וזו לשון החלטת בית משפט קמא –
"...בהמשך להחלטות קודמות, שבתי ובחנתי את בקשת התובע למינויים נוספים, בראי כל המצוי בתיק, לרבות תעוד רפואי שהוגש מעת לעת, את חוו"ד המומחה הנ"ל, הדין והפסיקה. על יסוד המצוי לפני, מצאתי ראשית ראיה למינוי מומחה בתחום הפסיכיאטרי. לא כך בשלב זה באשר לתחום רפואת הכאב. אין לפני אינדיקאציה ברורה וע"י גורם רפואי רלבאנטי לקיומה של תיסמונת כאב נפרדת, או לכך שתלונות התובע, הטיפולים שאליהם הופנה וקיבל, אינם למעשה טפול בתסמינים הנובעים ממצבו ונכותו הרפואית כמתואר בחוו"ד של ד"ר כהן"
מכאן בקשת הרשות לערער.
דיון והכרעה
כידוע, הדרך היחידה העומדת לנפגע להוכחת טענותיו שברפואה במסגרת תביעה על-פי חוק הפלת"ד, היא באמצעות מינוי מומחה רפואי מטעם בית המשפט (ראו סע' 6א לחוק הפלת"ד וסע' 2 לתקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים) התשמ"ז – 1986), ומתוך שכך בית המשפט נוהג במשנה זהירות בדונו בבקשה למינוי מומחה קודם שיבוא לדחותה (רע"א 44072-09-14 חברה לביטוח שומרה נ' איתן סוזנה (2014); ע"א 8513/12 שלמה אברהם נ' עילית חברה לביטוח בע"מ ואח' (2013)).
...
החלטת בית משפט קמא
ביום 29.10.23 ניתנה החלטת בית משפט קמא נושא בקשה דנן, במסגרתה נעתר בית המשפט למינוי מומחה בתחום הפסיכיאטרי בלבד אך לא נעתר למינוי מומחים נוספים בתחום הנוירולוגי והכאב וזאת בהעדר ראשית ראיה לתסמונת כאב נפרדת.
לעניין מינוי מומחה נוירולוג, אין כל החלטה המתייחסת למינוי זה. המבקש אף צירף מסמכי המל"ל האסורים להמצאה, מתוך שכך, דין הבקשה הנדונה להידחות.
כך מצאנו, כדוגמה, בהחלטת כב' הש' י. עמית בעניין רע"א 5462/22 פלוני נ' הראל חברה לביטוח בע"מ (2022) –
" ...הגם שלא ברור אם אכן מדובר באבחון קונקלוסיבי ונחרץ, בין היתר משום שאין בו התייחסות לתוצאות הבדיקות המבדלות שאליהן הופנה המבקש, ברי כי פרופ' בוסקילה התחזק בדעתו שמדובר בפיברומיאלגיה. חשוב מכך, גם אם אין עסקינן אלא באפשרות שהמבקש סובל מפיברומיאלגיה, הרי שדי בכך כדי לבסס את הדרישה להראות ראשית ראיה (רע"א3007/12 , בפסקה 15)..." (הדגשה שלי – צ.ו)
בנדון נוכח התיעוד הנזכר אין מקום לשלול קיומה של תסמונת כאב כבר בשלב מקדמי זה, במיוחד בהינתן שהמבקש מטופל במרפאת כאב, ואובחנו אצלו כאבים כרוניים.