מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מכרזים פנימיים ברשות שדות התעופה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית דין איזורי לעבודה בתל אביב - יפו סע"ש 43635-09-14; סע"ש 43644-09-14 סע"ש 43639-09-14 לפני: כב' השופטת קרן כהן נציג ציבור (מעסיקים) מר אפרים שלייפר התובעים 1. אמיר קינן ת.ז. 036760403 2. יוסי פימט ת.ז. 021601331 3. טל **** ת.ז. 30091928 ע"י ב"כ עו"ד ארנון גרפי הנתבעת הצדדים הדרושים 1. רשות שדות התעופה בישראל ע"י ב"כ עוה"ד חיה ארמן, ליאור סופר ודריגורי דנוביץ' 2. וועד עובדי רשות שדות התעופה 3. הסתדרות העובדים הכללית החדשה ע"י ב"כ עוה"ד שי תקן, מורן פרידמן ונעמה משה פסק דין
] בחודש יוני 2013 נדחתה מועמדותו של מר פימט למכרז פנימי מס' 2/13 לתפקיד כבאי בנמל התעופה בן גוריון מכיוון שלא עמד בדרישות הסף ולא צירף למסמכי המיכרז רישיון נהיגה לרכב במשקל 12 טון (C1)[footnoteRef:32].
...
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה.
תביעת התובעים למתן צו לביטול הפיטורים ולהשבתם לעבודה וכן למתן צו המורה לרשות לכלול אותם ברשימת המיועדים לקביעות – נדחית.
כמו כן, נדחית תביעת התובעים לתשלום פיצוי בגין אובדן השתכרות וכן תביעת מר קינן ומר פימט לתשלום פיצוי בגין פגמים בהליך השימוע שנערך להם.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע טען כי התברר לו כי הנתבע אפשר למר וידל להגיש מועמדות במיכרז הפנימי, כאילו היה עובד של רשות שדות התעופה, אף שמר וידל מעולם לא היתקבל כדין לעבודתו ברשות ואף שנקבע על ידי בית הדין, כי מר וידל יסיים את עבודתו ב רשות ביום 31.3.17.
...
בית הדין ביטל את המכרז הראשון ופסק כי: "הצטברות העובדות הבאות: אי עמידה בנוהל, אי קיום פרוטוקולים בכל שלבי הסינון (כך שבהעדר ניקוד ופרוטוקולים, שיקולי הוועדה נותרו כמוסים) וסימני השאלה המתעוררים נוכח הסברי חברי הוועדה לבחירתו של וידל וניקוד הקריטריונים בשלב ההכרעה בין שלושת המועמדים הסופיים, כל אלה מוליכים למסקנה כי מדובר בפגמים היורדים לשורשו של עניין, אשר מצדיקים להורות על ביטולו של המכרז". בהתאם לכך, הורה בית הדין על פרסום מכרז חדש תוך 30 יום(סע"ש 41459-10-12 ועד המהנדסים והטכנאים נ' רשות שדות התעופה ואח', כב' הש' דגית ויסמן, פורסם בנבו, 18.8.13, פסקה 25 לפסק הדין, להלן: פסק הדין האזורי הראשון).
אין בידינו לקבל את דרישותיו אלו של התובע.
כאמור לעיל, מצאנו כי התובע לא הוכיח את טענותיו אלו בהליך שבפנינו .
סוף דבר - המכרז החדש – בטל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

משעה שמדובר במשרה הזהה במהותה למישרה הקיימת בשירות המדינה, שכבר ניתנה בגינה החלטה של ועדת שירות המדינה על איושה בפטור ממכרז, לא נידרשת החלטה נוספת פרטנית לעניין איוש התפקיד בפטור ממכרז והרשות יכולה להחיל על עצמה את הכללים החלים במדינה לעניין זה. בהתאם לסעיף 25(ב) לחוק רשות שדות התעופה, הוחלט לחתום על הסכם קבוצי מיוחד שבמסגרתו תוגדר המשרה כמשרת אמון על כן, ניתן לאיישה כדרך שמאיישים משרות אמון בשירות המדינה וכן להסדיר את תנאי ההעסקה בה בחוזה אישי.
נראה איפוא כי הפיתרון המתאים לתקופת הביניים עד להקמתו של גוף חצוני מקביל לועדת השרות אשר ישמש את כל התאגידים הציבוריים, הוא הקמתה של ועדת שירות פנימית בתוך רשות שדות התעופה, אשר תהא גוף מקביל לועדת השרות, בעל הרכב מקצועי ובלתי תלוי ככל הניתן.
...
על כן, לא מצאנו מקום לקובע מסמרות בשאלה זו מכיוון שהכרעתנו בה אינה נדרשת.
סוף דבר לאור האמור, דין התביעה להתקבל.
אנו מורים בזאת על בטלות מינויה של גב' קדם לתפקיד עוזרת יו"ר ועל הפסקת עבודתה ברשות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו ת"א 47794-03-10 מנרב הנדסה ובניו בע"מ ואח' נ' רשות שדות התעופה ואח' 15 יולי 2019 לפני כב' השופט שאול שוחט, סגן נשיא תובעים מנרב הנדסה ובניו בע"מ ע"י ב"כ עו"ד בועז פייל ויהושע ליברמן ממשרד יגאל ארנון ושות' נתבעים רשות שדות התעופה בישראל ע"י ב"כ עו"ד אביאל פלינט, אלון בראל ורעות אושרי ממשרד יוסי לוי ושות' פסק דין חלקי
אין גם מחלוקת כי במסגרת מיסמכי המיכרז, בסעיף B.1 לSOW ציינה רש"ת מפורשות כי מבני הבטון והפלדה לא הושלמו בכל האזורים וכי הדבר נכון גם לגבי הקירות הפנימיים (ר' ס' 38 לסיכומי רש"ת וס' 35 לסיכומי התשובה מטעם מנרב) אלא שלטענת מנרב מדובר בסעיף כללי ותיאורי שכלל אינו מלמד על אחריותה לבצע זאת במסגרת עבודתה.
