מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מינוי מומחה רפואי פסיכיאטרי

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2020 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בפתח דיון ההוכחות הגיעו הצדדים להסכמה (הרשומה באופן מפורש בפרוטוקול מיום 24.1.18), ולפיה המוסד יבדוק את זכאותה של המערערת לגופה מכוח התביעה משנת 2015; יבדוק אם ניתן לאשר מכוחה תשלומים רטרואקטיביים בהתאם לנוהל הפנימי העוסק בכך, ולאיזו תקופה; וביחס לתביעות מהשנים 1998 ו - 2002, לגביהן נטען להתיישנות, ימונה מומחה רפואי פסיכיאטר על מנת שיחווה דעתו בשאלה האם המערערת הייתה כשירה לנהל את ענייניה בשנים 1998 עד 2004 (המועד בו נשלח מכתב הדחייה ביחס לתביעה משנת 2002).
...
בית הדין האזורי, בפסק דינו, קבע כי "על פי חוות הדעת והתשובות לשאלות ההבהרה, משנת 2000 יכלה התובעת להגיש תביעה לביה"ד"; כי "מצאנו את חוות דעתה של המומחית מנומקת ואנו מאמצים אותה"; ומשכך התביעה נדחתה (מבלי שבוצעה בדיקה מטעם המוסד ביחס לתביעה משנת 2015 לגופה, לרבות התשלומים הרטרואקטיביים, על אף הסכמת הצדדים בקשר לכך כמפורט לעיל).
   לאחר שעיינו בטענות הצדדים לגבי התקופה שנותרה במחלוקת (משנת 1998 ועד יום 15.6.08), נראה לכאורה כי בשלב זה אין מנוס כי אם להחזיר את התיק לבית הדין האזורי, כפי שהסכימו גם הצדדים עצמם, על מנת לבחון אם ניתן להאריך את המועד להגשת תביעת המערערת בגין מכתבי הדחייה מיום 28.6.98 ו/או 27.1.04 עד למועד בו הוגשה תביעתה לבית הדין האזורי (8.11.15).
סוף דבר - ניתן בזאת פסק דין חלקי, בהתאם להסכמת המוסד, לפיו המערערת זכאית לקצבת נכות כללית בגין התקופה שמיום 16.6.08 ואילך.

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2020 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בפתח דיון ההוכחות הגיעו הצדדים להסכמה (הרשומה באופן מפורש בפרוטוקול מיום 24.1.18), ולפיה המוסד יבדוק את זכאותה של המערערת לגופה מכוח התביעה משנת 2015; יבדוק אם ניתן לאשר מכוחה תשלומים רטרואקטיביים בהתאם לנוהל הפנימי העוסק בכך, ולאיזו תקופה; וביחס לתביעות מהשנים 1998 ו - 2002, לגביהן נטען להתיישנות, ימונה מומחה רפואי פסיכיאטר על מנת שיחווה דעתו בשאלה האם המערערת הייתה כשירה לנהל את ענייניה בשנים 1998 עד 2004 (המועד בו נשלח מכתב הדחייה ביחס לתביעה משנת 2002).
...
לאחר ששקלנו את טענות הצדדים, אנו קובעים כי התיק יוחזר לבית הדין האזורי על מנת ליישם את אמות המידה שפורטו לעיל (בהתאם להלכת מאלו) על עניינה של המערערת, וזאת לאחר שיתאפשר לצדדים לטעון בפניו בקשר לכך.
אשר לנוסח השאלות המדויק שיופנה למומחה, כמו גם החומר שיועבר אליו והעובדות שתועברנה אליו (היינו האם יש להוסיף על העובדות שהועברו בהסכמה לד"ר דורפמן) - לא מצאנו הצדקה לדון בכך במסגרת ערכאת הערעור ועל הצדדים להעלות טענותיהם בנושאים אלה בפני בית הדין האזורי.
סוף דבר - הערעור מתקבל והתיק מוחזר לבית הדין האזורי ביחס לתקופה שנותרה במחלוקת, על מנת שיפעל בהתאם לאמור לעיל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביחס לתביעות מהשנים 1998 ו-2002, לגביהן נטען להתיישנות, נקבע כי ימונה מומחה רפואי פסיכיאטר על מנת שיחווה דעתו בשאלה האם התובעת הייתה כשירה לנהל את ענייניה בשנים 1998 עד 2004 (מועד בו נשלח מכתב הדחייה ביחס לתביעה משנת 2002).
...
בתיק לא התקיים דיון הוכחות והתובעת לא נחקרה על מסמכים אלו ומשכך גם לא ניתן לקבל את המסקנה שהנתבע רוצה להסיק מהמסמכים הללו, כביכול האמור מוכיח כי התובעת נקטה בהליכים שונים והייתה מסוגלת לטפל בענייניה באותן שנים, שעה שכאמור לא ברור מי בפועל עמד מאחורי הגשת התביעות ובכלל זה טיפל וערך אותן (האם התובעת או גורם אחר).
משכך סבורני כי חוות הדעת אינה לוקה בחסר ואין מקום להסיק מאותם מסמכים את המסקנות שהנתבע מבקש להסיק.
במקרה דנן הגעתי לכלל מסקנה כי מתקיימים טעמים מיוחדים נוכח נסיבותיו המיוחדות של המקרה ובכלל זה מצבה הרפואי, קוגניטיבי ונפשי של התובעת בשנים הרלבנטיות – מצב שיצר נסיבה אובייקטיבית שלא אפשרה את הגשת התביעה במועד (כפי שנקבע על ידי המומחה), חלקו של הנתבע באי הגשת התביעות עקב טעות באופן יישום החוק על ידו עת דחה את התביעות שהוגשו לו וכן היות התובעת חלק מקבוצה מוחלשת המתקשה במימוש זכויותיה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

