מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מיסוי כספים בקופת פיצויים גדיש

בהליך צו עשה/צו מניעה (קבועים) (צ"ו) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בנסיבות בהן הופסקו יחסי העבודה בין המנוח לבין מקורות, שולם לשאריו פצויי פיטורים בהתאם לסעיף 5 לחוק פצויי פיטורים, התשכ"ג-1963, ובנוסף שולמו לשאירי המנוח מענקים שונים לרבות מענק פצויי פיטורים, כפי שנהגה חברת מקורות לשלם לעובדיה באותה עת. בתקופת עבודתו של המנוח בחברת מקורות, הופרשו עבורו כספים לקופת גמל אשר נוהלה על ידי קופת גדיש גמולים בע"מ (להלן: "גדיש"), ומאוחר יותר עברה לניהול של פסגות.
ביום 17/12/02 מנהל יחידת שכר ומיסוי במקורות, מר יוסי לאודין, הודיע לב"כ התובעת כי עם מותו של המנוח שולמו הפיצויים המגיעים לתובעת במלואם באמצעות הקרן המרכזית לפצויי פיטורים ישירות לחשבונה של התובעת, וכי הכספים אשר מצויים בקופת הגמל הנם חלק מעתודת הפיצויים של החברה.
...
טרם ניכנס לעובי הקורה נציין כי מעיון במסמכים אשר הובאו בפנינו מצאנו כי אין זו הפעם הראשונה בה מבקשת התובעת לקבל לידיה את הכספים אשר נמצאים בקופת הגמל, וכי התובעת פנתה בעבר הן לחברת מקורות והן לקרן הפנסיה לקבל את הכספים שהצטברו בקופת הגמל, אולם בקשתה נדחתה.
התובעת התחמקה מתשובות ברורות בנוגע לפנייתה לפסגות, על מנת לקבל אישור על הפקדות שביצעה, והודתה בסופו של דבר כי אין בידה כל מסמך המאשר כי הפקידה כספים לקופת הגמל באופן עצמאי (ר' פרוטוקול עמ' 9, ש' 6-20).
בהיבט זה מקובלת עלינו טענת מקורות כי תביעתה להשבת הכספים לא התיישנה שכן, הכספים אשר מצויים בקופת הגמל שייכים לה, ועל כן אין כל בסיס אחר טענות התובעת להתיישנות תביעת מקורות.
לאור האמור, הרי שהזכות בכספים בקופת הגמל, שייכת למקורות, ומשהשתכנענו כי אין הכספים כוללים הפרשות לקצבה, מצאנו להורות על שחרורם של הכספים למקורות.
סוף דבר תביעת התובעת והעיזבון – נדחות.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

רקע והכרעת בית משפט קמא – כאמור בפסק הדין, המשיבה (היא התובעת בבימ"ש קמא) הגישה תביעה כנגד המבקשים (הם הנתבעים) להשבת עמלה ששלמה למבקשים בעבור איתור כספים בגופיים פינאנסיים וזאת לאחר שהתברר לה כי קופות הגמל שאותרו כביכול ע"י המבקשים היו ידועות לה וההתקשרות אינה חלה עליהן, וכן עתרה לפצוי בגין הנזקים שנגרמו לה עקב פדיון קופת גמל פעילה.
עוד טענו כי נושא המיסוי מצוין בטופס הפדיון עליו חתמה המשיבה וכי היא יכולה להחזיר את הכספים לקופה ולקבל את המס חזרה.
בפני בית משפט קמא הובאו שתי גרסאות עובדתיות מנוגדות – בעוד שהמבקשים טענו כי המשיבה שכרה את שירותיהם לאיתור כספים המגיעים לה מהקופות שונות, ושבהסכם ההיתקשרות לא נכללה הסתייגות ביחס לקופות "פסגות-גדיש" ו"קו-בריאות", המשיבה טענה שאין כך הדבר ושלא שכרה את שירותיהם באשר לקופות אלו.
...
תמצית טענות הצדדים – לטענת המבקשים, שגה בית משפט קמא עת נעתר לתביעת המשיבה.
דיון והכרעה – דין הבקשה להידחות.
מקובלת עליי עמדתו של בימ"ש קמא כי נוכח ההוראות המפורשות של המשיבה המגבילות את מימוש כספי בגופים הפיננסיים, היה על המבקשים להסביר למשיבה אודות חתימתה על טופס הבקשה לפדיון ולהבהיר לה מפורשת עניין זה, ובפרט כאשר סברה כי המדובר בטופס סטנדרטי (ר' חקירתה בעמ' 2, שורות 29-30, ובעמ' 3 שורות 26-27 לפרוטוקול הדיון מיום 16.05.16).
התוצאה היא, כאמור, כי הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לעניין זה ראו פסק הדין ברת"ק 63102-06-16 שרון ואח' נ' בר און (פורסם בנבו) בו ציטטה ערכאת העירעור מפסק הדין בערכאה הדיונית כלהלן: "כאמור בפסק הדין, המשיבה (היא התובעת בבימ"ש קמא) הגישה תביעה כנגד המבקשים (הם הנתבעים) להשבת עמלה ששלמה למבקשים בעבור איתור כספים בגופיים פינאנסיים וזאת לאחר שהתברר לה כי קופות הגמל שאותרו כביכול ע"י המבקשים היו ידועות לה וההתקשרות אינה חלה עליהן, וכן עתרה לפצוי בגין הנזקים שנגרמו לה עקב פדיון קופת גמל פעילה.
עוד טענו כי נושא המיסוי מצוין בטופס הפדיון עליו חתמה המשיבה וכי היא יכולה להחזיר את הכספים לקופה ולקבל את המס חזרה.
בפסק הדין נקבע כי קופות התגמולים "קו-בריאות" ו"פסגות-גדיש" לא היו חלק מהסכם ההיתקשרות בהיותן ידועות למבקשים ולא נדרשו בגינן כל שירותי איתור וכי פדיון הכספים נעשה בנגוד להוראותיה המפורשות של המשיבה שלא לפדות קופות פעילות, תוך הטעייתה לחתום על טופס הפדיון.
...
עפ"י ההסכם, בתמורה לשירותי האיתור תשלם המשיבה דמי פתיחת תיק וכן עמלה על בסיס הצלחה בלבד, היינו רק במקרה והחברה (המבקשת 2) תצליח לאתר כספים להם זכאית המשיבה, תשלם המשיבה עמלה בסך של 20% בצירוף מע"מ מסך הכספים שהחברה תאתר.
סוף דבר ביהמ"ש מבטל ההסכם וכן מחייב הנתבעים לשלם לתובע כלהלן: הסך של 24,400 ₪ צמוד בתוספת רבית כדין ממועד הגשת התביעה ועד מועד התשלום בפועל.

