מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מכרז לקבלת הצעות לניהול ותפעול חניונים עירוניים

בהליך תובענה מנהלית (ת"מ) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

השתלשלות העניינים באפריל 2007 פורסמה על ידי רמ"י הזמנה לקבלת הצעות להפעלת חניון רכב במיתחם קרקעי ברחוב יהודה הלוי 84 פינת רחוב עמרם גאון 2 ,בתל-אביב (גוש 7103, חלק מחלקה 46), בהרשאה זמנית של חמש שנים (להלן בהתאמה "המיגרש" ו- "המיכרז").
ביום 21.10.07 דחתה רשות הרשוי העירונית את הבקשה לרישיון עסק בנימוק שלשם ניהול חניון יש צורך בהיתר לשימוש חורג.
למרות האמור השטח נשוא מיכרז זה ישמש למטרת חניון זמני ולא תותר בו כל בנייה" ; · היה והתוכנית תאושר בתקופת ההרשאה והמנהל ירצה לממש את המיגרש על פי יעודו החדש לפני תום מועד תקופת ההרשאה יהיה רשאי לידרוש פינוי המיגרש והשבתו למנהל[footnoteRef:2]; [2: בהסכם ההרשאה מפורטים הסדרי החזר יחסי של כספים שהיזם שילם לרמ"י, בנסיבות של ביטול מוקדם של ההרשאה.
בודאי שרוב ועיקר האחריות לבדיקת מצבו התיכנוני של המיגרש רובץ לפתחה של רמ"י. בכך כרוכה גם האחריות ליידע את המציעים במיכרז שמעבר לשאלת המצב התיכנוני קיימת היתנגדות של עריית תל אביב לתפעול חניון במיגרש (ולכן, גם אם בעקרון סמכותה של הועדה המקומית להרשות "שימוש חורג" במיגרש, לא היה כל סיכוי שהיתר כזה יינתן).
...
אף על פי כן אני סבור שבעניין זה אין מקום להעניק פיצויי קיום כלל ועיקר.
אני סבור שמצד העיקרון זכאית התובעת לפיצוי בגין פגיעה באינטרס ההסתמכות.
הנתבעת תשלם לתובעת הוצאות הליך זה ושכר טרחת עו"ד בסכום כולל של 40,000 ש"ח המזכירות תמציא את פסק הדין לצדדים ניתן היום, כ"ה אב תשע"ה, 10 אוגוסט 2015, בהעדר הצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

בהמשך, נחתם בין התובעת לנתבעת חוזה שכירות/הפעלה, לפיו התובעת השכירה לנתבעת את חוף השקמים לתקופת הפעלה של שלוש שנים החל מיום 1.7.04 ועד ליום 30.6.07 ונקבע, כי דמי השכירות לשנה יהיו 10,800 דולר בתוספת מע"מ. הנתבע הנו מי שהציג עצמו כבעלים ומנהל הנתבעת ושמו הופיע על טופס ההצעה במיכרז.
בעת עדותו נטען בפני עובד, כי הוא אמר שהנתבעת זכתה במיכרז והוא נישאל האם באותו זמן הנתבעת לא הייתה קיימת והשיב, כי כאשר קיבלו את מעטפת ההצעה במיכרז היה חסר ח.פ. של החברה וחלק מדרישות המיכרז.
עובד אישר שכאשר פתחו את המעטפה השמות היו סרור וג'ינו (עמ' 43 ש' 10-17) פרוינד העידה, כי כל נושא תפעול החוף והקשר עם סרור היה כזכיין החוף ומי שניהל את החוף בפועל (עמ' 44 ש' 28).
פרוינד נישאלה, האם בחוף ערוני שהחזיקה החברה הכלכלית גביית כספים ממתרחצים הייתה מקור הכנסה נוסף והשיבה, כי זה היה חוף רחצה מוכרז ומגודר ואישרה שגובים כסף ממתרחצים כולל תושבי העיר (עמ' 55 ש' 10-16).
אינני מקבלת טענת הנתבעים לפיה מאחר ובסופו של יום לא ניתן אישור לחניון ואף הוגש כתב אישום בגין הפעלתו הרי שלא מוטל עליהם להשיב לתובעת את הסכומים אותם היא שילמה עבור הנתבעים.
...
בנסיבות אלו, הנני דוחה את תביעתה של הנתבעת.
לסיכום, אני מקבלת את תביעת התובעת בת.א. 4674/07 ומחייבת את הנתבעים, ביחד ולחוד, לפצות את התובעת בהתאם לסכומים הנקובים בסעיף 111 לפסק דין זה. מהסכומים האמורים יש להפחית סך של 120,000 ₪ ששולמו באמצעות חילוט הערבויות של הנתבע ביום 1.3.09.
תביעת הנתבעת בת.א. 24888-03-10 נדחית.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2017 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לאחר שחברת "יהל מהנדסים – ייזום פרויקטים בע"מ" זכתה במיכרז פומבי לניהול עבודות התיכנון ופיתוח התשתיות הציבוריות של המיתחם מטעם מנהל מקרקעי ישראל (מיכרז מספר 262/2010) נכרת בינה לבין המבקשת במהלך שנת 2011 הסכם בכתב ולפיו המבקשת תבצע בעבור חברת "יהל בע"מ" כקבלנית משנה את פרויקט הקמת מערכות הדרך התת קרקעיות של איזור דרום הקריה בת"א (שלוחה מזרחית) תמורת סכום של 31,561,738.5 ₪.
בתאריך 1.12.2013 נחתם בין המבקשת לבין חברת "אחוזות החוף בע"מ", שהנה חברה עירונית הנמצאת בבעלות עריית ת"א – יפו ומתמחה בניהול ותפעול חניונים ברחבי העיר, הסכם נוסף למתן שירותי אחזקה למערכות הטכנולוגיות אותן התקינה בפרויקט המסמיך את המפעיל להאריך את החוזה מדי שנה על פי אותם תנאים ועל פי אותה תמורה למשך תקופה של עד 12 שנה בסה"כ (לפי בחירת המפעיל) מתום תקופת הבדק.
בנוסף לכך, מציינת המשיבה כי הסכמתה של המבקשת במכתב דואר אלקטרוני מיום 30.8.2015 לקבל הצעות למתן שירותי אחזקה מלמדת על כך שמעולם לא הוסכם בין הצדדים על כך שהמשיבה תספק למבקשת שירותי אחזקה.
עם זאת, מאחר ועסקינן ב"חוזה יחס" בעל היבטים צבוריים כבדי משקל, וכן סכנה של הפרת חוזה מול "יהל מהנדסים" בשל העדר נותן שירותים, הרי שבשלב זה ועד ליום 1.3.2018 (מתוך רצון לא להותיר את המבקשת ללא נותן שירותים חלופי אשר יבוא בנעלי המשיבה) החלטתי מיום 5.9.2016 נותרת על כנה וכל זאת מבלי לגרוע מזכותה של המשיבה להגיש תובענה כספית (חדשה ונפרדת) לקבלת שכר טירחה ראוי בגין כל התקופה שבמהלכה סיפקה את שירותי האחזקה החל מתום "תקופת הבדק". יכול ודברים אלו, ותקופת זמן זאת יאפשרו אף ניהול מו"מ אשר ימנע הצורך באיתור נותן שירותים חלופי.
...
(מקום שהתובענה נדחית, הסעד מוצה).
עם זאת, מאחר ועסקינן ב"חוזה יחס" בעל היבטים ציבוריים כבדי משקל, וכן סכנה של הפרת חוזה מול "יהל מהנדסים" בשל היעדר נותן שירותים, הרי שבשלב זה ועד ליום 1.3.2018 (מתוך רצון לא להותיר את המבקשת ללא נותן שירותים חלופי אשר יבוא בנעלי המשיבה) החלטתי מיום 5.9.2016 נותרת על כנה וכל זאת מבלי לגרוע מזכותה של המשיבה להגיש תובענה כספית (חדשה ונפרדת) לקבלת שכר טרחה ראוי בגין כל התקופה שבמהלכה סיפקה את שירותי האחזקה החל מתום "תקופת הבדק". יכול ודברים אלו, ותקופת זמן זאת יאפשרו אף ניהול מו"מ אשר ימנע הצורך באיתור נותן שירותים חלופי.
סוף דבר : התובענה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת הוועדה המקומית, מדובר בשביל גישה לבית הספר התבוני שאינו דרך אלא שביל גישה נלווה למטרה של הקמת בית ספר לילדים בעלי צרכים מיוחדים , כשמדובר בהסדר תפעולי להתאמת גישה לבית הספר המיוחד התבוני ,תואם את השימושים למבנה ציבור על פי התכנית וגם אם מדובר בדרך ובהסדר תנועה , ניתן לאשר את הסדרי התנועה מבלי שייחשבו כסטיה מנספח התנועה ,שהנו נספח מנחה בלבד המאפשר בעצמו עריכת שינויים להסדרי התנועה במסגרת התיכנון המפורט שלא יהוו שינוי לתכנית הסטאטוטורית .
כך גם הוראות נספח הבינוי מנחות בלבד וסימון מיקום המבנים ופיזורם בנספח (מיגרשי כדורסל) נעדר כל נפקות סטאטוטורית ואינו טעון הקלה ,כאשר התכנית קבעה שצריך לאשר נספח עיצוב אדריכלי למגרש, שאכן אושר ביום 4/3/18 לגבי כל התכנית וביום 4/5/21 לגבי מיגרש 21 ,כאשר נספח הבינוי שאושר עם אישור התכנית לא כלל היתייחסות לחניון צבורי ,בינוי ומגרשי כדורסל.
זאת , לאחר שהתכנית קבעה שתנאי להגשת היתר בניה יהיה מיסמך עיצוב אדריכלי לכל שטח התכנית , מיסמך שאושר בשנת 2018 לכל התכנית ועקב זאת שלא היה בו תיכנון מוצע למגרש 21 ,אושרה ביום 25/2/21 תכנית עיצוב למגרש על ידי אדריכל העיר, כאשר הוועדה המקומית אישרה ביום 4/5/21 את ההשלמה לתכנית העיצוב והפיתוח ואת הבקשה להיתר בתנאים המפורטים בהחלטה ,כולל תנאי הטמעת הערות יועצת הפיתוח ואישור אדריכל העיר לעיצוב החזיתות, כשהיתר הבניה ניתן ביום 6/12/21.
כפי שהסבירה בדיון גברת טל לוי מנהלת אגף תנועה וחניה של העיריה , מעגל התנועה נשוא העתירה ממנו ייכנסו הרכבים בהסעות הילדים לבית הספר לא נמצא בצומת הראשי אלא מעבר לקו הכחול של התכנית, מרחק כ-80 מטר מהצומת הראשית , כאשר הצומת הראשית בלבד של דרך שיבא היא בסמכות נת"ע והעיריה לא יכולה לעשות כל שינוי בצומת הראשית ללא אישור נת"ע. ואכן לא נעשה שינוי בצומת זו ולכן גם לא צריך למעשה לעשות תאום עם נת"ע למרות שהיתקבל אישורה לבקשה להיתר כבר ביום 22/8/21 ,אישור שהוצג בוועדת הערר וכן הדבר הוצג במצגת של הוועדה המקומית בשקף 34 בטיעון בפני ועדת הערר ולדברים אלו יש אכן הגיון והם עושים שכל ישר.
כך גם, לכאורה הפסיקה אליה מפנים העותרים עוסקת , לפחות בעיקר, בהקצאת קרקע עירונית לגורמים פרטיים חצוניים, כאשר בבג"צ 3638/99 בלומנטל נ' עירית רחובות (פורסם בנבו)(24/8/2000)להלן-פס"ד בלומנטל) נדונה הקצאת קרקע לעמותה לא תמורה הפטורות ממכרז על ידי הרשות המקומית להקמת מרכז רוחני קהילתי להפצת היהדות ולא מקרה של שימוש עצמי בקרקע עירונית על ידי העיריה בהתאם למטרות וייעוד התכנית.
כך אכן ניתן לראות בנספח 9 של חברת אביב שנאמר בה שהעיריה ביקשה לבחון פעם נוספת את הצורך הפרוגרמטי לשירותי החינוך בתכנית זו ושהמידע המובא בהתייחסות הפרוגרמטית מיום 6/4/22 מבוסס על הפרוגרמה העירונית העדכנית מספטמבר 2021 כפי שאושרה על ידי העיריה ובהתאם להנחיות העבודה שהתקבלו מהעיריה והנ"ל תומך בעמדת המשיבות 2-3 לקיומה של פרוגרמה לצורכי ציבור לגבי גני הילדים ולכם אין מדובר במקרה , כפי שטוענים העותרים, שאין כלל פרוגרמה לגבי המיגרש דנן והקצאת הקרקע שבו.
...
החלטת ועת הערר נדחה ערר העותרים על הסף עקב זאת שועדת הערר לא מצאה כי הבקשה להיתר לא כללה סטיות או חריגות מהוראות התכנית התקפה רג/ 1541א קריית חינוך-תל השומר (להלן –התכנית) ,כך שמדובר בבקשה להיתר תואמת תכנית ]שלא צריך לפרסם לגביה הליך של הקלה ו/או הליך של שיתוף הציבור.
לגבי טענת העותרים שעל המשיבות 2-3 לאשר פרוגרמה למבני ציבור בטרם הגשת ואישור בקשות להיתרים במגרשים המיועדים למבני ציבור, אני סבור שגם דין טענה זו להידחות.
לכן, בסופו של יום, לא נפל לטעמי פגם בהחלטת ועדת הערר שדחתה על הסף את ערר העותרים, שכן לא הוכח שהבקשה להיתר אינה תואמת תכנית ומהווה סטיה ניכרת ממנה ו/או שנפל פגם אחר כזה המצדיק , בנסיבות העניין הפרטניות שבפני, את התערבות בית המשפט בהחלטת ועדת הערר ולפיכך דין העתירה להידחות.
לאור האמור לעיל אני דוחה את העתירה ומחייב את העותרים לשלם למשיבה 1 הוצאות משפט בסך 15,000 ₪ ובנוסף לשלם למשיבות 2-3 הוצאות משפט בסך 15,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המשיבה 2 גם זכתה במיכרז 6/20 משנת 2020, שפירסמה עריית כפר-סבא למתן שירותי מערכת חניה חכמה – ניטור, בקרה, ניהול ותפעול – בחניונים וברחובות ברחבי העיר כפר-סבא [ראו עמ' 80 לתביעה].
עוד הדגישה הערייה: "המבקשת... לא עובדת לפי המחיר שנקבע במיכרז. המחיר שהיא גובה היום זה מחיר שנקבע על ידה. בלית ברירה, המשיבה 3 [הערייה – י.ג.] הסכימה למחיר הזה... המשיבה 2... נתנה הצעת מחיר זולה יותר ב- 15%. לא רק שהמשיבה 3 רשאית לצרף אותה כספק נוסף, היא חייבת לעשות זאת כדי לשמור על הקופה הציבורית, ולכן ביקשנו לצרף את המשיבה 2 כספק נוסף" [ראו עמ' 7 לפרוטוקול שורות 2-7].
בסעיף 23 לחוזה המיכרז [מוצג נ/1] נאמר: "החברה [המשיבה 1 – י.ג.] אינה רשאית להעביר לקבלן משנה כלשהוא ביצוע איזה מהשירותים... אלא אם קיבלה את הסכמת הערייה... ועפ"י התנאים שיקבעו על ידה... מובהר כי הסכמת הערייה להעסקתו של קבלן משנה אין בה כדי לשחרר את החברה [המשיבה 1 – י.ג.] מהתחייבות או אחריות". שנית, לא נחתם הסכם בין המבקשת כקבלן משנה לבין המשיבה 1, שזכתה במיכרז וחתמה עם הערייה על חוזה המיכרז.
באשר לעירייה, כגוף הנותן שירותים לציבור, הערייה מבקשת להרחיב את שירותיה במחיר עלות חודשית נמוך יותר להתקנת מצלמה [ראו מכתב מנהל בקרה של החב' הכלכלית העירונית – עמ' 159 לתשובת המשיבה 1], ומתן הצוו עלול לפגוע במתן שירות מיטבי לציבור.
...
הבקשה לצו מניעה זמני - נדחית .
המבקשת תשלם למשיבה 1 הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 10,000 ₪ צמוד למדד ונושא ריבית מיום ההחלטה ועד התשלום בפועל.
המבקשת תשלם למשיבה 2 הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 10,000 ₪ צמוד למדד ונושא ריבית מיום ההחלטה ועד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו