בית משפט לתביעות קטנות בראשון לציון
ת"ק 19691-12-22 אדרי נ' זר
תיק חצוני:
לפני
כבוד הרשמת הבכירה דורון זיו-אב
תובעים
יניב אדרי
נתבעים
שאול זר
פסק דין
על מי מהצדדים לשאת באחריות לפער בין הרצוי למצוי? זו השאלה שבמוקד פסק דין זה.
רקע עובדתי
ביום 20.6.21 נחתם בין הצדדים הסכם מכר למכירת נכס מקרקעין, בית מגורים, שהיה בבעלות הנתבע (צורף לכתב התביעה כנספח 1).
התובע צירף לתביעתו תמונות, כמו גם את חוות דעת השמאי מטעמו וכן הצעת מחיר של חברת איטום, לטפול בליקויים.
בכתב המינוי נקבע כי המומחה מטעם בית המשפט יבחן את הטענות לליקויים ולנזקי הרטיבות, אם ימצאן כנכונות – יעריך את עלות התיקון, וכן יקבע, אם מדובר בליקויים שהיו אמורים להיות מוכרים לבעל הנכס בטרם המכירה, ואם בדיקה הנדסית מטעם הקונה, הייתה עשויה לגלותם.
גם אם הייתה רשלנות במחדל בהתנהלותו של התובע, בכך שויתר על עריכת בדיקה הנדסית בנכס מטעמו, בטרם היתקשר בהסכם המכר, אין הנתבע רשאי להיבנות מרשלנות זו.
הסעד
התובע הגיש תביעתו בבית המשפט לתביעות קטנות, ותבע סעד כספי בסך 34,600 ש"ח. המומחה שמונה מטעם בית המשפט אמד, בחוות דעתו, את עלות תיקון הליקויים בסך 36,600 ש"ח, ובתשובותיו לשאלות ההבהרה שהופנו אליו על ידי התובע תיקן את הסך האמור והוסיף עליו עוד 6,000 ש"ח, בגין ליקוי שאובחן אך בשוגג הושמטה מחוות הדעת הראשונית עלות תקונו.
...
..ההוראה ההסכמית נדחית מפני הוראת החוק הקוגנטית.
חוות דעת המומחה ביחס לאמדן עלויות התיקון, על יסוד המסקנות אליהן הגעתי ביחס לידיעת הנתבע ולאחריותו לגילוי המידע לתובע, מספקת על מנת לקבוע כי התביעה מתקבלת במלואה, לרבות פסיקת מלוא הסעד שנתבע.
התוצאה
הנתבע ישלם לתובע סך של 34,600 ש"ח בצירוף הוצאות משפט בסך 3,750 ש"ח (הסך כולל גם את חלקו של התובע בשכר טרחת המומחה מטעם בית המשפט – 2,925 ש"ח וכן את אגרת בית המשפט, כפי ששולמה, בסך 346 ש"ח).