לצורך הנוחות תיקרא להלן המחצית המזרחית עליו בנויות דירות האחים בידני – "המיגרש המזרחי", או "מיגרש בידני" אילו המחצית המערבית תיקרא "המיגרש המערבי" או "מיגרש הנתבעת". שביל המעבר המצוי בפאה הצפונית של החלקה, המחבר בין רחוב שיבת ציון ממערב לבין המיגרש המזרחי, והממוקם בפועל בתחום החלקה הצפונית ייקרא להלן "השביל הצפוני", ואילו דרך הגישה לבית האחים מרחוב טביב ממזרח תיקרא להלן – "הכניסה המזרחית".
מצב הדברים כיום בפועל הוא איפוא זה: על המיגרש המערבי של החלקה בנוי בית מגורים ותיק המוקף בחצר, אותו ירשה הנתבעת מדודתה המנוחה רינה ואותו כיום היא משכירה.
עקרי ההסכם הנוגעים לענייננו, הם אלו:
סעיף 3: הצדדים תוחמים את זכויותיהם, חובותיהם והשמוש בחלקיהם בנכס, כמפורט בתשריט המצורף להסכם זה, והחתום על ידי הצדדים ומהוה חלק בלתי נפרד מן ההסכם.
העידר כל הוראה בשני הסכמים אלו בדבר זכות מעבר לרמי במגרשה של רינה, היעדרה של כל זיקת הנאה, ההוראה בדבר בלעדיות החזקתו של כל צד במגרשו, וחובתו של רמי להרוס את החניות מיד לאחר קבלת תעודת הגמר ולהשלים את גדר ההפרדה שבין המגרשים, כל אלו מעידים כאלף עדים על כך שכוונת הצדדים החל משנת 1994 ואילך, הייתה ליצור חלוקה מלאה ומוחלטת ביניהם, בלא שרמי יהיה רשאי לעבור – רגלית או בכלי רכב – בתחום מגרשה של רינה.
...
סוף דבר
היתר הבניה משנת 1991 אכן תומך לכאורה בעמדת התובע לעניין דרך הגישה לכלי רכב באמצעות הרצועה הדרומית, וכפי הנראה הדבר גם עלה מההסכם שנחתם באותה שנה ואשר איננו מצוי בידינו.
לנוכח כל האמור, אני מורה על דחיית התביעה.
בקביעת שיעור ההוצאות הבאתי בחשבון בין היתר את נושא התובענה, את מידת מורכבותה, את משך ואופן ניהול המשפט על ידי הצדדים, את החלטתי מיום 13.6.19 ועוד.