לסיכום סוף דבר – בית הדין ימנה מומחה רפואי לפסיכיאטריה, אשר ידון וישקול את הקשר הסיבתי בין מצבו הנפשי של התובע לבין השיחה שנערכה בינו לבין הממונה עליו א' ביום 14.8.2019, ועל בסיס התשתית העובדתית הבאה, כדלקמן: א. התובע נשוי ואב לשני ילדים קטנים; התובע עבד בתקופה הרלוואנטית לתביעה, והחל משנת 2007, כראש צוות תמיכה טכנולוגית בחברת טכנולוגיה עילית בינלאומית; עד שנת 2017 מנהלו הישיר של התובע היה א'.
...
] לטעמנו, שינוי משמעותי בימי ושעות עבודה וכפי שהיה נהוג עד כה, ובמיוחד וביתר שאת במצבו הרגיש והבעייתי של התובע, מהווה מבחינה אובייקטיבית אירוע חריג במלוא מובן המילה.
לסיכום סוף דבר – בית הדין ימנה מומחה רפואי לפסיכיאטריה, אשר ידון וישקול את הקשר הסיבתי בין מצבו הנפשי של התובע לבין השיחה שנערכה בינו לבין הממונה עליו א' ביום 14.8.2019, ועל בסיס התשתית העובדתית הבאה, כדלקמן: א. התובע נשוי ואב לשני ילדים קטנים; התובע עבד בתקופה הרלוונטית לתביעה, והחל משנת 2007, כראש צוות תמיכה טכנולוגית בחברת טכנולוגיה עילית בינלאומית; עד שנת 2017 מנהלו הישיר של התובע היה א'.
יתירה מכך, א' אף אמר לתובע שאם לא יוכל להיעתר לכך, אזי "תסיק את המסקנות". התובע הבין כי הוא יפוטר מהעבודה, אם יסרב.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

על מנת לעמוד על טיבו והיקפו של הנזק הנפשי שניגרם לתובעים, אם בכלל, וכן לצורך בירור שאלת הקשר הסיבתי הרפואי בין המצב הנפשי הנטען לבין התאונה, הכרח למנות מומחה רפואי בתחום הפסיכיאטריה.
...
דיון והכרעה לאחר בחינה, עיון ואיזון, אני רואה להיעתר לבקשה למינוי מומחה רפואי בתחום הפסיכיאטרי, לכל אחד משלושת התובעים.
קביעה לפיה עסקינן במסמך שנערך לצורכי ההליך המשפטי תהיה רלוונטית רק מקום בו הדבר הוא בגדר "מסקנה מובהקת", ולא כך הוא בענייננו (ראו רע"א 3007/12 פלונית נ' הראל חברה לביטוח בע"מ (30.05.2012).
לאור מכלול המפורט, אני נעתר לבקשה למינוי מומחה רפואי מטעם בית המשפט לבדיקת כל אחד מהתובעים בתחום הפסיכיאטריה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו