עפ"י הפסיקה ניתן למנות מנהל עזבון ניטראלי, בנגוד לרצון המנוחה, אם קיים מצב של ניגוד עניינים וכאשר היחסים בין המעוניינים בדבר משובשים וכל שתוף פעולה בין מנהל העזבון המיועד לבין המעוניינים בדבר נדון לכשלון בשל חוסר אמון בסיסי.
אין חולק, כי מינויו של אח ג למנהל עזבון מקיים את רצונה של המנוחה, כאשר במקרה דנן, רצון המנוחה נלמד לא רק מהצוואה עצמה, אלא גם מתצהירה של עורכת הדין, שערכה את הצוואה, שהצהירה על כך שהמנוחה ראתה באח ג אדם אחראי, הגון וישר שיש לו את הכישורים המתאימים לקחת על עצמו את התפקיד הנ"ל.
אמנם, במועד מתן צו קיום הצוואה, לא מונה אח ג כמנהל עזבון, אלא שאין מחלוקת שבסמוך למועד מתן צו קיום הצוואה, חתמו כל היורשים על ייפוי כח הממנה את אח ג לטפל בעינייני העזבון, ומכאן שבאותה עת, כל היורשים הביעו בו אמון.
...
לסיכום נטען, כי אין מקום למינוי מנהל עיזבון נוכח העשייה הענפה של אח ג, אולם אם יוחלט למנות מנהל עיזבון, כי אז יש למנות את אח ג עפ"י רצון המנוחה ולהגדיר את שכרו.
בסיום הדיון נקבע כי החלטה בדבר מינוי מנהל עיזבון וחלוקתו תישלח לצדדים, ומכאן החלטתי זו.
סעיף 81 לחוק הירושה, תשכ"ה – 1965 קובע כדלקמן:
" קבע המוריש בצוואתו אדם שיבצע צוואתו או שינהל עזבונו, ימנה בית המשפט או הרשם לעניני ירושה, לפי הענין, אותו אדם כמנהל עזבון, זולת אם אינו יכול או אינו מסכים לקבל את המינוי או שבית המשפט או הרשם לעניני ירושה משוכנע, מטעמים מיוחדים שיירשמו, שיש סיבות מיוחדות שלא למנותו".
יצוין, כי בעוד שבתחילת ההליך, המבקשות עמדו על הצורך בניהול מנהל עיזבון ואילו המשיבים סברו כי ניתן לייתר את המינוי ולאפשר לאח ג לפעול באופן לא פורמאלי, הרי שבדיון האחרון נטען גם ע"י המשיבים, כי עקב חוסר שיתוף הפעולה מצד המבקשות, לא נותרה ברירה אלא לקיים את רצון המנוחה ולמנות את אח ג כמנהל עיזבון.
לפיכך, אני ממנה את אח ג **** כמנהל עיזבון קבוע של עיזבון המנוחה אלמונית ז"ל.
צו פורמלי ייחתם בנפרד, לאחר שמנהל העיזבון יפקיד ערובה לכיסוי כל נזק שיגרם בגין עבודתו כמנהלי עזבון, זאת בהתאם לתקנה 35 לתקנות הירושה.