...
הסכמת הצדדים הייתה כי "בית המשפט יכריע במחלוקת המשפטית, כאשר במקביל המומחה יבחן את המחלוקת המקצועית". למרות הסכמות הצדדים, שני הצדדים הקדישו כר נרחב מסיכומיהם לשאלה המקצועית ולנגזרות שלה ( כך לדוגמא טוענת רש"ת בסיכומיה, בין השאר, כי דין טענות מנרב להידחות נוכח הוראות ההסכם הקובעות שהיא תשא בעלות כל שינוי שהתבקש על ידה, כאשר רש"ת מנמקת את טענתה כי מדובר בשינוי שהתבקש על ידי מנרב משום שמדובר היה בכשל בביצוע של מנרב וקבלן המשנה ספק האלומיניום שלה צ'דרגולו.
לגבי יתר האירועים בגינם שילמה רש"ת למתכנן תשלום נוסף אני סבור כי השתת החיוב על מנרב לא הייתה מוצדקת.
אני מחליט במקרה זה לקבוע שבכל זאת השתת החיוב על מנרב לא היה מוצדתק בגלל סיבה אחת בלבד – במסגרת ההודעה על תביעה טענה מנרב כי בגין השטיח הפגום חייבה אותה רש"ת ב-10% ממחיר השטיח וכי חיוב זה כולל בתוכו גם את חיוב רש"ת בגין העלות הנוספת למפקח.
לאור כל האמור לעיל, המחלוקת בנוגע לחיוב זה מוכרעת לטובת מנרב באופן חלקי כמתואר לעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בשל הדחיפות בהמשך העבודות ומניעת נזקים נוספים, בחרה רש"ת לקיים מיכרז פנימי סגור, בין קבלנים מבצעים שכבר נשכרו על ידי רש"ת לבצוע חלקים אחרים של הפרוייקט, ומנרב בתוכם.
למען הסר ספק, יובהר בזאת כי רש"ת אינה מקבלת את המתודולוגיה שהציגה חברת מנרב ולפיה הציגה את תביעתה, יחד עם זאת ומבלי לפגוע באילו מזכויות ו/או הטענות העומדות לרש"ת נבדקו מכלול האילוצים שהוצגו בתביעה באופן פרטני כפי שמפורט במסמכים הרצ"ב. למען הסר ספק, יובהר בזאת כי אין באמור ו/או בחסר במכתבי זה בכדי לגרוע ו/או לפגוע בכל טענה ו/או דרישה הקמה ועומדת לזכות רשות שדות התעופה".
...
בין השאר טענה רש"ת כי דין תביעתה של מנרב בהקשר זה להידחות על הסף מאחר שלא הוגשה בהתאם לתנאים שנקבעו בהסכם להגשת דרישה לתשלום בגין ארכת ביצוע, ומשום שההסכם קובע מפורשות כי דרישות שלא תוגשנה בהתאם לתנאים אלה תידחנה על הסף (ס' 229-240 לכתב ההגנה) .
לאור כל האמור לעיל, אני נוטה שלא לתת אמון בגרסת רש"ת לפיה בדיקת התביעה לארכת הביצוע נועדה רק לצורך חישוב הפחתה מהפיצוי המוסכם.
מקובלת עליי עמדת רש"ת כי לא קיבלה את המתודולוגיה לפיה הציגה מנרב את תביעתה לארכת ביצוע, אך הדבר אינו סותר כי הייתה הסכמה מצד רש"ת, משתמעת ובהתנהגות, לבחון את התביעה ולדון בה גם שלא לפי האופן שנקבע בהסכם ובהיעדר לו"ז לבינוי- על סמך חומרים אחרים שסופקו במסגרת התביעה ושהיו בידי רש"ת. ודוק! הגם שאין מדובר בחומרים שיכולים להוות תחליף מלא ללוח הזמנים לבינוי שהיה אמור לשמש נקודת ייחוס לפיה ייבחן כל רכיב עבודה של מנרב בפועל ושבאמצעותו ניתן היה לבדוק אם עיכוב כלשהו אכן השפיע על הנתיב הקריטי – מדובר בחומרים שנותנים אינדציקציה, גם אם לא שלמה, הן לתכנון ( שכן לוח הזמנים הבסיסי, שאושר ע"י רש"ת, כולל תכנון גס באשר לפעולות העיקריות\כלליות המכסות את מלוא תכולת העבודה של הקבלן לפי ההסכם – ר' בס' 40.1 לתצהיר אטשטיין) והן לביצוע ( לוח הזמנים המשולב שאותו עדכנה מנרב מדי חודש כמו גם דו"חות ביצוע שהוגשו לרש"ת במהלך ביצוע העבודה) ובנוסף קיימת הסכמה גם מצד רש"ת כי פעולות מסויימות מצויות מעצם טיבן בהכרח על גבי הנתיב הקריטי.
אני סבור גם כי הסכמה זו בהתנהגות מצד רש"ת ניתנה על ידה נוכח חובתה הרחבה מהרגיל לפעול בהגינות ובתום לב , מכוח היותה תאגיד סטאטוטורי ונוכח העובדה שגם היא, במסגרת ניהול הפרוייקט, לא הצליחה לעמוד בחובותיה על-פי אותן ההוראות, עליהן מתבססת רש"ת כדי לטעון שתביעת הארכת הביצוע שהגישה מנרב לא כללה את הפרטים הנדרשים .
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו