בצורת פלט מחשב מסודר.
בהיעדר אסמכתות למשלוח (ולמותר מלהוסיף, לקבלה) של מכתבי ההתראה קודם לביטול, לא ניכנס ביטול הפוליסה לתוקף, מכוח סעיף 15 לחוק חוזה ביטוח, ועל כן נותרה זו עומדת בתוקפה, חרף מחדלי התובע.
...
הוא הסביר, כי ניסים לא התייצב להעיד, בהיותו בחו"ל.
אין מנוס אלא להכריע בתיק זה, אולם ייאמר כבר עתה: הצדדים, שניהם, מנעו מבית המשפט ראיות חשובות ועדי מפתח, ועל כן נכתב פסק-דין זה כשבית המשפט מגשש בחומר הראיות כסומא בארובה, ותר אחר קצה חוט להיאחז בו. נוכח נטלי הראיה, הגעתי לבסוף למסקנה שדין התביעה להתקבל (בחלקה), אולם רק משום שבסופו של יום, מחדלי הנתבעת עלו על מחדלי התובע.
בלא ראיות אלה, ומכוח אותה חזקה, יש להניח כי היינו למדים, שמכתבי ההתראה לא נשלחו בפועל, וכי לפחות חלק מתשלומי הפרמיה אכן שולמו (זו, אגב, גם מסקנה הנלמדת מעצם משלוח מכתב בחודש ספטמבר, הזהה בתוכנו למכתב מחודש יוני, ומכאן כי מן הסתם בין שניהם שולמו תשלומים כלשהם).
מסקנה זו, יש להדגיש, נכונה גם אם אכן ידע התובע, כי חלק מתשלומי הפרמיה אינם משולמים (ויש לאבחן מקרה זה מהמקרה שנדון בע"א (נצ') 124/08 זועבי נ. הראל חברה לביטוח בע"מ, אליו הפנתה הנתבעת, באשר שם היתה הימנעות ביודעין ומלכתחילה מלשלם את הפרמיות, במשך שנים, והתיק הוכרע בשל מקרה קיצוני של חוסר תום-לב מצד המבוטח).
זאת ועוד, איני סבור שנוכח מחדלי התובע, כמתואר לעיל, זכאי הוא כי ייפסקו לטובתו הוצאות בהליך זה.
לאור כל האמור, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע סך של 27,575 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כדין מיום הגשת התביעה ועד היום.