בהליך בש"א (בש"א) שהוגש בשנת 2009 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במסגרת אותה עתירה דרש כי יינתן צו המורה למנהל המשיבה דאז להימנע מלחייב במס את הרווחים בגין מרכיב כספי פיצויים שבחשבונות עמיתים אשר הגיעו לגיל פרישה לאחר 1.1.03, בדומה למיסוי רווחים על הפקדות שבוצעו עד ליום 31.12.02, בקופות גמל לתגמולים (בג"צ 7282/04).
במסגרתה טען כי אין לחייבו במס על הרווחים שהופקו מכספים שהופקדו על ידי העותר בקופת הגמל "גדיש 2 ו-1/3", לאחר פרישתו.
...
נוכח סעיף 8(ג)(2) לחוק הקובע כי אם מצא בית המשפט כי היתקיימו כל התנאים לאישורה של התובענה כייצוגית, זולת התנאי הנזכר בסעיף 4 לחוק, יאשר בית המשפט את התובענה הייצוגית אך יורה בהחלטתו על החלפת התובע המייצג (ראה גם במאמריו של א' קלמנט "קווים מנחים לפרשנות חוק התובענות הייצוגיות, התשס"ו-2006" הפרקליט מט (תשס"ז) 131).
אימוצה של המסקנה הגורפת, כפי שלומדת המבקשת ממקצת מהדין הזר האמריקאי, כי ככלל תביעות להשבת מס אינן מתאימות להידון במסגרת תובענה ייצוגית, אינה עולה בקנה אחד עם לשון החוק וכוונתו של המחוקק הישראלי.
סוף דבר המחוקק נתן דעתו לחשש שמעלה הרשות בקשר עם פגיעה ביציבות התקציבית ונתן לכך משקל בחוק.

בהליך ע"ב (ע"ב) שהוגש בשנת 2011 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לדבריו, גם אם "מבחינת מיסוי אולי היו השפעות מסוימות. מבחינת הקרן היא היתה מוציאה אותו סכום בשני המקרים" (עמ' 17 לפרו', ש' 12-13).
נציין כבר עתה כי עיון בכתבי התביעה מעלה כי התובעות אמנם התייחסו לקופת 'גדיש ⅓2' כקופה אישית לפיצויים אולם בתצהיריהן הן מציינות כי על פי ייעוץ משפטי שקיבלו, אין מדובר בקופה מרכזית לפיצויים, אלא בקופת גמל אישית שעל שם העובדים-העמיתים ולפיכך לא ניתן לראות בכספים שהוקפדו בקופה משום השלמת כספי הפיצויים.
...
סוף דבר 64.
התביעה והתביעה שכנגד נדחות במלואן.
בשים לב לכך שהבנק הגיש כתב הגנה גם בשמה של גדיש, ולכך שמתצהירי הנתבעים עלה כי גדיש חוסלה, תשלמנה התובעות לבנק ולקג"מ בלבד הוצאות כדלקמן: התובעות גב' אורן וגב' טבשי תשלמנה לבנק הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 7,000 ₪ כל אחת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו