מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מיקרוטראומה בעבודה: התכופפות

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

היינו, לא מדובר היה בעבודת סבלות בעיקרה ולא בעבודה שעל פניה הייתה כרוכה ביישור וכיפוף הגב באופן חוזר ונשנה לאורך פרק זמן ממושך, כפי שנידרש לפי הילכת המקרוטראומה.
...
] סיכומו של דבר, עדות התובע הצביעה על כך שהוא עבד לאורך שנים בעבודות שונות ומגוונות.
אשר על כן, אנו קובעים כי לא הונחה תשתית למיקרוטראומה.
סוף דבר לא הונחה תשתית עובדתית לפגיעה לפי הלכת המיקרוטראומה ולפיכך התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

העובדות המערער, יליד 1949, פחח, סובל מליקויים בבירכיים שהוכרו כפגיעה בעבודה בדרך של מקרוטראומה על רקע עבודה ממושכת בכיפוף ברכיים.
...
טענות המערער הנוגעות למה שלשיטתו הוא ניכוי מצב קודם דינן להידחות.
כמו כן, אני דוחה את טענת המערער בנוגע להתייחסות בלתי מנומקת לחוות הדעת שהונחה בפניה.
סוף דבר – משלא הצביע המערער על פגם משפטי שנפל בהחלטת הוועדה הערעור נדחה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

* למרות שמעיון בסעיפים 12-14 לתצהירו של התובע היתקבל הרושם שכל עבודתו בתקופה הנ"ל היתה בהרמת פטישי מגרסה, הנחתה על השולחן, פירוק פטיש העבודה וכך שוב ושוב, הרי שמעדותו לפנינו, וכפי שהבהרנו לעיל, עלה כי הוא עשה עוד עבודות, מה גם שהתברר לנו כי גם עבודת החלפת הפטישים כללה מספר פעולות שבוצעו בין התכופפות אחת לשניה - פעולות שארכו, כאמור לעיל מספר דקות שהיה בהן כדי לקטוע את הרצף הנידרש להוכחת תשתית עובדתית מספקת לענין המיקרו טראומה.
...
מנגד, טען הנתבע כי דין התביעה להידחות כבר בשלב העובדתי, מבלי להיזקק למינוי מומחה שכן התובע לא הרים את הנטל להוכיח כי בעניינו מתקיימת תשתית עובדתית למיקרוטראומה וזאת למרות שהרים דברים בין 50 ל - 200 פעמים ביום, שכן התברר כי ההרמות וההתכופפויות לא נעשו בסדרה היות ובין פעולת הרמה להרמה היתה הפסקה משמעותית של דקות ארוכות שקטעה את הרצף - הפסקה במהלכה ביצע התובע מטלות אחרות.
בעב"ל 45339-06-11 מוראד יעקובי - המוסד לביטוח לאומי (ניתן ביום 4/12/12) (להלן - ענין מוראד), אשר גם עליו ביסס התובע את טענתו לפיה ההפסקות שביצע בעבודתו בין פעולות הההרמות אינה קוטעת את הרצף הנדרש לשם הוכחת התשתית העובדתית למיקרוטראומה, קבע ביה"ד הארצי לעבודה ביחס לעבודת הבניה בבלוקים שביצע התובע שם, את הדברים הבאים: "מחומר הראיות המצוי בתיק עולה כי המערער היה בונה קירות מבלוקים בהיקף של כ-50% מכלל עבודתו. הבניה התבצעה על ידי המערער באמצעות הרמת בלוק בודד, מריחתו בטיט והנחתו על הבלוקים הקיימים - וחוזר חלילה. משקל הבלוקים נע בין 10 ל-30ק"ג, בהתאם לקיר הספציפי אותו היה בונה המערער, אך בכל קיר היה רק סוג אחד של בלוקים. היינו, משקל הבלוקים יכול היה להיות שונה בין קיר לקיר, אך כאשר המערער בנה קיר מסוים, הוא עבד עם בלוקים זהים בגודלם ובמשקלם. בכל פעם שהמערער הרים בלוק ולאחר מכן הניחו, היה עליו להתכופף ולאמץ את גבו. בית הדין האזורי לא קבע כמה פעמים ביצע המערער את תנועת הכיפוף במהלך הבניה, אולם ברי כי בנית קיר מצריכה פעולות כיפוף רבות מאוד, כמספר הבלוקים מהם בנוי הקיר. מסקנה זו מתחזקת גם נוכח העובדה כי בית הדין האזורי קבע שעבודת הבניה היוותה מחצית מעבודת המערער וכן לאור עדות המערער, כי היו תקופות בהן היה עוסק בבניה בלבד במשך שבוע ואף עשרה ימים ברציפות (פרוטוקול מיום 22.3.11, עמוד 4 שורות 16-30)". וגם: "בית הדין האזורי, קבע כאמור כי עבודת המערער בבניה לא ענתה לתנאים הדרושים לשם הוכחת תורת המיקרוטראומה, שכן שהמערער ביצע פעולות שונות ומגוונות, ובהן הנחת בלוקים במשקלים שונים זה על גבי זה, התכופפות לגבהים שונים, ומריחת טיט בין הרמה להנחה. דעתנו היא, כי בחינת פעולותיו של המערער בעבודת הבניה מעלה, כי מדובר בפעולות חוזרות ונשנות, דומות במהותן, שנעשו לפרקי זמן ממושכים. מחומר הראיות עולה כאמור כי עבודת המערער בבניה היתה מורכבת מתנועות של כיפוף הגב לשם הרמת הלבנים, יישורו וכיפופו שנית לשם הנחת הבלוקים, היינו תנועות דומות, רצופות, חוזרות ונשנות. המשקל השונה של הבלוקים לא בא לידי ביטוי בעת בניית קיר ספציפי, אלא השתנה רק מסוג קיר אחד לאחר, היינו במהלך בניית קיר לא היה שוני במשקל הלבנים. העובדה שהמערער היה מורח כל בלוק בטיט טרם שהיה מניח אותו על קיר הבלוקים, אינה קוטעת את רצף הכיפוף שהיה על המערער לעשות, שכן מדובר בפעולה אשר במהותה הינה קצרה ונקודתית, המשתלבת בפעולות החוזרות ונשנות שנעשו שוב ושוב ושוב על ידי המערער עם כל הרמת בלוק נוסף והנחתו.. (ההדגשה אינה במקור - א.י.).
ולענייננו - על בסיס העקרונות שהותוו בפסיקה ולאחר שנתנו דעתנו לכל החומר שהונח לפנינו וכן לאחר ששמענו את עדותו של התובע ועיינו בסיכומי הצדדים, הגענו לכלל מסקנה כי התובע לא הוכיח קיומה של תשתית עובדתית לפגיעה על דרך המיקרוטראומה בגבו, כאשר כבר כעת נציין כי לטעמנו עבודתו של התובע איננה דומה לעבודתו של פועל בניין שעיסוקו בבניה בבלוקים כפי שנדונה בענין מוראד.
לסיכום - לנוכח האמור לעיל ובשים לב לטעם שמצאנו בסיכומי הנתבע וחרף האמור בסיכומי התובע והואיל ומצאנו כי הוא לא הוכיח קיומה של תשתית עובדתית המצדיקה מינוי מומחה לבחינת הקשר הסיבתי בין תנאי עבודתו לבין הפגיעה בגבו על פי תורת המיקרוטראומה, הרינו מורים על דחיית תביעתו.

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

באשר לכימות המספרי של ההתכופפויות שלו טענה המערערת, הרי מעבר לכך שגירסתה לא התקבלה על ידי בית הדין האיזורי, נפסק כי לצורך הוכחת תשתית עובדתית למקרוטראומה נידרש ביצוע תנועות "ברצף על פני פרק או פרקי זמן משמעותיים", ו"לא די ב'ליקוט' ו'צבירה' של תנועות המבוצעות לאורך יום העבודה, בכל פעם לדקות ספורות בלבד .
...
למעלה מהדרוש נציין כי המומחה הרפואי שמונה, ד"ר אבישר, התייחס גם לכאבים בצוואר במסגרת חוות דעתו בעניין הכתפיים, וקבע כי "אני סבור כי אין קשר סיבתי בין עבודתה של התובעת לכאבי צוואר מקרינים לכתפיים". אשר לפעולות כיפוף הגב, אכן עולה מהעדויות כי המערערת הייתה צריכה להתכופף לצורך הנחת המגשים בעגלה, ובהקשר זה העדיף בית הדין את עדותה של גב' אידקזון בחקירה ראשית וקבע כי "מהעדויות התרשמתי שהתובעת נדרשה להתכופף לשורה התחתונה של כל עגלה ובחלק מן הפעולות של הכנסת מגשי הבקבוקים לא הייתה צריכה להתכופף... התובעת לא שכנעה שמדובר בפעולות ותנועות שאופייניות לתשתית עובדתית למיקרוטראומה. ההתכופפות של הגב נדרשת רק לשורה התחתונה של מגשי הבקבוקים". גם קביעה זו היא קביעה עובדתית.
סוף דבר: לאור האמור לעיל – הערעור נדחה.
המערערת תשלם למוסד הוצאות משפט בסך של 4,000 ₪.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביחס לטענת התובע שהוא נידרש לעבוד בהתכופפות קבועה לחלק התחתון של הרכב (סעיף 2 סיפא לתצהירו), נציין כי לא זו בלבד שהתובע לא ביסס עובדתית את הטענה, אלא שלכל היותר מדובר בתנוחה שאינה עונה על דרישות המקרוטראומה (ראו גם ביחס לכך בעיניין קרוטמן).
...
הכרעה לאחר שעיינו בכלל חומר הראיות שבפנינו, הגענו לכלל מסקנה כי התובע לא הוכיח שבמסגרת עבודתו ביצע תנועות דומות בעיקרן באופן חוזר ונשנה ולכן לא ביסס את טענתו העובדתית הנדרשת להוכחת עילת המיקרוטראומה.
לפיכך, הדברים המצוטטים לעיל יפים גם לענייננו ומובילים למסקנה כי בעבודתו של התובע לא מתקיימים התנאים לפגיעה מיקרוטראומטית.
לבסוף, נתנו דעתנו לטענת התובע ביחס לתקופה בה בוצע "ריקול" לרכבים ואולם לא מצאנו בעדותו די בכדי לבסס את עילת המיקרוטראומה גם ביחס לתקופה זו. מדובר בתקופה קצרה יחסית (שנתיים) שגם לגבי אורכה לא הוצגו בפנינו נתונים מבוססים פרט לעדותו של התובע בחקירתו הנגדית.
גם ביחס לכך יפים דברי בית הדין הארצי לעבודה בעניין קרוטמן: "...אין ספק, כי המערער עבד עבודה פיזית קשה, ויתכן כי העבודה תרמה לליקוי בגבו. אולם, במצב החקיקתי נכון להיום, אין די בכך שאדם ביצע עבודה פיזית קשה על מנת שתיבחן שאלת הקשר הסיבתי בין עבודתו לבין מצבו הרפואי, אלא נדרש שתתקיים תשתית עובדתית למיקרוטראומה..." סוף דבר על יסוד האמור לעיל אנו מורים על דחיית התביעה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו